Ne iş yapabilirim? Küçük yerde ne iş yapılır?


Ne iş yapabilirim? sorusunun cevabı yeni bir iş kurmak isteyenler, internetten para kazanmak isteyenler, ticaret yaparak para kazanmak isteyenler ve küçük yerde ne iş yapılır diye merak edenler tarafından sıkça araştırılıyor.

Birçoğumuz ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçiriyoruz. İçimizde çalışmayanlar var, çalışıp da işinde memnun olmayan var, az maaş alıp ek gelir elde etmek isteyen var, daha az çalışıp daha çok kazanmak isteyen var... Hepimizin ortak amacı gelir elde edecek iş fikirleri bulmak ve kısa sürede uygulayarak para kazanmaya başlamak...

Peki, bu devirde ne iş yapılır? Hangi işler daha hızlı para kazandırabilir? Küçük yerlerde ne iş yapılır? Bu yazıda bu konular ile ilgili bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Hadi başlayalım.

E-ticaret

Son yıllarda birçok kişi e-ticaret sitesi açmak ya da sosyal ticaret (Instagram'dan satış yapmak, Facebook'tan satış yapmak) istiyor. Online ticarete adım atan ve başarılı olan birçok kişi mevcut. Siz de bunlardan biri olmak istiyorsanız öncelikle bazı noktalara dikkat etmenizde fayda var. Ne satacaksınız? Kime satacaksınız? Nasıl satacaksınız? Bu 3 sorunun cevabını net bir şekilde verebiliyorsanız ikinci adıma geçelim. Sermayeniz var mı? Pazarlama konusunda bilginiz var mı? Ürün tedariği için toptancılar belirlediniz mi? 

E-ticaret alanında ciddi rakipler var, birçok irili ufaklı satıcı mevcut. Birçok farklı kategoride ürün satışı yapılacak bir site almak yerine daha sınırlı, niche bir alana yönelmek daha doğru olacak. Trendyol, N11, Hepsiburada, GittiGidiyor gibi birçok çok güçlü rakip varken genel alışveriş sitesi açarak rekabet etmeniz mümkün değil. Çok güçlü sermaye lazım. Ciddi reklam bütçeleri gerekiyor. Küçükten başlamalısınız. Tek kategoride ürün satışı yapmak bu noktada iyi. Daha hızlı para kazanmak, daha az tanıtım ve reklam bütçesi ve daha kolay kurulabilecek sistem avantajı sağlar. 

Kendinizi sıfır ürün satışı için sınrlamayın. İkinci el satışları da ciddi anlamda yükseliyor. Talep gören ikinci el ürünleri daha uygun temin edip karınızı koyarak satabilirsiniz. Bunun için ilan sitelerini, mobil ilan uygulamalarını ya da Instagram'ı kullanın. Bu tür satışlar ile güzel paralar kazananlar var.

El becerileriniz iyiyse el yapımı bir şeyler satmak size önemli avantaj sağlayabilir. Benzersiz takı tasarımları, giyim tasarımları, özel tasarım aksesuarlar, örgü işleri, dekorasyon parçaları tasarım vb. En önemlisi sevdiğiniz alana yoğunlaşmanız. Direkt şu ürünü satarsanız bu kadar kazanırsınız demiyorum. Araştırmalısınız. Armut piş, ağzıma düş yok!

Hızlı para kazanmanızı sağlayacak alanlar genel olarak şunlar: E-ticaret, online eğitim vermek, e-kitap satmak, online danışmanlık, ürün fotoğrafçılığı, ikinci el eşya-ürün satışı, al-sat yapmak, içerik yazarlığı, blog yazarlığı, grafik tasarımı, web tasarım, SEO danışmanlığı, dijital pazarlama danışmanlığı, PR danışmanlığı, sosyal medya danışmanlığı. Bu alanlardan sizin için en uygun olanı belirledikten sonra araştırmalarınıza ve sonrasında çalışmalara başlayabilirsiniz. 

Küçük yerde ne iş yapılır?

Küçük yerlerde, az kişinin yaşadığı yerlerde yapılabilecek işler genelde sınırlı olsa da önerilerim şunlar: 

Esnafa yönelik tanıtım ve reklam kampanyaları yürütmek: Bölgedeki esnafın daha fazla tanınması ve civar lokasyonlarda da tanınmasına yönelik çalışmalar. Web sitesi tasarımı, sosyal medya hesap yönetimi, basılı tanıtım malzemeleri konusunda destek, yerel basında reklam, video tanıtım reklam vb.

