Instagram'dan en kolay satılan ürünler hangileri?


Instagram'da satış yapmayı düşünenlerin en çok araştırdığı konulardan biri de Instagram'da satılacak ürün bulmak oluyor. 

Instagram'da ne satılır? Instagram'da en çok hangi ürünler satılıyor? Instagram'da en kolay satılan ürünler neler? gibi birçok sorunun cevabı Instagram'dan satış yapmak isteyenler tarafından sıkça araştırılıyor.

Oyunu kuralına göre oynarsanız aslında her üründen kazanç elde edebilirsiniz. Evet, bazı ürünlerin daha hızlı talep gördüğü bir gerçek olsa da Instagram'da hemen hemen her ürün için satın almaya hazır potansiyel müşteriler var. 

Instagram'da en kolay satılan ürünler

Giyim: Instagram'daki potansiyel müşterilerin en çok ilgilendiği ürünler arasında giyim ürünleri ilk sırada yer alıyor. Instagram'da kıyafet satan birçok sayfa olsa da nadir bulunan, seri üretimi olmayan, vintage statüsünde değerlendirilebilecek parçalara ilginin çok daha fazla olduğunu söylemek istiyorum. Herhangi bir kıyafet toptancısından ürün alıp çok kısa sürede satış yapabilmek çoğu zaman mümkün değil. Bu mantıkla hareket eden birçok kişi var. Satılacak giyim ürünlerinin toptancısı ve satış yapanı ne kadar fazla ise rekabet de yüksek oluyor. Bu da iyi bir kazanç ve karlılığın önünde büyük bir engel. Rekabetin düşük olduğu parçalara yönelmekte fayda var. Giyim satışı için genel olarak hareket etmek yerine daha dikey davranmak gerekiyor. Örneğin: Bebek giyimi, yaşlı giyimi, çocuk giyimi, yenidoğan bebek giyim, büyük beden giyim vb.

Ayakkabı: Giyim ürünleri kadar ilgi gören bir diğer ürün de ayakkabı oluyor. Instagram'da ayakkabı satışı yapan sayfalar arasında marka ürünler, özel tasarım ürünler ve imitasyon olanlar bulunuyor. Bu alandaki rekabetten sıyrılmak ve dikkat çekmek için özel bir şeylere, tek kategoriye yönelmekte fayda var. Örneğin hem bayan hem erkek yerine mesela sadece bayan spor ayakkabı ya da çocuk spor ayakkabısı gibi alt alanlar düşünülebilir.

Takı: Instagram'da en çok ve kolay satılan ürün grupları arasında takılar ilk sıralarda. Takı satışı yapan o kadar çok sayfa var ki... Birçoğu İstanbul piyasasından tedarik ediyor. Aynı modelleri birden fazla sayfada görmek mümkün. Hızlı satış için kişiye özel tasarım, el yapımı üretim, özel tasarım yaptırmak önemli. Herkesin sattığı ürünleri satmaya çalışmak okyanusta kayıkla kürek çekmek gibi. Başarılı satış için her zaman söylerim: Tek alana odaklanın! Sadece küpe satın, kolye satın, bileklik satın, yüzük satın... 

Aksesuar: Instagram'da aksesuar ürünler de hızlı gidenlerden... Aksesuar grubuna giren birçok ürün var. Saat, çanta, cüzdan, gözlük, telefon kılıfı, şapka, kemer, bandana vb. Sadece özel tasarım telefon kapağı satan ve ciddi karlılık elde eden sayfalar var. Bu alandaki seçenekleri çeşitlendirmek size kalmış.

Süsleme: Düğün, söz, nişan, kına gecesi, bebek mevlidi, lohusa dönemi gibi farklı özel günlere yönelik süsleme malzemesi talebi de oldukça fazla. Nikah şekeri, bebek şekeri, lohusa takımı, nişan organizasyonu malzemeleri gibi birçok ürün talep görüyor. Bir alana yönelerek potansiyeli deneyimleyebilirsiniz. Pandemi döneminde olduğumuz için toplu eğlence ve düğün merasimleri erteleniyor. Bundan dolayı bu alanda şu sıralar bir iş modeline başlamanızı önermiyorum.

El yapımı ürünler: El yapımı ürünlerde rekabet çok fazla olmadığı için bir kitleye yönelik ürün satışı iyi sonuçlar elde etmeyi sağlayabilir Ahşap ürünler, hediyelik ürünler, biblo, maket, dekoratif ürünler, örgü, keçeden yapılan ürünler de de bir talep söz konusu. Aslında Instagram'da her ürünün hazır bir kitlesi var. Satılmaz denen ürünler deli gibi satıyor. Bu noktada kafa karıştırmadan birkaç ürün belirlemek en iyi yol. El becerileriniz iyiyse ve ürettiğiniz ürünlerin nitelikli olduğunu düşünüyorsanız deneyin. 

Tavsiyelerim

Instagram'da satış yapmayı düşünüyorsanız yukarıda listelediğim kategorilerde cazip fırsatları incelemenizi öneriyorum. 

Kozmetik ürün, zayıflama ürünleri, bitkisel ürünlerden uzak durmanız daha doğru olacaktır. Sağlık yönü olduğu için hızlı ve sürdürülebilir satış yapmak zor görünüyor. 

Satmayı düşündüğünüz ürün hakkında hashtag olup olmadığını, ne kadar gönderi olduğunu kontrol etmeyi unutmayın. 

 Rekabetin az olduğu bir alandan başlamak kısa sürede hedeflerinize ulaşmanızı sağlayabilir.

Online pazaryeri sitelerdeki çok satılan ürünlere göz atın.

Aceleci davranmayın, ürün araştırması için zaman ayırın.

Şunları mutlaka düşünün: "Bu ürünü kolay temin edebilir miyim, stok sorunu olur mu, uygun fiyata alıp uygun fiyata satabilir miyim? Kar marjı yüksek olur mu? Günde, haftada ya da ayda bu üründen ortalama kaç adet satarsam beni kurtarır? Rakiplerim ne yapıyor? Nasıl sunuyor? Kaça satıyor? Benim hedef kitlem kim? Potansiyel müşterilerin benden satın alması için ne yapmalıyım? Benim diğer satış sayfalarından farkım ne olmalı? Nasıl aradan sıyrılabilirim? Daha profesyonel bir Instagram satış sayfası için danışmanlık desteği almalı mıyım? Hiç reklam vermeden de ürün satabilir miyim?








Instagram'dan en kolay satılan ürünler hangileri? Instagram'dan en kolay satılan ürünler hangileri? Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Aralık 17, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.