Neden online PR danışmanlığı almalısınız?


Marka, ürün ve hizmetlerinizin yanı sıra kişisel markanızı oluşturmak istiyorsanız online PR çalışmalarına önem vermeniz gerekiyor. Marka bilinirliği ve internette online görünürlüğü artırmada en etkili yollardan biri de medyada haber olmaktır. Medyada haber olmuş marka, ürün, hizmet ve kişiler daha fazla ön planda olduğu için potansiyel hedef kitlenin de dikkatini çekiyor.

Örneğin bir estetik uzmanısınız ancak medyada hiçbir görünürlüğünüz, çıkmış haberiniz yok. Bu noktada daha fazla kişiye ulaşmanız pek mümkün değil. Sadece sosyal medya üzerinden hedef kitlenin dikkatini çekmek de her zaman mümkün değildir. Sosyal medya paylaşımlarının ömrü birkaç saat, çoğu zaman ise 1 gün. Çok fazla içerik akışı olduğu için birçok gönderi istenilen etkiyi veremeden geri planda kalıyor e unutuluyor.

Oysa online PR çalışması ile sürdürülebilir görünürlük mümkün oluyor. Potansiyel müşterilerin, tüketicilerin ve danışanların büyük çoğunluğu Google'da arama yapıyor. Google arama sonuçlarında listelenmiyorsanız, adınız ve haberiniz yoksa birçok önemli fırsatı kaybedebilirsiniz.

Online PR faydaları neler?

Online PR, yüksek maliyetli bir çalışma değildir. Online PR kapsamında en yaygın hizmet basın bülteni dağıtımıdır. Haber değeri taşıyacak bir bültenin hazırlanması, basın listelerine gönderimi ve sonuçlarının ölçümlenmesi çoğu zaman çok büyük bütçeler gerektirmez. Binlerce liralık reklam bütçelerinden alınamayan etkiyi bazen bir basın bülteninden almak mümkündür.

Basın bülteni dağıtımı, tek seferlik bir çalışma değildir. Her zaman yapılabilir. Düzenli yapılırsa etkisi daha iyi olacaktır. Her konu iyi bir editörün elinde haber değeri taşıyabilir ve medyanın ilgisini çekebilir.

Basın bülteni dağıtımı sonrası haber olan bültenler markalar ve kişilerin web siteleri için iyi bir veri kaynağıdır. Birçok firma ve kişinin web sitesinde "Basında Biz" kategorisi var ve çıkan haberler listeleniyor.  

Basın bülteni gönderimi sonuçları ölçümlenebildiği için sonraki çalışmalar hakkında bir plan yapmak ve daha fazla verim alacak konular belirlemek mümkün olabiliyor. Online medya mecralarında haber olarak yayınlanan bir bültenin binlerce kişiye ulaşması mümkün. 

Kimler online PR danışmanlığı almalı?

Online PR danışmanlığını her ölçekteki firma ve kişisel markasını oluşturmak, uzmanlık alanı ile ön planda olmak isteyen kişilere öneriyorum.

Doktorlar, estetik uzmanları, güzellik uzmanları, danışmanlar, yazar, müzisyen, diyetisyen, girişimci gibi kişiler mutlaka dijital PR danışmanlık hizmeti almalı.

Araştırmalarıma göre basın bülteni gönderimini en fazla sağlık alanındaki kişiler tercih ediyor. Doktorlar, estetik uzmanları, diyetisyenler...

Online görünürlük ve marka bilinirliği ne kadar fazla olursa yeni müşterilere ve potansiyel danışanlara ulaşmak mümkün oluyor. 

Online PR danışmanlığı kapsamında;

Profesyonel basın bülteni yazımı

Basın bülteni düzenleme

Basın bülteninin ilgili basın listelerine, basın mensuplarına gönderimi

Basın bülteni gönderim ve yayınlanma sonuçlarının raporlanması gibi çalışmalar yürütüyorum.

Marka ürün ve hizmetlerinizin basın bülteni ile online medyada konumlandırılmasına yardımcı olabilirim. 

İşbirliği Talebi

Bu konudaki talepleriniz ve uzun soluklu işbirlikleri için bana medyaistasyonu@gmail.com adresinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

 


 


Neden online PR danışmanlığı almalısınız? Neden online PR danışmanlığı almalısınız? Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Ekim 22, 2020 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.