Alışveriş yapmak için şehir merkezine gidemeyecek kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için toptancı dükkanı açmak: Bu noktada günlük hayatta en çok ihtiyaç duyulan toptan temizlik ürünleri satışı, giyim ürünleri satışı, gıda malzemeleri, hırdavat malzemeleri, 1 milyoncu olarak bilinen birçok ucuz ürünün satıldığı dükkan girişimi, bebek ve çocuk malzemeleri satışı gibi dükkan fikirleri kazanç getirebilir. Ufak ölçekli illerde, ilçelerde ve kasabalarda birçok kişi şehir merkezine her zaman gidemiyor. Onlarına ayağına gitmek daha iyi bir fikir.

Emlak danışmanlığı: Emlak bakımından talep gören bir bölge ise gayrimenkul danışmanlığı işi yapılabilir. Son zamanlarda birçok kişi büyük şehirlerden daha küçük şehirlere, nüfus bakımından daha az olan ilçelere ve kasabalara yöneldi. Bu tür yerleşim yerlerinden arsa, ev, daire ya da dükkan gibi gayrimenkul satın almayı düşünenlere yönelik bir emlak danışmanlığı işi yapılabilir.

Düğün fotoğrafçılığı: Şu an bu sektör bayağı dibe vurdu ancak küçük yerlerde, kasabalarda ve köylerde düğün fotoğrafçılığı, drone çekimi oldukça kazançlı bir iş olabilir. Köylerde her dönem birçok düğün oluyor. Bu düğünlerin fotoğraf, video ve drone çekimini yapmak iyi kazanç getirebilir.

Yöresel ürün satışı: Yöresel ürünler fabrikasyon ürünlere göre daha doğal ve lezzetli olduğundan dolayı birçok kişi bu tür ürünlere ayrı bir ilgi gösteriyor. iİnternet üzerinden olabilir, ufak bir dükkan ile bu işi yapmak mümkün. Hem bölgeye gelen yabancı kişilere hem de başka yerlere yönelik satış yapılabilir. 

Bunun yanı sıra organik yumurtacılık, mantar yetiştirme, ceviz yetiştiriciliği, organik sebze ve meyve yetiştiriciliği işlerini de düşünmekte fayda var.

Hobi bahçeciliği: Bütçeye ve uygun araziye göre hobi bahçeciliği hizmeti sunmak pandemi dönemi iyi bir fırsat. Biraz bütçe gerektirse de iyi bir iş alanı. Örneğin kendinize ait birkaç dönüm arsa var. Bu arsaya gerekli çevre düzenlemeleri ile birlikte ortalama 10-15 metrekare büyüklüğünde birkaç kulübe yapsanız ve önüne de biraz bahçe alanı bıraksanız hobi olarak bir şeyler yetiştirmek isteyenlerin talebiyle karşılaşabilirsiniz. Bu hobi bahçelerini aylık, 6 aylık ya da yıllık kiralayarak gelir elde edebilirsiniz. 

Elektrikli araç kiralama: Elektrikli scooter, elektrikli bisiklet, elektrikli motosiklet, elektrikli triportör ve elektrikli otomobil kiralama iş modelini bölgenizde uygulayabilirsiniz. Birkaç araç ile başlayarak bu işi büyütmeniz mümkün. Nasıl İstanbul gibi büyük şehirlere elektrikli scooter kiralamasına büyük talep varsa İstanbul dışında da bu işe talep olacağını söylemek yanlış olmayacak.

Takı-aksesuar dükkanı: Genç, öğrenci nüfusu fazla olan bir yerde takı ve aksesuar satışı yapan bir dükkan açmak iş yapmayı sağlayabilir. Üniversite öğrencilerinin fazla olduğu küçük şehirlerde bu tür dükkanlar iyi kazandırıyor. 

Organizasyon: Doğum günü partisi organizasyonu, düğün, nişan, kına gecesi, baby shower gibi organizasyon çözümleri konusunda bir iş yapılabilir. Birçok kişi artık doğum günü vb. özel günleri evde kutladığından dolayı evlerde yapılabilecek partiler için hizmetler sunulabilir. 

Butik pastacılık: Doğum günü ve diğer özel günlere yönelik özel tasarım, sipariş usulü pasta, kurabiye yapmak oldukça popüler. Bunu küçük bir yerde uygulamak ve başarılı olmak da mümkün.



Ne iş yapabilirim? Küçük yerde ne iş yapılır? Ne iş yapabilirim? Küçük yerde ne iş yapılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Kasım 02, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.