Haber sitesi reklam yerleşimi nasıl yapılır?

Google Adsense, haber sitesi sahiplerinin en önemli gelir modeli. Birçok haber sitesi normal banner reklam alma potansiyeline sahip olmadığından dolayı Adsense reklamları ile kazanç elde etmeye çalışıyor.

Adsense harici banner reklam alan haber sitelerinin çoğu gazetelerin siteleri ve çok fazla trafiğe sahip olan markalaşmış haber siteleri. Küçük ve orta ölçekli haber sitelerinin banner reklam alması çok zor. Ya faaliyet gösterdikleri bölgedeki esnaftan alacaklar ya da eş dost aracılığı ile alacakları birkaç reklam ile günü kurtarmaya çalışacaklar. Neyse bunları zaten daha önceki yazılarımda belirtmiştim.

Bu yazımda haber sitelerinin en önemli gelir kaynağı olan Google Adsense reklamlarının yerleşimi ile ilgili birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Haber siteleri Adsense yerleşimi nasıl olmalı? Haber sitesi reklam yerleşimi nasıl yapılır?

Haber sitelerinde en çok tıklanan reklamlar yazı içindeki reklamlardır. Bu yüzden yazı içine reklam yerleşimi yapın. Reklam yerleşimlerinde aşırıya kaçmayın. Sayfa içinde haber resminin altında sol ya da müsaitse sağ tarafa 1 adet reklam ve yazı sonuna bir adet reklam yerleşimi yapmanız yeterli.

Hem metin hem de resim reklamları aktif edin. Reklam boyutu olarak 336x280 ya da 300x280 boyutlarını kullanabilirsiniz. Sayfa yapısı müsaitse yazı içi haber resmi altında sol ya da sağ tarafta 160x600 dikey reklam da kullanabilirsiniz.

Reklam arka planlarının sayfanızın arka planı ile aynı olmasına dikkat edin. Reklamlarınız içeriğiniz ile bütünleşmeli.

Reklam başlıklarını ve linkleri yazı başlıklarınız ile aynı yapabilirsiniz.

İçeriğinizi okuyacak okuyucu reklamlardan rahatsızlık duymamalı. Bu yüzden aşırıya kaçmamalısınız. Bir sayfaya 3 tane banner reklam 3 tane de bağlantı birimi ekleniyor diye sitenizi reklam çöplüğüne dönüştürmeyin.

Anasayfada sağ ve sol dikey reklamlar da ziyaretçilerin ilgisini çekebiliyor. Analizlerime göre logo sağına eklenen ya da sayfanın en üstüne eklenen reklamlar pek ilgi çekmiyor. Ben anasayfada çok fazla reklam olmasını pek tavsiye etmiyorum.

Kullanıcılar anahtar kelimeler aracılığı ile sitenize geldiği için içerik sayfalarını ziyaret edecek. Ana sayfayı ziyaret ederek buradaki reklamları tıklama şansları daha düşük.

Foto galeri sayfalandırmaya da bir adet reklam yerleştirin. Bunun boyutu 300x250 ya da 336x280 olsun.

Reklamların ne kadar tıklandığını haftalık ve aylık olarak analiz edin. Çok fazla tık almayan reklamları kaldırın ve en çok tık alan reklamlar ile devam edin. Bunun yanı sıra reklam yerleşimlerinizi belli zamanlarda değiştirerek en iyi kazanç sağlayan yerleşimleri tespit edin.

Reklam yerleşimi yaparken büyük haber sitelerinin yerleşimlerini de inceleyin. En çok kullanılan reklam boyutlarını, reklam renklerini gözlemleyin. Bu sitelerin mobildeki reklam yerleşimlerini de inceleyin.

Haber sitenizin mobil sürümünde de reklam yerleşimi yaparken aşırıya kaçmayın. Mobil haber sitelerinde ana sayfa ve yazı içinde 300x250 reklam kullanmak daha etkili olabilir. Bu reklam boyutunu kullanan çok fazla reklam veren marka var. Mobil Adsense boyutlarında çok fazla reklam veren olmadığı için 300x250 boyutu tıklanabilirlik açısından daha verimli olabilir.

Reklam yerleşimi yaparken Google Adsense kriterlerini her zaman göz önünde bulundurun. Kural ihlali yapmayın.

İçeriğiniz güçlü ve fayda sağlayıcı ise reklamları tıklayan kişiler de olacaktır. Reklamları tıklatmaya teşvik edici girişimlerden kesinlikle uzak durun. Organik trafik aldığınız sürece reklamlarınız ile ilgilenen ziyaretçiler de olacaktır.

Kaliteli içeriğiniz varsa içeriğiniz ile alakalı reklamların gösterimi daha fazla kazanç elde etmenizi sağlayacaktır.

Sizin uyguladığınız ve iyi kazanç elde ettiğiniz reklam yerleşim modeli varsa yorum olarak paylaşabilirsiniz. Haber sitesi reklam yerleşimi konusunda sıkıntı yaşayan diğer haber sitesi sahipleri için bir fikir olabilir.










Haber sitesi reklam yerleşimi nasıl yapılır? Haber sitesi reklam yerleşimi nasıl yapılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Mayıs 01, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. Yazınız çok güzel olmuş. Site reklam kazançları için en iyi yerleşimleri yapmak gerekiyor. Bir arkadaşımla beraber çok kafa yorduk ama bir türlü çözemedik. Bizimde bir sitemiz var. www.iyimiboyle.com sizce reklam yerleşimimiz nasıl. çok az kazandırıyor.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.