Tesbih meraklısı blog yazarlarına önerim

Her insanın stres atmak için farklı metotları var. Ben de stres atmak için farklı uğraşlar ile vakit geçiriyorum. Koleksiyonculuğu çok seviyorum. Koleksiyon ürünleri ile ilgilenmek günlük hayatın yoğunluğundan biraz da uzaklaştırıyor. Uzun zamandır sahip olduğum bir pul koleksiyonum var. Fırsat buldukça pul defterlerime bakıyorum, düzenliyorum, yerlerini değiştiriyorum ve havalandırıyorum.

Pul koleksiyonumun yanı sıra tesbih koleksiyonum da var. İlgimi çeken tesbihleri fırsat buldukça koleksiyonuma katmaya çalışıyorum. Şu an için çok fazla tesbihim olmasa da farklı renk ve modellerdeki el yapımı tesbihleri koleksiyonuma dahil etmeye çalışıyorum.

Ayrıca bir ara tesbihin stres atmada da etkili bir araç olduğuna dair bir şeyler okumuştum. İbadet olarak da kullanılan tesbihin internet satışları gün geçtikçe artıyor. Özellikle tesbih meraklıları, bu satışları gerçekleştirilenlerin büyük çoğunluğunu oluşturuyor. Tesbih, çok eskilerden biri kullanılan bir araç aslında. Osmanlı döneminde de yaygın kullanıldığı biliniyor.

Osmanlı'da tesbih neden önemliydi?

Tesbihin geçmişinin çok eskilere dayanması, birçok kültürü farklı şekilde etkilemiş. Osmanlı’da tesbihin önemi çok büyüktü. Öyle ki, her meslek grubunun kendine has tesbihleri olduğu da biliniyor. Halk da bu tesbihlerden kimin, hangi mesleği yaptığını anlardı.

Mesela kuka tesbih, hekimlere hastı. Kukanın antiseptik ve antibakteriyel özelliği, Osmanlı döneminde mikrop kırıcı olarak kullanılmaktaydı. Hatta elinde kuka tesbihi olmayan hekimlerin hastaların yanlarına girmelerine izin verilmediği bile söyleniyor. Deve kemiğinden yapılan tesbihleri ise tüccarlar ve kervansaraylar kullanırdı. Bu ve bunun gibi birçok örneği çoğaltabiliriz.

Tesbihin derin anlamını bilenler, tesbih kullanımını da oldukça önem veriyor. Onlar için tesbih tanelerinin hangi malzemeden yapıldığı, hangi ustanın elinden çıktığı önemli. Oltu taşı ve kehribar tesbihler ise bu konuda birinci sırada yer alıyor. En sık kullanılan tesbihlerin başında geliyor. Bunun dışında doğaltaş, ağaç, gümüş ve hayvansal tesbihler de meraklıları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Hâl böyle olunca, e-ticarette de tesbih satımı yaygınlaşmış bir duruma geldi. Tesbihane.com da bu konuda sektöründe lider durumda. Şimdi size kısaca Tesbihane’den bahsedeceğim.

Tesbih ve Takıda Tesbihane Farkı

Tesbihane, 2011 yılında kurulan ve kısa sürede sektöründe öncü haline gelen, Çemberlitaş merkezli bir firma. Özellikle sosyal medyadaki başarılı ile taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazandı. Güvenli alışveriş ilkesini benimseyen ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren Tesbihane’nin en büyük avantajlarından biri, memnun kalmadığınız ürünü koşulsuz bir şekilde iade edebilmeniz ya da değişimini gerçekleştirebilmeniz. Tesbih koleksiyoncularının da büyük bir beğeni ile takip ettiği firma, müşterilerine farklı ürünler de sunuyor. Erkek gümüş yüzük, bayan gümüş yüzük, gümüş kolye, bileklik, küpe, alyans, kanvas tablo gibi ürünleri de Tesbihane.com’da bulabilirsiniz. Yani doğum günü, yıldönümü, yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü, babalar günü gibi özel günlerde de bu site çok işinize yarayacak.

Sadece e-ticaret odaklı değil, mağaza odaklı da satışlarını gerçekleştiren Tesbihane’nin İstanbul’da 4, Ankara’da 2, Samsun’da 2, Bursa, Çorum ve Nevşehir’de de bir tane mağazası bulunuyor. Franchising sistemi de bulunan firma, mağaza sayısını arttırmayı hedefliyor.

Gümüş Kolye ve Diğer Aksesuarlar

Tesbih satışı ile e-ticaret sektörüne giriş yapan Tesbihane’de bunun haricinde birçok ürün bulunduğundan bahsetmiştim. Öyle ki; kolye, yüzük ve bileklik gibi ürünlerin satışları da firma için önemli bir yer tutuyor. Bu da demek oluyor ki, kadın müşteri sayısı, en az erkek müşteri sayısı kadar fazla ve aktif. Bu kadar çabuk büyümelerinin en büyük sebeplerinden biri de sürekli güncellenen ve genişleyen ürün yelpazesi. Özellikle gümüş kolye kategorisi mutlaka incelenmeli. Kısacası, Tesbihane.com’a girdiğinizde aradığınız her tarzda tesbih ve aksesuarı bulabileceğinizi unutmayın.

Yarışmalar ve Kampanyalar

Sosyal medyada da oldukça aktif olan Tesbihane’nin, Facebook sayfasında düzenlediği yarışmalara da katılım sayısı oldukça fazla. Hemen her hafta yeni bir yarışma düzenleyen firma, kura sonucu belirlediği şanslı takipçilerine kendi ürünlerini ücretsiz olarak yolluyor. Yarışmalara katılım şartları da çok basit. Bunun için Tesbihane’nin Facebook sayfasını inceleyebilirsiniz.

Satın almış olduğunuz ürünle birlikte bir fotoğraf yolladığınız taktirde, fotoğrafınız Tesbihane’nin resmi Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarında yayınlanıyor.

Müşterileri ile birlikte büyük bir aile ortamı kuran firma, zamanla daha da büyüyecek ve adından çok daha fazla söz ettirecekmiş gibi duruyor. Siz de bu ailenin bir parçası olmak istiyorsanız aşağıdaki linke tıklayarak incelemeye başlayabilirsiniz.

www.tesbihane.com
Tesbih meraklısı blog yazarlarına önerim Tesbih meraklısı blog yazarlarına önerim Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Ağustos 31, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. tesbih ve özellikle gumus yuzuk meraklısıyım tesbihanenin koleksiyonları çok hoş.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.