Instagram ürün çekimi için öneriler, Instagram ürün fotoğrafları nasıl olmalı?

Instagram'dan satış yapmak isteyenlerin en çok dikkat etmesi gereken konulardan biri de Instagram ürün çekimi olmalı. Instagram'dan satış yapmak, satışları artırmak için satış amacıyla paylaşılan gönderilerin potansiyel müşterilerilerin dikkatini çekmesi büyük önem taşıyor. Dikkat çekmeyen, doğallıktan uzak, kalitesiz ve çözünürlüğü düşük görseller ile ürün satışı yapmak maalesef mümkün değil.

İncelediğim birçok Instagram butik sayfasının ürün çekimi konusunda yeterli özeni göstermediğini fark ettim. Birçok kişi satış odaklı ürün çekimi yapmaktan son derece uzak. Oysa görsele dayalı bir sosyal ağ olan Instagram'da fark edilmek, diğer Instagram satış sayfaları arasından sıyrılmak için Instagram ürün fotoğrafçılığına ağırlık vermek gerekiyor.

Bu yazıda Instagram ürün çekimi konusunda bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Instagram'dan ürün satışı yaparak para kazanmak isteyenler bu önerileri dikkate alırsa satışlarını artırabilir ve sürdürülebilir bir büyüme elde edebilir.

Instagram ürün çekimi nasıl olmalı?

-Doğallık Instagram'dan ürün satışı yapmak için oldukça önemli bir husus. Gözlemlerime göre doğal bir şekilde akıllı telefon kamerası ile şekilmiş (Stüdyo ortamında değil, light box kullanılmadan, ışık vb. yardımcı unsurlar olmadan) görseller daha fazla ilgi görüyor. Instagram kullanıcıları artık klasik gönderiler ile pek ilgilenmiyor. Ürünün gerçek renklerini, duruşunu görmek istiyor ve bundan dolayı doğal bir arka fonda çekilmiş, ürünü öne çıkaran görselleri daha fazla beğeniyor.

-Ürün çekimi yaparken arka fon olarak ürünün rengini ortaya çıkaracak türden bir kumaş, düz bir zemin tercih edin. Parlak yüzeylerden uzak durun. Ürün açık renkliyse biraz daha koyu renk arka plan kullanmaya dikkat edin.

-Örneğin Instagram'da takı satmak istiyorsunuz. Satışa sunacağınız takıları çekmeniz için birkaç yol var. Ya bir model üzerinde göstereceksiniz, ya hazırladığınız bir zemin üzerinde göstereceksiniz ya da stüdyo ortamında light box kullanarak... Takı sayfalarına şöyle genel olarak bir göz atarsanız birçoğunun bir zemin, kumaş arka plan ve birkaç obje kullandığını görebilirsiniz. Ya da canlı model üzerinde. Bilek, boyun, kulak gibi alanlara yakın çekim yaparak...

-Bir model üzerinde tek tek fotoğraf çekmek ve bunlar arasından en iyilerini ayıklayıp gönderi olarak paylaşmak zaman açısından da zor. Bunun yerine güzel bir zemin hazırlayıp seri çekim yapmak tüm gönderilerinizin bir bütün olarak sayfanızda görünmesini sağlar. Çekim yapmak için kendinize bir alan belirleyin. Bu bir masa, tezgah üstü, iyi ışık alan bir kanape olabilir. Üzerine koyacağınız kumaş alt zemini kamufle edeceği için hiçbir sorun yok.

-Mesala parlak olmayan, takıları yansımadan gösterebilecek birkaç farklı renkte kumaş ayarlayın. Birkaç farklı çerçeve, birkaç küçük biblo ya da kurumuş birkaç bitki, yaprak kullanabilirsiniz. Ufak bir konsept oluşturmak hoş bir hava katacak. Akıllı telefonların kameraları oldukça iyi. Ekstra fotoğraf makinesine ihtiyacınız yok. iPhone kullanıyorsanız çok daha iyi. Bazı telefon kameralarının çekim sırasında seri olması pek mümkün olmuyor.

-Instagram için fotoğraf çekerken kare mod kullanmayı unutmayın. Flaş kullanmayın. Zoom yapmayın, telefonu yaklaştırın. Gündüz çekim yapın. Çok bulutlu havalarda gündüz çekimi yapmayın. Çekim yapacağınız yerin gün ışığından en iyi şekilde yararlanılacak bir bölge olmasına dikkat edin.

-Ürünlerinizi ön plana çıkarmaya dikkat edin, çok fazla obje kullanarak dikkati dağıtmayın. Ürünü hem yakın, hem uzak planlarda çekin. Farklı bölgelerini de çekmeye özen gösterin.  

-Çekimlerinizi gönderi olarak kare mod kullanarak, hikaye olarak paylaşım için normal olarak gerçekleştirebilirsiniz. 

Sayfanızda görsellik açısından bir bütünün olması takipçileriniz ve sayfanızı yeni keşfedenler için olumlu bir izlenim sağlayacaktır.

Doğal çekim teknikleri ile hazırladığınız gönderiler beğenilerinizi, takipçilerinizi, etkileşimi ve satışlarınızı artırmaya önemli katkılar sağlayacaktır. 

Instagram'da satış ile ilgili daha fazla içerik için blogdaki diğer yazılara da göz atmanızı öneriyorum. Soru, görüş ve önerileriniz için iletişime geçebilirsiniz.

 



Instagram ürün çekimi için öneriler, Instagram ürün fotoğrafları nasıl olmalı? Instagram ürün çekimi için öneriler, Instagram ürün fotoğrafları nasıl olmalı? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Eylül 22, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.