İnstagram ile nasıl para kazanılır?

Fotoğraf paylaşma uygulaması olan Instagram'a ilgi her geçen gün artıyor. Milyonlarca kişinin kullandığı Instagram başlı başına bir dijital ekonomi de oluşturdu.

Instagram hem ürün satışı hem de ürünlerin tanıtım ve reklamı açısından son derece etkili bir mecra. Takipçi sayısı fazla olan kullanıcılar, ünlüler Instagram ile ciddi paralar kazanıyor.

Peki, Instagram ile nasıl para kazanılır?

Instagram ile para kazanmak için öncelikle organik ve yüksek sayıda bir takipçi kitlesine sahip olmalısınız. Bu takipçi kitlesi  kesinlikle organik olmalı. Yani takip edeni takip ederim şeklinde elde edilmemiş olmalı.

Instagram üzerinden yaptığınız paylaşımların ilgi çekici olması, güncel olması ve sürekli olması önemli. Birkaç fotoğraf paylaştıktan sonra bir kenara çekilmemeniz lazım. Gündemi takip etmek büyük önem taşıyor.

Gelelim işin para kazanma kısmına...

Markalar, takipçisi sayısı fazla olan kullanıcılara kendi ürün ve hizmetlerinin reklamını yaptırıyor. Bunun karşılığında paylaşılacak görsel başına birkaç yüz liradan tutun da binlerce liraya kadar ödeme yapabiliyorlar. Markaların pazarlama sorumluları ya direkt hesap sahibine ulaşıyor ya da sosyal medya pazarlama ajansları aracılığı ile teklif sunuyor. Yapılan şey basit bir görselin etiketler ile birlikte paylaşılması.

Geçtiğimiz günlerde bir haber sitesinde Eda Taşpınar'ın paylaşım başına 10 bin TL, Burcu Esmersoy'un ise 7 bin TL ücret aldığına dair bir haber okumuştum.

Bunun üzerine Burcu Esmersoy'un Instagram hesabına meraktan şöyle bir göz attım. Bir teknoloji firmasının tablet bilgisayarı ile çekilmiş fotoğraf vardı. Ürün piyasaya yeni çıkmış. Dolayısıyla reklama ihtiyaç var.

Burcu Esmersoy da Instagram'ı en aktif kullanan, milyonlarca kişiye sahip ünlü bir sima olduğu için marka onunla çalışmayı tercih etmiş. O ürünü paylaşıldıktan sonra binlerce kişi gördü mesela. Bu marka için önemli. Bu kişiler arasında o ürün hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler de oldu. Hatta bilgi sahibi olduktan sonra gün içinde sipariş verenler de... İşte sosyal medya pazarlaması. Son derece basit ama bir o kadar da etkili.

Binlerce takipçiye sahip organik bir Instagram hesabınız var ise siz de ciddi paralar kazanabilirsiniz. Özellikle e-ticaret siteleri, giyim markaları, teknoloji markaları ciddi anlamda ilgi gösteriyor. Bu tür ürünlerin viral bir şekilde yayılması daha kolay.

Instagram üzerinden para kazanmanın bir diğer yolu da online butik açarak bir takım ürünleri satmak. Bu ürünler gözlük, saat, takı, giyim ürünleri, ayakkabı, telefon kapağı vb. olabilir. Burada yine yüksek takipçili hesaplara sahip olmak önemli. Sizden ürün satın almak isteyenler mail ya da WhatsApp ile size ulaşıyor. Ödemeyi ya direkt yapıyor ya da kapıda ödeme şeklinde satın alıyor.

Bu bahsettiğim iki yöntem son derece etkili ve ciddi paralar kazanmayı sağlayacak yöntemler. Dediğim gibi yüksek takipçili hesabınız olmalı.

Sosyal ağlar revaçta

Markalar artık pazarlama, tanıtım ve reklam çalışmaları için sosyal medyayı ve sosyal medya fenomenlerini tercih ediyor. Haber siteleri ve diğer web sitelerinin reklam gelirleri daha da azalacak. Haber siteleri bile Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest gibi ağlardan besleniyor. Artık kullanıcılar sosyal ağlarda. Sosyal ağlar aracılığı ile geniş kitlelere yayılmak çok daha kolay.

Bu yazıyı da okuyun






İnstagram ile nasıl para kazanılır? İnstagram ile nasıl para kazanılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Mart 17, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.