Instagram'da hangi sayfalar tutar?

Instagram, son yıllarda milyonlarca kullanıcısıyla en gözde sosyal medya platformları arasında yerini koruyor.

Aynı zamanda milyarlarca dolarlık dev bir dijital ekonomi platformu da olan Instagram, internetten para kazanmak isteyenlerin de iştahını kabartıyor.

Instagram'da ürün satmak, Instagram fenomeni olarak para kazanmak, Instagram'da hizmet satmak gibi en yaygın para kazanma yöntemleri sayesinde birçok kişi hatırı sayılır gelir elde edebiliyor.

Kişilerin yanı sıra markalar da son yıllarda Instagram'ı hem satış hem de müşteri sadakati açısından yaygın bir şekilde kullanıyor.

Instagram'ın para kazanma konusunda bu kadar etkili bir platform olduğunun farkına varanlar Instagram'dan nasıl para kazanılır? Instagram'da hangi sayfalar tutar? Instagram'da ne konuda hesap açsam? gibi soruların cevabını sıkça arıyor.

Instagram'da para kazandıracak sayfa önerileri

Instagram'da direkt şu sayfa para kazandırır demek çok doğru olmasa da genelde ilgiyle takip edilen, reklam vereni bol olan alanlar mevcut. Bu alanlara değinecek olursak sağlık, makyaj, alışveriş, moda, ürün tanıtımı, diyet-zayıflama, dekorasyon önerileri, evlilik-bebek gibi alanlar yoğun ilgi görüyor. Komedi vb. sayfaların direkt reklam alması biraz zor. Bu tür sayfaların takipçisi çok olsa da alakasız alanlarda paylaşılan hikayeler ve post'lar ilgi görmeyebiliyor. Bu da reklam verenlerin bu tür sayfalardan uzaklaşmasına neden oluyor.

Instagram'da reklam veren marka ve işletmelerin amacı daha fazla müşteriye ulaşmak, daha çok ürün ya da hizmet satmak, potansiyel alıcıların dikkatini çekerek "Ben de buradayım" demek. Bundan dolayı reklam yatırımlarından maksimum verim alacak sayfalar arıyorlar.

Bol takipçisi olan her sayfa para kazandıracak diye bir durum yok. Önemli olan reklamın doğru hedef kitle ile, doğru takipçiler ile buluşması.

Instagram sayfası açarak para kazanmak istiyorsanız alanınızı iyi netleştirin. Farklı alanlar yerine tek alana odaklanın ve bu doğrultuda paylaşımlar yapın.Paylaşımlarınızı önceden hazırlayın. Zamanlamayı ve doğru etiket kullanımını mutlaka dikkate alın. İlgili çekici hikayeler oluşturun. Instagram takipçi satın almak, program kullanarak takipçi çekmek gibi yöntemlerden uzak durun. Bunun yerine çok düşük bütçeler ile reklam vererek hedef kitleye organik olarak ulaşmaya özen gösterin. Bu sayfanızın zamanla otorite olmasına önemli katkı sağlar.

Örneğin hedefiniz organik tarım ile ilgilenen kitle olsun. Siz bu doğrultuda içerikleri paylaşırsanız zaman içinde bu kitlenin dikkatini çekersiniz. Sayfanızı organik tarım ve organik ürünlere yönelik ürün ya da hizmet eden kitleye kolayca pazarlayabilirsiniz. Bu da sayfanızdan para kazanmanın önünü açar. İnstagram'dan para kazanmak için 50 bin ya da 100 gin takipçili sayfa olmanıza da gerek yok. Kitleniz ile aranızdaki bağ iyiyse, organik beğeniler fazlaysa bu sizin sayfanızın kalitesini artırır.

Bu konuda tecrübeleriniz, görüş ve önerileriniz varsa yorum olarak paylaşabilirsiniz ya da bana mail ile ulaşabilirsiniz.

Instagram ile ilgili diğer yazılarımı da sitenin arama çubuğunu kullanarak bulabilirsiniz. 






Instagram'da hangi sayfalar tutar? Instagram'da hangi sayfalar tutar? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Eylül 24, 2019 Rating: 5

1 yorum:

  1. Bu tip mecralar yalan yanlış her şeye güzel dediğinden dolayı instagram sayfalarını takip etmiyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.