Blog yazarları için pasif gelir kaynakları


Blog yazarlığı yapanlar bloglarını pasif gelir için nasıl kullanabilir?

Profesyonel blog yazarı olan bazı kişiler bloglarını pasif gelir için aktif bir şekilde kullanıyor. Pasif gelir, düzenli olarak çalışmak zorunda olmadığınız bir şeydir, ancak sürekli olarak para kazanabilirsiniz. Pasif gelir sayesinde uyurken bile para kazanabilirsiniz. Pasif gelir için, sabah 9 akşam 5 arası geleneksel bir işte olduğu gibi para için zaman ayırmanız gerekmiyor.

Birçok blog yazarı çalıştığı işini bırakıp serbest zamanlı, kendi istediği gibi çalışarak para kazanmayı istiyor. Bundan dolayı pasif gelir elde etme yollarını arıyor. Yurt dışında bloglarını pasif gelir amacıyla kullanan ve çok ciddi paralar kazanan birçok içerik üreticisi bulunuyor. Türkiye'de blog yazarak pasir gelir elde etmek oldukça zor. Bu noktada çok iyi bir içerik üreticisi olmak, niş bir alanda yazmak, organik trafik almak, hedef kitleye değer katmak gerekiyor. Pasif gelir elde etmek için öncelikle iyi bir alt yapı kurmak gerekiyor. Blogun pasif gelir elde edecek konuma gelmesi için de ciddi anlamda çalışmak şart. Başlangıçta bir şeyleri yerine oturtana kadar çalışmak zorunda kalacaksınız ve daha sonra düzenli olarak değil, bazen çalışmak zorunda kalabilirsiniz.

Bloglama, ekstra para kazanmanın en iyi yollarından biridir. İşlem basittir - okuyucularınıza sorunlarını çözerek yardımcı olursunuz ve daha sonra reklamları, satış ortaklığı programı veya diğer birçok para kazanma yöntemlerini kullanarak blogunuzdan para kazanırsınız.

Blog, pasif gelir için nasıl nullanılır?

Artık, pasif gelir bloglama ile o kadar kolay değil. Türkiye'de blogların % 80'inden fazlası aylık 100 TL bile kazanmıyor. Düzenli olarak yayın göndermeniz, içeriğinizi tanıtmanız ve topluluğunuzu oluşturmanız gerekiyor. Ancak blogunuzu oluşturduktan ve her şeyi hazırladıktan sonra, blogunuza kaç saat koyacağınızı seçebilir ve hatta isterseniz tüm çalışmaları dışarıdan temin edebilirsiniz. Eğer hiç vaktiniz yoksa, serbest çalışanların yardımı ile işinizi yapmak iyi bir fikirdir.

Haftada 20 ila 30 saat çalışabilseniz bile, kendinize iyi bir aylık pasif gelir elde edebilirsiniz. Ve eğer pasif gelir için bir blog başlatacaksanız, blogunuza beğendiğiniz ve sıkılmadan çalışabileceğiniz bir konuda başlatırsanız sizin için daha iyi olacaktır.


Blog yazarları için en iyi gelir kaynakları

Reklam

İlgilendiğiniz bir konuda veya öğrenmek istediğiniz konuda bir blog başlatın ve kaliteli makaleler yayınlayın. Biraz zaman geçtikten sonra Google AdSense'in onayına başvurun ve onaylandıktan sonra reklamları blogunuza yerleştirin. İlgi çekici içeriğiniz varsa, yerleştirdiğiniz reklamlar tıklaam alıyorsa Google AdSense ile para kazanmak mümkün olabilir. 200 TL'ye ulaşınca para hesabınıza gelmeye başlayacaktır. Türkiye'de Google Adsense ile gelir elde etmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Tıklama başına maliyetler düşük. Çoğu blogun trafiği düzenli Adsense geliri elde etmede yetersiz. Çok geniş bir kitleye sahip bir blogunuz varsa, doğrudan reklamverenlerden banner reklam alabilirsiniz ve bu, AdSense gibi platformlar aracılığıyla reklam yayınlamaktan daha güvenilir ve yüksek kazançlıdır. 

Doğrudan reklamcılık türünde banner reklam yayınlayarak trafiğiniz dalgalansa bile her ay sabit bir miktar elde edersiniz.  Ancak blogunuza yeni başlıyorsanız, blogunuzdan para kazanmak için AdSense ve benzer platformlarla çalışmanız gerekir. Bu yöntem hem yeni hem de yerleşik blogcular tarafından kullanılır. Sadece blogunuza bazı reklamlar koymak ve daha sonra blog trafiğini sizin için yapacak. Bir ziyaretçi reklamınızı her tıkladığında, bir miktar kazanırsınız. Google AdSense, yayıncıların blog içeriğinden para kazanmalarına yardımcı olan ücretsiz bir Google hizmetidir. Ancak bu yöntemden kazanmak için iyi bir trafiğe ihtiyacınız olacaktır, aksi takdirde kazançlarınız çok daha az olacaktır.

