Blog yazarlığı yapmak isteyenler için önemli tavsiyeler

Kaliteli ve fayda sağlayıcı içerikler barındıran blogların bir ciddi takipçi kitlesi olduğu bilinen bir gerçek.

Online mecralarda kampanya düzenleyen, reklam çalışması yapan markaların nitelikli bloglar aracılığı ile daha verimli işler yapacağını düşünüyorum. Markalar, artık blogları daha fazla önemsemeli. Değerli içeriğe sahip her blogun bir takipçi kitlesi var. Bu da markalar için hedeflenmiş reklam ve tanıtım alanı demek.

Bloglar internet dünyasında kilit rol oynuyor. Türkiye'de gerçek anlamda önemsenmese de blog yazarlığı öyle hafife alınacak bir uğraş değil. Büyük hevesler ile blog açan, birkaç yazı yazdıktan sonra sıkılanları göz önünde bulundurduğumuzda blog yazarlığının ciddi bir emek isteyen uğraş olduğunu söylemek yanlış olmayacak.

Bu noktada düzenli olarak içerik üreten, blogunu boşlamayan blog yazarlarının önünün açık olduğunu belirtmek istiyorum.

Kendimden bir örnek verecek olursam Nisan 2013'ten bu yana Medya İstasyonu'nunda güncel ve fayda sağlayıcı içerikler üretmeye çalışıyorum. Yazılarım sayesinde bir network kurdum, iş teklifleri aldım, tecrübe edindim. Blog yazmanın faydasını gerçekten gördüm.

Türkiye'de internet reklamcılığı, SEO çalışmaları, online görünürlük çalışmaları sınırlı ve tam anlamıyla  yapılamadığından dolayı bloglar çoğu zaman ikinci planda kalıyor. Blogunuzu kaliteli bir hale getirerek fark oluşturabilirseniz er ya da geç kazanacaksınız.

Blog yazarlığı hakkında şunları aklınızdan çıkarmayın:

Bloglar linklerin saçma sapan yorumlar eşliğinde bırakıldığı çöplük değil. Bloglara direkt link bırakan ve kendi sitelerinin SEO'suna katkı sağladığını düşünenler yanlış yolda. Yorumun da bir yordamı var.

Blogları SEO çalışması için bir basamak değil. Bloglar SEO'nun kendisi. Özgün ve faydalı içerikler  birçok sözde SEO yönteminden çok daha iyi.

Bloglar SEO çalışmaları için peş peşe açılan paravan siteler değil. Emek harcarsanız karşılığını alırsınız.

Bloglar hedeflenmiş reklam ve tanıtım  çalışmaları için için son derece faydalı mecralar. Blogunuzu değerli hale getirin. Boşlamayın.

Blog yazarlığı, hiç ummadığınız bir konuma gelmenizi sağlayabilir.

Blog yazarlığı para kazandırır, prestij kazandırır, ziyaretçi kazandırır, şöhret kazandırır. Ama direkt bunlara odaklanarak bu işe başlarsanız hiçbir şey kazanamazsınız.

Kulaktan dolma bilgilerle, tecrübesiz kişilerin forumlarda yer alan gerçek dışı yorumları ile blog açmak baştan kaybetmektir.

Gerçek blog yazarlarından fikir alın. Webmaster forumlarında birçok kişi çıkış yolu arıyor. Yanlış bilgiler edinebilirsiniz.

Genel blog diye bir kavram yok. Bu öylesine uydurulmuş bir terim. Her içeriği doldurup Adsense ile para kazanma derdinde olanların sığındığı bir şey. Blogların çöp olmasının en büyük nedeni bu.

Profesyonel blogculuk bir alan üzerine yazılan nitelikli yazılarla olur. Kendiniz yazacaksınız. Üşenmek yok.

Profesyonelleşmek isteyen blog yazarı hit, Alexa, PR, Adsense vb. terimlere takılmaz. Nicelik değil, nitelik önemli.

Blog yazarının en önemli görevi nitelikli ve sürekliliği olan içerikler üretmektir.

Blog yazarı olmak istiyorsanız kendi içeriğinizi kendiniz üretmelisiniz. Para vererek başkalarına yazı yazdırmak blog yazarlığının ruhuna ters.

Blog yazarlığında sadelik önemlidir. Karmaşık tasarımlara, gösterişli temalara hiç gerek yok. En başarılı, sahibine para kazandıran bloglara baktığınızda bunu daha iyi anlayacaksınız.

Bir blog yazarı, bloguna gelen her bir okuyucu önemsemek zorunda. Bir kişiyi önemseyemeyen bir blog yazarı binlerce okuyucuya nasıl hitap edecek?

Emeksiz yazılan yazı keyifsiz okunur ya da hiç okunmaz.

"Emek olmadan yemek olmaz": Hiçbir emek harcamadan ve alın teri dökmeden para kazanılması mümkün değil. Bir iş yapmadan ya da bir eylem için çaba harcamadan hiçbir şekilde para kazanılamaz. Para kazanmak isteyen kişi, alın teri dökmeli, emek vermelidir. Oturduğu yerde kimse kimseye para vermez.

















Blog yazarlığı yapmak isteyenler için önemli tavsiyeler Blog yazarlığı yapmak isteyenler için önemli tavsiyeler Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Aralık 02, 2014 Rating: 5

2 yorum:

  1. Bu yazınızın tamamen okuyabilmem temanızın sade ve yazılarınızın gerekli puntolarla yazılmış olmasına borçluyum. Ayrıca ilgilendiğim bir alan olduğu için zaten okuyacaktım. :)

    YanıtlaSil
  2. Karmakarışık blogları benim kafam hiç götürmüyor;)
    Zaten sade ama kaliteli içerik, başarılı olmaya mahkumdur, öyle düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.