Daha iyi Instagram açıklama yazıları yazmanın püf noktaları


Instagram'da paylaşılan gönderilerin daha çok etkileşim alması için ilgi çekici açıklama metinleri yazmak büyük önem taşıyor.

Peki, iyi hazırlanmış bir Instagram başlığına sahip olmak neden bu kadar önemli?

Instagram başlığınız, markanızın kişiliğini bir fotoğrafın tek başına yapamayacağı şekillerde ifade etmenize olanak tanıyor. Doğrudan takipçilerinizle konuşarak hikayeler paylaşabilir ve işinizi kişiselleştirebilirsiniz. Bunu bir videoyla başarabilirsiniz, ancak bu, takipçilerinizin videoyu gerçekten izlemesi gerektiği anlamına geliyor. Profilinizde hızlıca gezinen biri bile bir başlığa ne yazılmış diyerek göz atabilir.

Instagram gönderi açıklama metinleri size hedef kitlenizle etkileşim kurma yeteneği sağlar. İnsanlar sayfanızı beğenip takip ederse sorular sorabilir, tartışmalar başlatabilir ve ödüller kazanma şansı sunabilirsiniz.

Etkileşim neden bu kadar önemli?

Instagram'da kullanıcılar artık akışlarında kronolojik sırayla yayınları görmüyor. Bunun yerine içeriğe, katılım ve ilgi ile içeriğin yayınlandığı gerçek zamana göre öncelik veriliyor. Daha fazla etkileşim, mevcut ve gelecekteki gönderilerinizin görülme olasılığının daha yüksek olduğu anlamına geliyor. Satış odaklı bir sayfanız mevcutsa bu size potansiyel müşteriler kazandırmak açısından önem taşıyor.

Instagram kullanan pek çok marka arasından sıyrılmak ve dikkat çekmek için sayfanızın öne çıkması gerekiyor. Bunu yapmanın en iyi yolu, işletmenizi ilginç, alakalı içerik ve ilgi çekici altyazılarla kişiselleştirmekten geçiyor.

Daha iyi Instagram başlıkları nasıl yazılır?

Marka, ürün ve hizmetlerinize yönelik gönderilerin açıklama metinlerini etkileşim alacak şekilde hazırlamanın yolu katılımı ve erişimi artıracak bir başlık oluşturmaktan geçiyor.

Bu yazıda yüksek performanslı bir Instagram başlığını neyin oluşturduğunu belirlemek ve içerik oluşturma stratejinizde kullanabileceğiniz ipuçları olacak.

Yayın erişiminizi ve katılımınızı artırmak, markanızın daha fazla görünürlüğe ve dolayısıyla daha fazla potansiyel müşteriye sahip olmasını sağlamak için bunları kullanın.

Önce önemli bilgileri belirleyin.

Markanız hakkında bir hikaye anlatın.

Başlıklarınızın yapısını düşünün.

Katılımı teşvik etmek için sorular sorun.

Kişiliğinizi göstermek için uygun emojileri kullanın.

İlgili hashtag'leri bulun ve kullanın.

Erişimi artırmak için başka kişileri ve sayfaları etiketlemek açısından @ kullanın.

Harekete geçirici mesaj eklemeyi asla unutmayın.

Önemli bilgilerin en üstte olmasına dikkat edin

Instagram, her zaman en iyi mobil görüntüleme deneyimi için optimize ediliyor. Kullanıcılar kendi akışında gönderi altında bir altyazının yalnızca ilk 125 karakterinin görüyor. Altyazının kalanını görmek için kullanıcının tıklama yapması gerekiyor. Bu noktada en önemli, en vurucu mesajınızı ilk cümlede vermek çok önemli. Unutmayın, takip ettikleri, markalandıkları ya da olmadıkları diğer tüm bloglarla kullanıcıların ilgisini çekmek için rekabet ediyorsunuz. Daha ilginç bir gönderiye bakmak için sayfanızda ayrılmadan önce ilgilerini çabucak yakalamak zorundasınız.

Markanız, ürün ve hizmetlerinizle ilgili hikaye anlatın

Kullanıcıların büyük çoğunluğu dürüst, özgün ve kişiselleştirilmiş bir sosyal medya varlığına sahip bir markayı tercih ediyor.

