Adsense ne zaman para kazandırır?

Google Adsense, web sitelerinin en önemli gelir kaynağı. Birçok web sitesinde Adsense reklamlarını görmek mümkün. Adsense ile para kazanan web siteleri olduğu gibi elle tutulur kazanç elde edememiş birçok site var.

Peki, web siteleri neden para kazanamıyor? Adsense bir web sitesine ne zaman para kazandırır?

Adsense ile sitesinden para kazanmak isteyen birçok kişinin en sık yaptığı hata acelecilik. Yeni açılan siteye hemen Adsense başvurusu yapmak istiyorlar. Adsense başvuru yapmak için biraz zaman geçmesi, sitenin biçim ve içerik bakımından dolu olması önemli bir husus. Daha önceden aldığınız bir Adsense hesabınız varsa sorun yok ama Adsense'nin yeni açılan sitelere eklenmesini tavsiye etmiyorum.

Adsense'den sitenizin para kazanması için öncelikle trafik elde etmeniz lazım. Web siteniz organik olarak trafik alıyorsa Adsense'den kazanç elde etmeniz kolaylaşıyor. Örneğin kilo verme yöntemleri üzerine içerikler yayınladığınız bir siteniz var.

Organik olarak trafik alıyorsanız sitenizi ziyaret edenlerin çoğunun kilo verme, zayıflama gibi istekleri olduğundan dolayı reklamlarınızı tıklama ihtimali yüksek olacaktır. Sitenizin içeriği ile birebir örtüşen kilo verme, zayıflama ile alakalı reklamların tıklanma oranı fazla olacaktır.

Adsense ile en çok para kazanan siteler belli. Genelde iyi trafik alan Google News kayıtlı haber sitelerinin kazançları yüksek oluyor. Hem tıklamalardan hem de gösterimden kazançlarını katlıyor. Tabi her News kaydı bulunan site para kazanacak diye bir şey yok. Bu noktada ilgi çekici, gündemdeki haberleri okuyucuya sunmak önemli.

Webmaster forumlarında 2-3 bin TL'den satışa çıkarılan News kayıtlı siteler var. Bu siteler gerçekten gelir elde edebilseydi bu kadar düşük fiyata satılır mıydı? Bu tür siteleri satın alırken dikkat edin. Bu konuda yazdığım şu yazıyı mutlaka okuyun: Google News kayıtlı haber sitesi alırken dikkat

Adsense'den para kazanmak için anlık planlar yapmamak lazım. Bu yüzden kaliteli, her zaman ziyaretçi getirebilecek bir içerik sistemi kurmak gerekiyor. Anlık tüketilen içeriklerden sürekli kazanç elde etmek zor.

Bir web sitesi sahibiyseniz ve Adsense hesabınız yoksa başvuru yapmakta acele etmeyin. Sitenizi içerik bakımından güçlendirin. Organik ziyaretçi almaya başlayın. Sitenizin hit durumunu bir süre izleyin. En çok ziyaretçi çeken konu başlıklarını analiz edin. Ziyaretçi odaklı bir site oluşturun. Doyurucu ve eskimeyecek türden içerikler üretin. Bu şekilde ilerlediğiniz takdirde Adsense'den para kazanmaya başlayacaksınız.

Adsense'den para kazanmak için News kayıtlı site sahibi olmak tek yol değil. Belli alanlara yönelin. İstikrarlı bir şekilde içerik üretin.

Site içeriğinizin yapısını muhafaza edin. Başka konulara yer vererek alakasız reklamların çıkmasını, TBM oranlarının düşmesine izin vermeyin. Örneğin finans konulu bir siteniz varsa gidip de sırf çok tıklanıyor diye bir köşesine diyet içeriği eklemeyin.

Adsense hakkında yazılmış bir sürü içerik var. Bu konuda gerçek anlamda uzman olan yok denecek kadar az. Her kafadan ses çıkması normal. Ben de Adsense uzmanı değilim, kişisel deneyimlerim ışığında bilgiler sunuyorum. Deneme yanılma yöntemleri ile öğreniliyor çoğu şey. Ziyaretçi sayınızı artıracak adımlar atın. İstikrarlı olun. Google için site yapmayın, okur odaklı yapın. Uzun vadede kazançlı çıkacaksınız.

Şunu da asla unutmayın;

Adsense ile yıllarca para kazanabilirsiniz ancak en ufak bir kural ihlalinde hesabınız kapatılabilir. Bu da Adsense üzerine kurduğunuz sistemin çökmesine neden olabilir. Adsense harici gelir kalemleriniz de mutlaka olsun. Banner reklam alın, başka reklam firmaları deneyin, tanıtım yazısı satın, satış ortaklığı deneyin, link satışı yapın.


Adsense ne zaman para kazandırır? Adsense ne zaman para kazandırır? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Ocak 19, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.