Yurt dışında yaşamak isteyenler için online iş fikirleri

Yurt dışında yaşamak, son yıllarda birçoğumuzun aklından geçen konuların başında geliyor.

Daha iy bir yaşam için yurt dışına çıkmak, yurt dışında çalışmak, yurt dışında yaşamak hedefiyle hareket edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle gençlerin bu konuya ilgisi oldukça yüksek.

Yurt dışında yaşamak isteyenlerin büyük çoğunluğu daha iyi bir gelire sahip olmak ve daha yüksek yaşam standartları için Türkiye'den ayrılmayı düşünüyor.

Yurt dışında yaşamak kolay gibi görünse de bu yola başlamak aslında öyle hiç de hafife alınacak gibi değil. Size kucak açacak, yardımcı olacak, kalacak yer ve çalışacak iş sağlayabilecek ya da tüm bu konularda destek olacak tanıdıklarınız yoksa işiniz çok zor. Birçok aşamayı kendi imkanlarınız ile geçmelisiniz. Bu da belli bir zaman ve para alacak.

Bir diğer varyasyon ise buradan giderken ya geçerli bir işiniz olacak, ya işiniz ile alakalı davet alacaksınız ya da sermaye ile bir iş kuracaksınız. Ayrıca sizi bir süre idare edebilecek miktarda paraya da çok ihtiyacınız olacak.

Yurt dışında iş bulmak konusunda istediğiniz sonuçları hemen alamayabilirsiniz. Peki, gideceğiniz ülkede klasik iş modelleri hariç online açısından ne iş yapabilirsiniz? İnternet ile yurtdışında kolay ve hızlı bir şekilde nasıl para kazanabilirsiniz?

Bu yazımda yurt dışında ne iş yapabilirim, yurt dışında yaşamak isteyen ve online iş modeli konusunda bilgi ve az çok tecrübesi olan kişilere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

Yurt dışında iş kurmak ve yaşamak sizin gibi benim de zaman zaman düşündüğüm konulardan biri. Kişisel becerilerim doğrultusunda en iyi yapabileceğim işlerin içerik editörlüğü, blog yazarlığı, ürün alıp satmak, e-ticaret, o ülke ile ilgili profesyonel bir blog, reklam alınabilecek blog & haber sitesi geliştirme, dijital PR hizmetleri, Türkiye pazarına girmek isteyen ya da Türkiye'den müşteri kazanmak isteyenlere yönelik dijital pazarlama ve PR hizmetleri sunmak olabileceği kanısına vardım.

 Al-sat yapmak kazançlı bir iş modeli

Birçok Avrupa ülkesi online ticaret açısından avantajlı. Her ülkede ikinci el ürünlerin satıldığı pazarlar, bit pazarları, antika ürünler satan pazarlar var. Buraları düzenli olarak takip etmek ve çok ucuza ürün temin ederek online mecralarda satmak mümkün. Bunu yapan ve ciddi kazançlar elde eden tanıdıklarım var. Al-sat işi her zaman kazandırır. Bu konu mutlaka aklınızın bir köşesinde olmalı. Ebay'de satın, Etsy'de satın, Amazon'da satın,ilgili ülkenin ilan ve ikinci el satış sitelerinde satışa çıkarın. Yurtdışından ucuza temin ettiğiniz ürünleri Türkiye'ye satın... Ucu oldukça açık bir alan. Bu konuda daha çok fırsat mevcut.

İnternet işleri her zaman kazandırır

Dijital becerileriniz ve yabancı dil bilginiz iyiyse SEO, web tasarım, dijital pazarlama, yazılım geliştirme, sosyal medya pazarlama, içerik üretimi, e-ticaret danışmanlığı vb. konularda destek sunabilirsiniz. Online ya da yüz yüze danışmanlık hizmeti vermeyi de düşünebilirsiniz.

Yurt dışındaki Türk kitle için de hizmet modelleri geliştirebilirsiniz. Avrupa'da bu alanlarda talep her geçen gün yükseliyor. Freelance çalışarak birkaç işten iyi paralar kazanabilirsiniz.Fiver vb. siteleri kullanabilir yanı sıra hedef kitle olarak belirlediğiniz markalara, firmalara teklif dosyaları da gönderebilirsiniz. İllaki bir kapı açılacaktır.

Türkiye'den gidip Almanya, İngiltere gibi ülkelerde kendi işini kuran ya da freelance olarak internet odaklı hizmet veren tanıdıklarım var. Web tasarım yapıyorlar, dijital pazarlama konusunda küçük ve orta ölçekli işletmelere destek sunuyorlar, grafik tasarımı konusunda çözümler sunuyorlar. Haftada 1-2 iş alabilirseniz aylık geliriniz tatmin edici olabilir.

Yurt dışında çalışıyorsanız, ya da kendi işinizi kurduysanız ya da kurmayı düşünüyorsanız önerilerinizi, deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.


Yurt dışında yaşamak isteyenler için online iş fikirleri Yurt dışında yaşamak isteyenler için online iş fikirleri Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Temmuz 18, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.