Markanız hakkında okuyucularla bağlantı kuran bir hikaye anlatarak Instagram başlıklarınızla özgünlük oluşturabilirsiniz. Bu, şirketin veya ürünün kısa bir geçmişinden bir çalışan hakkındaki kişisel bir hikayeye kadar her şey olabilir. Bir hikaye anlatmak için altyazının uzun olması gerekmez. Fotoğraf okuyucunun ilgisini çekecek nitelikteyse bazen bir cümle bile hikayeyi güzelce özetleyebilir.

Instagram başlıklarınızın yapısını düşünün

Zaten, kullanıcılara tıklayarak olduğunu bilmek daha 125 karakterden daha uzun bir başlık daha uzun görmek, ama bu uzun altyazıları kaçınmak gerektiği anlamına gelmiyor. Instagram bir altyazıda 2.200 karaktere kadar izin verdiği için, ortalama olarak yaklaşık 400 kelime kullanabilirsiniz Son zamanlarda Instagram gönderilerindeki açıklama metinlerini oldukça uzun tutan ve metin içinde birçok etiket kullanarak bir nevi Instagram SEO yapanlar sıkça göze çarpıyor. Uzun altyazılı Instagram gönderisi bir blog içeriği gibi algılandığı için hedef kitleye birçok mesaj vermede etkili. Instagram kullanıcılarının dikkatlerini çekmek ve ilgi uyandırmak için altyazıyı paragraf olarak ya dabazı simgeler ile bölmek daha kolay okunmayı sağlayabilir.

Etkileşime teşvik etmek için sorular sorun

Instagram'da erişimi ve etkileşimi artırmanın temel yolunun katılımı artırmak olduğunu aklınızdan çıkarmayın. İlginç içeriğe sahip olmak her zaman yeterli olmuyor. Kullanıcıları, yalnızca gözden geçirmek yerine gönderilerinizle aktif bir şekilde etkileşim kurmaya teşvik etmeniz gerekiyor.

Katılımı teşvik etmenin en etkili yolu soru sormaktır. Sorular, kullanıcılara doğrudan yanıt verebilecekleri bir şey verir, bu nedenle akılda kalan bir yorumla gelmek yerine bir yanıtla meşgul olurlar. Sorularınızın markanızla alakalı olması gerektiğini unutmayın. Rastgele sorular anlamlı bir etkileşim yaratmayacak veya markanızın kullanıcıların kafasında kalmasına yardımcı olmayacaktır.

 Aşağıdakiler dahil, sorabileceğiniz birçok farklı soru türü vardır:

Geribildirim istemek: Ürünlerinizden hangilerinin müşterilerinizin favorisi olduğunu bulun veya yeni bir ürünle ilgili fikirlerini alın. Bu sadece katılımı artırmakla kalmayacak, aynı zamanda müşterilerinizin görüşleri hakkında değerli bilgiler edineceksiniz.

Kapalı uçlu veya ikili sorular: Evet veya hayır ya da çoktan seçmeli bir soru sorun. Kullanıcıların yanıt vermesi için minimum çaba gerektirir ve her yanıt katılımınızı artırır.

Müşterilerinizi tanıma soruları: Markanızın kişisel bir hikayesini paylaşın ve ardından kullanıcılardan kendi benzer veya ilgili hikayelerini paylaşmalarını isteyin. Bu, müşterilerinizi tanımanıza ve markanızı insanlaştırmanıza yardımcı olur.

Emojileri kullanın

Emojiler son yıllarda pazarlama stratejilerinde  aktif bir şekilde kullanılıyor. Instagram hesaplarının % 50'sinden fazlası paylaşımlarında emoji kullanıyor. Instagram başlıklarınıza emojiler eklemek, ilgi çekmenin ve markanızı kişiselleştirmenin harika bir yolu.

Araştırmalar, emojili Instagram gönderilerinin aslında emojisiz gönderilere göre daha yüksek katılım oranlarına sahip olduğunu gösteriyor. Emojiler, uzun metin bloklarını parçalamak için de kullanılabilir.

İlgili hashtag'leri mutlaka kullanın

Katılımı artırmak önemlidir, ancak yayınlarınızın da erişimi artırması ve yeni takipçiler çekmesi gerekir. Araştırmalar, en az bir hashtag içeren gönderilerin, herhangi bir hashtag içermeyen gönderilerden daha fazla beğeni ve yorum aldığını ortaya koyuyor.

