Çok okunan blog yazılarınızdan nasıl para kazanırsınız?


İyi hazırlanmış, uzun ömürlü bir blog yazısı yıllarca ziyaretçi çekebileceği gibi blog sahiplerine para da kazandırabilir. Bu yazımda en çok okunan içeriklerinizden para kazanmanızı sağlayabilecek bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

Blog yazarak para kazanmak ile ilgili şimdiye kadar çok sayıda yazı okumuş olabilirsiniz. Bu yazıların birçoğunda hep aynı şeyler yazar: "Tanıtım yazısı al, Banner reklam al, Adsense kodu ekle, satış ortaklığı yap vb." Tanıtım yazısı almak hariç diğer gelir modellerinin hepsi artık önemini yitiriyor.

Sosyal içerik platformlarınının yaygınlaşması ile birlikte markalar içerik reklamcılığının daha verimli ve doğal bir yöntem olduğunun farkına vardı. İnsanlar artık sitelerin sağından solundan fışkıran banner reklamları görmekten sıkıldı. Bu yüzden de reklam engelleme programları kullananların sayısı ciddi ölçüde arttı.


İnternet kullanıcıları artık güvenilir içerik üreticileri tarafından oluşturulan içeriklere daha fazla itibar ediyor. İyi hazırlanmış bir içerik banner reklamdan çok daha fazla etkili olabiliyor. İçerik reklamcılığı ile birlikte markalar düşük bütçeler ile yüksek verim almanın tadını çıkarıyor.

Yazılarınıza içerik sponsoru bulun

Kaliteli ve uzun ömürlü içeriğin her geçen gün daha fazla yükseldiği internet dünyasında en çok okunan, organik trafik alan blog yazılarınıza içerik sponsoru bularak para kazanabilirsiniz. Belli alanlara yönelik ya da sektörel nitelikli içerik üretiyorsanız, yazılarınız organik bir şekilde trafik alıyorsa yazınıza içerik reklamı alarak para kazanabilirsiniz.

Peki, ama nasıl? dediğinizi duyar gibiyim. Örneğin SEO teknikleri hakkında yazdığınız ve her gün iyi trafik alan bir blog yazınız var. Bu blog yazınızın hedef kitlesi kim? SEO hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, sitesi için SEO çalışması yaptırmayı düşünenler, SEO hizmeti sunan ajanslar, SEO uzmanları... Siz ne yapacaksınız?

Hizmet arayan ile hizmet vereni yazınızda buluşturacaksınız. Doyurucu nitelikteki yazınızda reklam kokmayacak, tavsiye niteliğinde olacak şekilde SEO işi yapan bir firmayı ya da SEO uzmanından bahsederek "doğal reklam" yapabilirsiniz. İçeriğinize reklam alabileceğiniz gibi içeriğinizin etkili olduğunun farkına varan markalar sizden kendi siteleri için de içerik üretmenizi isteyecektir. Böylece bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

Bunun için yazdığınız yazılar ile alakalı olabileceğini düşündüğünüz sektör temsilcilerine ulaşın ve uzmanlık alanlarınızdan bahsedin. En çok okunan yazılarınız hakkında bilgi vererek yapılabilecek çalışmaları anlatın. Teklifiniz ile ilgilenecek birileri mutlaka çıkacaktır.

Yapmanız gerekenler: Sabırlı olun, iyi ve gerçekten fayda sağlayacak kalitelide içerik üretin, içeriklerinizin doğal trafik almasını sağlayın, işbirlikleri geliştirin.


Çok okunan blog yazılarınızdan nasıl para kazanırsınız? Çok okunan blog yazılarınızdan nasıl para kazanırsınız? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Şubat 01, 2016 Rating: 5

3 yorum:

  1. Çok yerinde bir tespit olmuş. Özellikle popup reklamlar, adsense reklamlarının uygun kullanılmayışı ziyaretçileri bu türevdeki tüm reklamlardan soğuttu.

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Bahsettiğiniz gibi kaliteli bir tanıtım yazısı veya hedef kitlesi doğru tespit edilmiş bir makale uzun yıllar okunur olabiliyor. Sonrası kazanç haline geliyor.

    Emeğinize sağlık

    Saygılarımla

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.