İnternetten para kazanma yolları hangileri?

İnternetten para kazanmak, son yıllarda Google'da en çok aratılan anahtar kelimeler arasında yer alıyor. Her gün binlerce kişi internette para kazanma siteleri ve internetten para kazanma yolları hakkında araştırma yapıyor.

İnternet üzerinden para kazanma yolları elbette var ancak bunun için adımların doğru atılması lazım.

Aslında internetten para kazanma siteleri diye kullanıcılara para kazandırma amacıyla açılmış platformlar yok. Para kazandırıyor diye bahsedilen çoğu site yabancı kökenli. Bu siteler ya online anket sitesi ya link kısaltma ya da reklam izleme, mail okuma gibi yöntemler içeren siteler.

Türkiye'de internetten para kazanma sitesi diye akla gelen güvenilir ve para kazandıran siteler yok. Sadece para kazanmanın yollarını ballandıra ballandıra anlatan uyduruk siteler var.

İnternetten para kazanmak için yapılması gereken yöntemler ve açılması gereken site türleri az çok belli.

Bunlara kısaca değinecek olursak;

Blog siteleri: Adsense reklamları, tanıtım yazıları, ücretli makale yazarlığı, banner reklam, satış ortaklığı ile gelir elde edebilir.

Haber siteleri: Adsense reklamları, banner reklam, tanıtım yazısı, satış ortaklığı

Makale yazarlığı: Özgün ve fayda sağlayıcı makalelerin SEO kurallarına uygun bir şekilde kelime bazlı yazımı. Uzun vadede en temiz para kazandıracak yöntem.

Youtube ile para kazanmak: YouTube Adsense ile para kazanmak son zamanlarda popüler. Çok izlenebilecek türden videoların yer aldığı YouTube kanalları ile iyi paralar kazananlar var.

Ücretli üyelik hizmeti sunma: Arkadaşlık siteleri, sosyal ağlar, kariyer siteleri vb.

Basın bülteni yazımı: Firmalar ve markalar için basın bülteni yazımı ve dağıtımı işi.

Wordpress ve Blogger site kurulum hizmetleri: Blog açmayı bilmeyenlere yardımcı olunarak para kazanılabilir. Blog açmak isteyen kişilerin sayısı artıyor.

Satış ortaklığı: İyi trafikli ve hedef kitleli bir web sitesi olan bu yöntemi deneyebilir.

İlan sitelerinde satış: Piyasadan ucuz ürün tedarik ederek bunların ilan ve açık artırma sitelerinde satışı.

Online danışmanlık ve eğitim: Uzman olunan bir konu hakkında danışmanlık hizmeti vermek. Saat başı ücret ile çalışılırsa iyi para getirebilir.

Domain yatırımcılığı: Marka olabilecek, anahtar kelime içeren kaliteli domainlerin alış ve satışını yapmak.

Web sitesi alış ve satışı: Geleceği olan web sitelerine yatırım yapmak, site kurup kısa sürede iyi bir noktaya getirerek satmak.

E-ticaret sitesi kurmak: E-ticaret sermaye gerektiren bir iş olsa da niche bir alanda yapılırsa karlı olabilir.

İnstagram'da ürün satmak: İnstagram'da butik oluşturarak gözlük, ayakkabı, elbise, kol saati, takı gibi ürünleri ucuza tedarik edip satmak.

Online aracılık hizmeti: Web sitelerine reklam bulmak, tanıtım yazısı bulmak, makale yazarlarına makale işi bulmak. Komisyon karşılığı yapılabilir.

SEO hizmeti vermek: Arama motoru optimizasyonun hayati önem taşıdığı internet dünyasında doğal SEO yöntemleri uygulayanlar için iyi kazanç getirebilir.

Sosyal medya hesapları satışı: Facebook, Twitter, Instagram gibi organik yüksek takipçili hesapların satışı, bu hesaplarda reklam içeren linklerin paylaşımı para kazandırabilir.

Editörlük hizmetleri: Haber sitesi editörlük, kadın sitesi editörlük, sağlık sitesi editörlük, forum sitesi editörlük hizmetleri verilebilir.











İnternetten para kazanma yolları hangileri? İnternetten para kazanma yolları hangileri? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mayıs 27, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.