Hashtag'ler, artık Instagram kullanıcılarının belirli bir hashtag'i takip edebilmesiyle erişimi önemli ölçüde artırıyor. Bu, gönderinizde bu hashtag'i kullanırsanız, hashtag'i takip eden kullanıcılara ve sizi kişisel olarak takip eden kullanıcılara ulaşacağınız anlamına gelir.

Bu, mümkün olduğunca çok insana ulaşmak için gönderilerinizdeki en popüler hashtag'lerin tümünü kullanmanız gerektiği anlamına gelmez. Aslında, çok sayıda hashtag içeren gönderiler, birkaç alakalı gönderiye göre daha az etkileşim alma eğilimindedir . Kullanıcılar ayrıca belirli bir hashtag için görmek istemedikleri gönderileri gizleyebilir ve çok fazla bayrak, gönderilerinizin kullanıcı beslemelerinde ne sıklıkta göründüğünü muhtemelen azaltıyor.

Instagram influencer'larını duymuş olabilirsiniz. Bu sosyal medya yıldızlarının büyük takipçileri var ve takipçilerinin satın alma kararlarını aktif olarak etkiliyor.

Şimdi kendinizi bu etkileyicilerle bağlayabileceğinizi ve hem kendi takipçilerinize hem de onların takipçilerine ulaşabileceğinizi hayal edin. Instagram'da birisini etiketlemek için '@ bahsetme' işlevini kullandığınızda, kişi bir bildirim alır. Gönderinize yorum yaparlarsa veya paylaşırlarsa, gönderi takipçilerinin akışlarında görünecektir. Instagram influencer'ı söz konusu olduğunda, yayınınız, başka türlü ulaşamayacağınız binlerce kişinin beslemelerinde görünebilir.

Elbette, etkileyicinin rastgele bir gönderi ile etkileşime girme olasılığı yoktur, ancak başka bir Instagram kullanıcısı ile çalışırsanız veya doğrudan onlarla ilgili içerik yayınlarsanız, onları etiketlemek erişiminizi artırmak için harika bir yoldur.

Harekete geçirici mesaj ekleyin

Tüm bu ipuçları, gönderilerinizin katılımını ve erişimini artırmak için tasarlanmıştır, ancak Instagram kullanıcılarının gerçekten harekete geçmesini istiyorsanız, bunu açıkça söylemelisiniz.

Bir eylem çağrısı onlar yazınızı okuduktan bitirdikten sonra ne yapmaları gerektiğini kullanıcıları yönlendirir. Instagram'da harekete geçirici mesaj için en iyi yer neresi? Cevap: Instagram başlığınız.

Diğer harekete geçirici mesaj örnekleri şunları içerir:

'Fotoğraflarınızda bizi etiketleyin'

'Tükenmeden satın almak için ziyaret edin'

'Bugün sipariş vermek için (web sitenizin bağlantısını) ziyaret edin'

Harekete geçirme mesajının amacı, kullanıcıları markanızla Instagram içinde veya dışında etkileşim kurmaya teşvik etmek ve onlara bunu yapabilecekleri belirli bir yol göstermek.

Bu ipuçlarını kılavuz olarak kullanırsanız erişiminizi artıracak, katılımı en üst düzeye çıkaracak ve yaygın altyazı tuzaklarından kaçınacaksınız. Elbette her işletmenin Instagram sayfası farklı ve markanıza ve müşterilerinize uygun bir stil bulmanız gerekiyor. Bu ipuçlarını Instagram başlıklarınızda ayrı ayrı veya birlikte deneyin ve sonuçları kaydedin. Takipçilerinizin neye tepki verdiğini gördükten sonra, mevcut müşterilerinizin ilgisini çekmek ve yenilerini çekmek için içeriğinizi ve altyazılarınızı özelleştirebilirsiniz.

Organik büyüme ve satışları artıracak Instagram pazarlama önerileri

 

Daha iyi Instagram açıklama yazıları yazmanın püf noktaları Daha iyi Instagram açıklama yazıları yazmanın püf noktaları Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Eylül 03, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.