Arkadaşlık sitesi kurmak isteyenlere öneriler

Arkadaşlık siteleri, sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile birlikte eski popülerliğini kaybetse de hala bayan arkadaş arayan ya da erkek arkadaş arayan birçok kişi için tercih edilen mecraların başında geliyor.

İnternet ortamında en çok para kazandıran girişimlerden biri olan arkadaşlık siteleri para kazanmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaya devam ediyor. Günümüzde milyonlarca insan bayan arkadaş, erkek arkadaş arıyor. İnternetten tanışarak evlenen çok kişi var. Bu noktada arkadaşlık siteleri bir aracı konumunda. Normal arkadaşlık sitelerinin yanı sıra kameralı arkadaşlık, görüntülü arkadaşlık siteleri de ön planda.

Peki, sosyal medyanın yaygın olarak kullanıldığı bu zamanda arkadaşlık sitesi açmak mantıklı mı? Arkadaşlık sitesi para kazandırır mı? Arkadaşlık sitesi nasıl para kazanır?

Sosyal medya her ne kadar yaygın olarak kullanılsa da bu platformlarda arkadaş bulmak son derece zor. Çoğu insan bu platformlara gerçek kimliği ile üye oluyor ve tanıdıkları ile iletişim kuruyor. Arkadaşlık sitelerinde durum farklı. Arkadaşlık sitesine üye olanlar rumuz kullanıyorlar. Arkadaşlık siteleri kişilerin kendilerine uygun adayları bulmaları için daha rahat bir platform.

Arkadaşlık siteleri güven problemini aşmak zorunda

Arkadaşlık siteleri, kişilerin kendilerine uygun arkadaşları bulmasına katkı sağlasa da güvenli bir tanışma ortamı ve gerçek profiller konusunda birçok kişi tarafından tereddütle karşılanıyor.

Arkadaşlık siteleri sahte profillerin fazla olması, kişilerin hesabından otomatik olarak gold üyelik ücreti tahsili gibi sorunlar nedeniyle popülerliğini kaybetmeye başladı. Ücretli arkadaşlık sitelerine önyargılı olunmaya başlandı. Bu yüzden ücretsiz arkadaşlık sitesi arayanlar oldukça fazla.

Arkadaşlık sitesi sahibi olanlar direkt para kazanma hırsı ile hareket ettiği için bu tür sitelere üye olan kişilerin memnuniyeti geri plana itildi. Ücretli üyelik ile iyi paralar kazanan arkadaşlık sitelerinde sahte profiller de göze çarpıyor.

Arkadaşlık siteleri şikayetleri artıyor

Geçtiğimiz günlerde arkadaşlık siteleri ile ilgili bir şikayet sitesinde yer alan şikayetleri okudum. Bu sitelere üye olanlar sahte profillerden, sahte üye mesajlarından ve hesaplarından habersizce para çekilmesinden şikayetçi. Müşteri hizmetleri ve destek konusundaki şikayetler de oldukça fazla. Buna rağmen ücret ödeyerek arkadaşlık sitelerine üye olan çok kişi var. Çünkü insanlar hep arayışta.

Bu noktadan sonra arkadaşlık sitesi açmayı düşünenler arkadaşlık sitelerine karşı olumsuz düşüncelerin bir nebze de olsa kırılmasını sağlayacak adımlar atmalı. Piyasadaki arkadaşlık sitelerin büyük çoğunluğu hazır yazılım kullanıyor. Bu yüzden biçim ve içerik bakımından aynılar.

Bu noktada daha basit ve sade bir arkadaşlık sitesi kurmak daha etkili olacak. Genel arkadaşlık sitelerinin bu saatten sonra başarılı olması ve para kazandırması çok zor. Çünkü çok fazla site var. Bu noktada daha yerel oluşumlara yönelmek gerekiyor.

Arkadaşlık sitelerine para vererek üye olacak kişilerin güvenini kazanmak için alternatif ödeme yöntemlerinin hizmete konulması lazım. İnsanlar kredi kartı ile bir şey almaya korkar oldu. "Ya hesabımından benden habersiz para çekilirse" gibi tereddütler çok.

Sahte profil oluşturarak arkadaş arayan kişileri kandırmak bir arkadaşlık sitesine bir şey kazandırmaz. Otomatik gönderilen mesajlar ile gold üye olan ve aradığını bulamayanlar şikayet sitelerinde bu konudaki sıkıntılarını dile getiriyor. Gerçek kişilerin üye olduğu bir platform oluşturmak şart.

Sade tasarım, basit modüller yeter

Arkadaşlık siteleri, kullanıcıları sitede tutmak için birçok modülü içerse de buralara üye olanların amacı belli. Bu yüzden ekstra uygulamalara gerek yok. Profil görüntüleme, mesaj gönderme, fotoğraf ekleme, sohbet etme gibi temel uygulamalar olsun yeter. Kullanıcıların en çok ihtiyacı araçlar olan bunlar.

Arkadaşlık sitesi ücretlerini makul seviyede tutmak, üyeliğini uzatanlara indirim sunmak uzun vadede kazançlı olmayı sağlayacak. Para kazanmak için belli bir kitleye yönelik projeler hayata geçirilmeli.

Arkadaşlık sitesi sahipleri üye takibini düzenli olarak yapmalı. Sahte profiller, müstehcen içerikler, rahatsız edici kişiler ve mesajlar kesinlikle engellenmeli. Kaliteli bir arkadaşlık sitesi için seviyeli ortam oluşturmak şart. Bu noktada ücretli üyelik istenmeyen kitleyi sitede görmemek adına iyi bir filtreleme aracı.

Arkadaşlık sitesi kurmak isteyenlere öneriler

Sadece ve kolay kullanılabilir arkadaşlık scripti seçin.

Arkadaşlık sitesi domaini akılda kalıcı olsun.

Arkadaşlık sitesi hedef kitlesi mutlaka belirleyin.

Arkadaşlık sitesi ücretlerini düşük tutun.

Arkadaşlık sitesinde "Hakkımızda, İletişim, Vizyon, Misyon gibi alanları eksiksiz doldurun.

Arkadaşlık sitesi üyelik ücretleri için birçok ödeme yöntemi kullanın.

-Üyeleri kredi kartı ile ödeme yapmaya zorlamayın.

-Profil kontrolü yapın. Sahte profiller site için itibar kaybı.

-Online itibarınızı düzenli kontrol edin. İnternette hakkınızda şikayet olup olmadığını kontrol edin.

-Sosyal medya hesapları oluşturun ve burada ilgi çekici içerikler paylaşarak kişilerin sitenize üye olmasını sağlayın.

-Sitenizi farklı kılan özellikleri her seferinde vurgulayın.

-Sitenizi övücü ifadeler ile üyelere ulaşmaya çalışmayın.






Arkadaşlık sitesi kurmak isteyenlere öneriler Arkadaşlık sitesi kurmak isteyenlere öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Şubat 14, 2015 Rating: 5

3 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.