Arkadaşlık siteleri hala para kazandırır mı?

Sosyal medya sitelerinin hayatımıza girmediği dönemlerde birçok kişinin en çok ziyaret ettiği siteler arasında yer alan arkadaşlık siteleri zamanında iyi paralar kazandırdı.

Peki, arkadaşlık sitesi ile hala para kazanmak mümkün mü? Bu zamanda arkadaşlık sitesi açmak mantıklı mı?

Arkadaşlık siteleri her ne kadar sosyal medya sitelerinin gölgesinde kalsa da iyi projelendirildiği takdirde günümüzde arkadaşlık sitesi ile hala para kazanabilir. Çünkü günümüzde milyonlarca insan internet üzerinden arkadaş arıyor. Bu noktada sosyal paylaşım sitesi Facebook arkadaş bulmak için diğer sosyal ağlara göre daha ön planda yer alıyor. Facebook üzerinde arkadaş bulanlar olsa da Facebook temelinde bir arkadaşlık sitesi değil.

Tanışma siteleri kişilere anonim profiller ile rahatça sohbet etme ve yeni arkadaşlıklar kurma imkanı sağlıyor. Bu yüzden hala tam anlamıyla önemini yitirmedi. Arkadaşlık sitesi aracılığı ile bayan arkadaş ya da erkek arkadaş arayan kişilerin en çok dikkat ettiği konulardan biri de bu sitelerin ücretsiz hizmet sunması. İnternetten arkadaş arayan kişiler için arkadaşlık siteleri ücretsiz hizmet vermesi birinci şart olsa da kaliteli, gerçek profiller içeren arkadaş bulma sitesi paralı üyelik modeli ile kazanç elde edebiliyor.

Arkadaşlık sitesi kurmak ve bundan para kazanmak istiyorum diyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlar:

Akılda kalıcı alan adı: Alan adı arkadaşlık siteleri için çok önemli. Bu yüzden akılda kalabilecek, markalaşabilecek bir domain seçimi yapılmalı. Mümkünse .com uzantılı olmalı.

Kolay kullanılabilir ve yönetilebilir arkadaşlık scripti: Arkadaşlık sitelerinde kolay kullanım çok önemli. Arkadaşlık sitesi üzerinden arkadaş arayanlar karışık site yapısını sevmiyor. Bunun için basit adımlar şart ( Üyelik, profil oluşturma, profil düzenleme, arkadaş arama, mesaj gönderme, sohbet etme.) Mobilden de kolay kullanım açısından responsive uyumlu olmalı.

Hedef kitle: Arkadaşlık sitesi kurarak para kazanmak ve başarılı olmak için hedef kitleyi daraltmak gerek. Bir bölgeye, ile ya da ilçeye yönelik olabilir. Yaş sınırı getirilebilir. Mesleklere özel olabilir. Medeni durumlara özel olabilir.

Üyelik modeli: Arkadaşlık sitelerinin paralı olması niyeti gerçekten arkadaşlık kurmak olan kişiler ile öylesine üye olanları ayırmada önemli. Para, bu tür hizmet sunan siteler için en iyi filtreleme aracı. Bu yüzden arkadaşlık sitelerinin ciddi hizmet sunması açısından ücretli olması daha iyi. Ücret aylık 10-20-30 TL gibi olursa daha fazla üye çekmek mümkün. Bu da sürümden kazanmayı sağlar. 1000 tane üyesi olan bir arkadaşlık sitesinin üyelerden kazancı 10 bin ile 30 bin TL arası olacak. Bu da çok ciddi bir para.

Gerçek profiller: Sahte profiller arkadaşlık sitelerinin en büyük sorunlarından biri. Erkek olduğu halde kadın profili oluşturan, fake profiller oluşturan, art niyete sahip kişiler arkadaşlık sitelerine bakışı değiştiriyor. Bu yüzden profillerin güncelliği ve gerçekliği kontrol edilmeli.

Tanıtım: Arkadaşlık sitesi sayısının oldukça fazla olduğu Türk internet dünyasında ayakta kalmak, daha fazla üye kazanmak ve tanınmak için reklam şart. Bu noktada sosyal medya reklamları tercih edilebilir. Özellikle Facebook üzerinden verilecek hedeflemeli reklamlardan iyi dönüşler almak mümkün.






Arkadaşlık siteleri hala para kazandırır mı? Arkadaşlık siteleri hala para kazandırır mı? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Mayıs 02, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.