İnternet kolay ve emeksiz para kazanma yeri değil

İnternetten para kazanmak, kolay yoldan para kazanmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri oldu. Her gün binlerce kişi online para kazanma yöntemleri ile ilgili bir şeyler araştırıyor.

İnternetten para kazanmak imkansız değil ancak sabır ve çalışmaya bağlı gerçekleşebilecek bir şey. Bunun hala farkına varamamış, para kazanma hırsıyla bir sağa bir sola saldıran birçok kişi olduğunu biliyorum. Para kazanmayı odak noktasına koyanlar bırakın para kazanmayı daha birçok şeyi de kaybediyor. Para kazanmak elbette önemli ancak her işin bir kuralı var.

Birinci kural sabır. Sabretmeyi bilmeyenler ne iş yaparsa yapsın başarısız olacak. Sabretmek, bir işin kaliteli ve uzun ömürlü olması için en önemli gereklilik. Maalesef internet üzerinden para kazanmak isteyen çoğu kişi bunu başaramıyor. Gözlemlerime göre internetten para kazanmak isteyenlerin büyük çoğunluğunu 15-25 grubu oluşturuyor.

Bu gruptakilerin istekleri adeta sonsuz. Bir an önce para kazanmak, daha fazla ziyaretçiye ulaşmak, popüler olmak istiyorlar. Siteler peş peşe açılıyor. Adsense'den para kazanmak, SEO teknikleri, web tasarım, makale yazımı vb. konularda bir anda uzman olunuyor. Tüm bunlar bir adım daha ileri taşınıyor ve başkalarına da akıl veriliyor.

Bir olay:

Bu konuyla bağlantılı yakın zamanda başıma gelen bir hadiseden biraz bahsetmek istiyorum. Blogumdaki yazdığım içerikleri okuyan ve bunlardan yeterince memnun olmayan agresif ve kendini bir şey sanan birinden bir mail aldım. Kişi mailde adeta ateş püskürüyor. Bana bilgiçlik taslıyor.

Beyfendi yazı stilimi beğenmemiş. Neymiş internetten para kazanmak ile ilgili yeterli tüyolar vermiyormuşum, sitem çok sadeymiş, SEO adına bir şey yokmuş,ahkam kesiyormuşum falan filan... Ben kimseye yaranmak zorunda değilim ki... Yazılarımı kimse zorla okumuyor. İsteyen beğenir, isteyen beğenmez. Neyin kavgasındayız? Boş işler... Bu tür şeyler sizin de başınıza gelebilir. Canınızı sıkabilir. Hazırlıklı olun.

İnternette çok tuhaf bir kitle var.  Bunların felsefesi şu: "Armut piş, ağzıma düş" Neden hazıra konma derdindeyiz? Neden her şeyi bir anda öğrenmek ve uygulamak istiyoruz? Neden başkalarına tahammül edemiyoruz? Neden başkalarının başarılarını, emeklerini kıskanıyoruz? Bu tür şeyler online ortamda çok yaşanıyor.

Mesela webmaster sitelerinde vakit harcayanlar sağda solda gördükleri sitelerin linklerini paylaşarak "Adsense uyumlu değil, içerikler spam, fazla reklam var, şikayet edelim, banlansın" vb. gibi davranışlar içine giriyor. Bunları takip eden mecralar var. Arama motorunun gözünden bir şey kaçabilir mi? Herkes kendi işine baksın.

Bu tür davranışlar ile bir yere varmak zor. Bu tür kişilerin elinden kendilerini geliştirmek ve daha donanımlı olmak için bir şey yapmak gelmiyor. Oturup bir şeyler üretmek yerine "kimin bir açığını yakalarım" derdindeler. Bu sadece bir örnek. Online ortamdaki ilişkilerin, iletişimin de normal ortamlardan farkı hiç yok. İnsanlar sanalda daha rahat ve farklı davranıyor. Çok daha ciddi işlerle uğraşmamız lazım.

İnternet ortamında bir iş yapacaksınız, bir proje hayata geçirecekseniz her türlü şeyle karşılaşabilirsiniz. Şimdiden tedbirinizi alın...


İnternet kolay ve emeksiz para kazanma yeri değil İnternet kolay ve emeksiz para kazanma yeri değil Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Aralık 03, 2014 Rating: 5

3 yorum:

  1. Amacımızın senin ne eksiğin var değil , kendimi daha fazla nasıl geliştirebilirim olması gerekiyor. İnsan kendini bildikten sonra istedikleri kadar sizin stiliniz hakkında yorum yapsın fazla bir şey değişmez.

    YanıtlaSil
  2. Biraz fazla klasik olacak belki ama, nedense birilerinin emek harcayıp ortaya çıkardığı eserleri aşağılayıp kendimizi tatmin etmekten zevk alan bir toplumuz. En azından benim gözlemim böyle. Kendisi emek harcayıp birşeyler üretenler ise azınlıkta. Geçenlerde benim bloguma da "siten ******** gibi olmuş her taraf teknoloji blogu doldu, geberin" şeklinde bir yorum geldi :) **** kısmını hiç yazmayayım... Bunlara da hazırlıklı olmak lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler Fırat Bey. Evet, haklısınız. İnternet ortamında kaliteli işler yok denecek kadar az. Artık birçok kişi beklemek, sabretmek istemiyor. Kalitesiz ve tekrar içerikler nedeniyle internette bilgi kirliliği daha da artacak. Birileri kaliteli işler yapmaya çalışanları, emek harcayanları eleştirmeye, aşağılamaya devam edecek. Her şeye hazırlıklı olmak gerek.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.