Satış ortaklığı

Bu, çevrimiçi kazanmanın en iyi yollarından biridir. Sabit bir pasif gelir akışı oluşturmak için markaların, ürün ve hizmetlerin satışı için hedef kitlenize blogunuz ile aracı olursunuz. Satış ortaklığı yaptığınız markanın ürün ya da hizmeti sizin blogunuz aracılığıyla satıldıysa satış başına komisyon alırsınız. Satış ortaklığı yapmanın cazip noktalarından biri çok yüksek bir trafiğiniz olmasa bile başlayabilmenizdir. İhtiyacınız olan tek şey, kazançlarınızı başlatmak için biraz hedeflenmiş bir trafik.

Şimdi, Amazon ortaklık ağı gibi birçok farklı ortaklık programı var. Türkiye'de de satış ortaklığı programı olan markalar, firmalar var. Bunlara ücretsiz olarak kaydolabilir ve satış ortaklığına konu olan bağlantıları blog içeriğinize yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Ancak satış ortağı bağlantılarını kullanmak için blogunuzda da bazı ürünleri tanıtmanız gerekiyor. Ürün inceleme makaleleri yazabilir veya ilgili markaların bağlantılarını kullanıcıya yardımcı olacağını düşündüğünüz her yere başka makalelere de yerleştirebilirsiniz. Bağlantınızı kullanarak yaptığınız her satın alma işlemi için satış ortağı ağınızın belirlediği oranlarda bir komisyon kazanırsınız. Her zaman iyi olduğunu düşündüğünüz ürünleri tanıtın ve kitlenizi oluşturmaya odaklanın. Yayında belirtilen bağlantılar bağlı bağlantılar ise her makalede açıklayın.

E-kitap satışı

Bu aynı zamanda pasif gelir için de iyi bir seçenektir. Burada, blogunuzla ilgili uzman olduğunuz ve hedef kitleye değer katabileceğinize inandığınız bir konuda e-kitap oluşturabilir ve yayınlayabilir ve ardından blog kitlenize satabilirsiniz. En iyi blog yayınlarınızı derleyebilir ve satmak için bir e-kitap oluşturabilirsiniz. E-kitabınızı kendi web sitenizde satabilir veya Amazon gibi e-kitabınızı satmak için diğer platformları kullanabilirsiniz. Şimdi, insanlar sizden sadece size güveniyorlarsa bir şey satın alacaklar, bu yüzden önce buna odaklanın. E-kitabınız için makul bir fiyat belirleyin ve profesyonel ve alanınızda tanınan bir blogcu değilseniz çok fazla bir şey beklemeyin. İndirimler yapın ve beğenip beğenmediklerini görmek için önce e-kitabınızı posta listenize itin. Ayrıca, e-kitabınızı daha da geliştirmek ve bazı referanslar göstermek için ücretsiz olarak bazı kopyalar verebilir ve geri bildirim alabilirsiniz.

Satış kursu / Eğitim

İstediğiniz herhangi bir konuda kurs oluşturabilirsiniz. Videoları, slaytları, PDF'leri vb. kullanmak gibi kurslar oluşturmanın çeşitli yolları var. Ardından kursu web sitenizde  ve sosyal medya hesaplarınızda satabilir veya Udemy gibi siteleri kullanabilirsiniz. Önce küçük çevrimiçi kurslar oluşturun ve fikrinizi piyasada test edin. Geri bildirim alın ve sürekli geliştirin. E-kitaplar ve kurslar ile yalnızca bir kez çalışmanız gerekecek ve konunuz eski olmadığı sürece kursunuzu yeniden satabilirsiniz. Ayrıca, derslerinizi yıllık olarak güncelleyebilir ve fiyatı da artırabilirsiniz.

Sonuç

Birçok blogcu başarılı bir şekilde bloglamadan çok iyi bir miktar kazanıyor ama bu tamamen pasif olmayan bir şey. Blogunuzu güncel tutmak için haftalık veya aylık olarak bloglamaya biraz zaman ayırmanız gerekiyor. Ancak işi tutarlı ve düzgün bir şekilde yaparsanız çok fazla zaman harcamadan iyi para kazanabilirsiniz.
Blog yazarları için pasif gelir kaynakları Blog yazarları için pasif gelir kaynakları Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Nisan 13, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.