YouTube ile para kazanmak için nereden başlanmalı?

İnternetten para kazanmak istiyorum diyenlerin son yıllarda en çok yöneldiği alanlardan biri olan YouTube birçok kişinin en önemli gelir kapısı oldu.

Son yıllarda YouTube kanallarının sayısı hızla artıyor. Kanalına eklediği videolar ile aylık binlerce lira kazanan YouTuber olması bu işe yeni başlayacak kişilerin de iştahını kabartıyor.

Türkiye'deki en popüler YouTube kanallarına baktığımda oyun, eğlence, müzik gibi alanlardaki kanallların daha fazla öne çıktığını görüyorum.

Peki, YouTube ile para kazanmak isteyenler nelere dikkat etmeli? YouTube'dan para kazanmak için işe nereden başlanmalı?

Öncelikle kişisel ilgi alanlarınızı netleştirmeniz gerekiyor. Sevdiğiniz alana yönelmek size başarı getirecek. Bu noktada YouTube'da örnekleri çok fazla olmayan kanallar oluşturmak daha etkili bir adım olacak.

Bu iş için ne kadar zaman ayırabileceğinizi netleştirin. Tam zamanlı bu işi yapacaksanız kanalınız para kazandırana kadar sizi idare edecek bir geliriniz olmalı.

Akılda kalıcı bir kanal ismi bulun. Çok fazla uzun olmaması kullanıcıların kanalınızı direkt kanal ismi ile bulması açısından önemli. Bu da zaman içinde kanal bilinirliğini artıracak.

YouTube videoları hazırlamak için gerekli programlar ve araçlara sahip olmalısınız. Bunun için ilk başlarda ekran videosu kaydetme programı, mikrofon, HD kalitesinde çekim yapan bir video kamera ya da akıllı telefon, video montaj programı, video intro yapma programı işinizi görecek.

Kanalınızın resmini ve logosunu profesyonel bir şekilde oluşturmaya özen gösterin.

YouTube'a ekleyeceğiniz videoların çok kısa olmamasına dikkat edin. 5-10 dakikalık videolar daha fazla tüketiliyor. Çok kısa videoların reklam açısından bir getirisi olmayacak.

Video içerik takvimi oluşturun. Kendinize bir plan belirleyin ve yeni videoları kanala bu plan dahilinde yükleyinç Günde 1 adet, haftada 3 adet, ayda 10 adet vb.

Yeni açtığınız kanal için ilk başlarda kanalınızın biraz dolu görünmesi açısından günde 2-3 video ekleyebilirsiniz.

Videolarınızı paylaşmak için sosyal medya hesapları oluşturun. Video linklerinizi düzenli olarak buralarda paylaşın.

Videolarınızı yüklerden başlık, açıklama ve anahtar kelimeleri doğru kullanının. Daha fazla izlenim almanız için YouTube SEO önemli. İlgi çekici başlıklar her zaman tıklanır. Tost nasıl yapılır yerine 2 dakikada lezzetli bir tost nasıl yapılır diye bir başlık videonuzun daha fazla izlenmesini sağlayacaktır.

Videolarınızın linklerini sizinle benzer içerik üreten kişilerin videolarının altına yorum olarka bırakarak hedef kitlenizin dikkatini çekebilirsiniz. Bu işte abartıya kaçmayın.

Videolarınızın özgün olması, telif hakkı içermeyen fotoğraf, görüntü ve müzik ile hazırlanması YouTube ile uzun zaman para kazanmanızı sağlayacak. Telifsiz içerikler kullanmak hesabınızın banlanma riskini ortadan kaldırır.

YouTube işi ile uğraşanların takıldığı forum sitelerine üye olun. Buralardan işinize yarayacak bilgiler öğrenebilir ve kazançlarınızı artırabilirsiniz.

Aktif olarak kullandığınız bir Google Adsesen hesabınız var ile YouTube ile para kazanmaya bir adım daha yakınsınız demektir. Videolarınız çok izlenme almaya başlayınca size daha fazla kazanç getirmek için çalışan BuzzMyVideos gibi iş ortakları ile çalışabilirsiniz. Yüksek izlenmeli kanal sahipleri için birçok YouTube Network bulunuyor.

YouTube'dan para kazanmada sabırlı olmanız, düzenli içerik üretmeniz çok önemli. Ne kadar çok ilgi çekici video hazırlayıp kanalınızda yayınlarsanız kazançlarınız ve izlenme sayınız da artacaktır. Özgün olun, kimseyi taklit etmeyin, telifli içeriklerden uzak durun.

YouTube ile ne kadar para kazanırım?

YouTube kanalı ile ne kadar para kazanacağınızın sizin çalışmanıza ve videolarınızın çok izlenmesine göre değişiklik gösterebiliyor. Kanalından aylık 2000-3000 dolar civarı para kazanan birçok kişi var. Bu rakamlar Türkiye şartlarında oldukça iyi.

Aylık 2-4 milyon arası izlenme alan kanallar bu rakamı kazandırabiliyor. 1000 gösterim başına maliyet ve tıklama başına maliyet web sitelerindeki Adsense'de olduğu gibi değişiklik gösterse de aşağı yukarı bu rakamlar kazanılabiliyor.

Youtube kanal sahiplerinin ortalama kazançlarını görmek açısından socialblade.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Siteye girip ilgili kısma kanal isimlerini yazdığınızda günlük, aylık ve yıllık YouTube gelirlerini, kanal abone sayılarını, kanal oluşturma tarihini ve kategorilerini ayrıntılı bir şekilde görebiliyorsunuz.

İstikrarlı olursanız hem sevdiğiniz işi yapacaksınız hem de iyi para kazanacaksınız. Ayrıca bu iş için sabit bir yere de ihtiyacınız yok. Ekipmanlarınız yanınızda olduğu sürece her yerde içerik üretebilir ve gelir elde etmeyi sürdürebilirsiniz.

Burak Oyunda, Ruhu Çenet Videoları, Oha Diyorum, Orkun Işıtmak, Enes Batur, YAPYAP, Oyun Delisi, Minecraft Evi, Oyun Portal, Murat Abi GF gibi YouTube kanalları Türkiye'de en çok abone sahip kanallar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu kanalların gelirleri de oldukça yüksek.





YouTube ile para kazanmak için nereden başlanmalı? YouTube ile para kazanmak için nereden başlanmalı? Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Haziran 24, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.