Blog yazılarınız erişilebilir olmalı

Blog yazılarınızın daha fazla okuyucuya ulaşabilmesi ve gerçek anlamda değer sağlamasını istiyorsanız kolay bulunur, erişilebilir yazılar hazırlamanız gerekiyor.

Okuyucuların yazılarınızı arama motorunda kolayca bulabilmesi son derece önemli. Bu yüzden blogunuzun ve içeriklerinizin arama motoru optimizasyonunu bir kez daha gözden geçirin.

Blogunuzun ayarlarını kontrol etmeniz bu noktada önem taşıyor. Blog başlığı, blog tanımı, anahtar kelimeler ziyaretçilerin size ulaşmasında önemli faktörler. Bunları daha önce ayarlayıp ayarlamadığınızı kontrol edin. Birçok blog yazarı bu ayarları önemsemiyor ya da yapmayı bilmiyor.

Burada blog SEO ayarlarının nasıl yapıldığını uzun uzun anlatmayacağım. Biraz araştırma yaparsanız çok zor bir şey olmadığını anlayacaksınız ve kendiniz kolayca yapabileceksiniz.

Blog yazınızı oluştururken bulunmak istediğiniz anahtar kelimelere yer verin. İçeriğiniz belli bir soruya cevap veriyorsa o sorunun içeriğinizin içinde okuyucuya fayda sağlayıcığı bir şekilde yer aldığından emin olun.

Birçok blog yazısında blog başlığı ile içeriğin örtüşmediği, blog yazısının eksik öğeler içerdiğini gayet iyi biliyorum. Bu noktada hatalarınızı giderin.

Blog başlığının anahtar kelime içermesi arama trafiğine takılmanız açısından önemli. Kısa ve etkili başlıklar içermeyen blog yazılarının üst sıralarda yer alması biraz zor. Başlık, sizin yazınızı farklı kılan en önemli unsurların başında geliyor.

Blog yazılarınızı ne kadar farklı platformda paylaşırsanız online görünülük açısından o kadar avantajlı olursunuz. Bu yüzden sosyal medyayı önemseyin. Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Youtube gibi platformlarda mutlaka yer alın.

Blogunuzun mobil platformlar ile uyumlu olup olmadığını kontol edin. Mobilden blogunuza giren bir ziyaretçi blogunuzu tam anlamıyla görüntüleyemiyorsa kısa sürede blogunuzu terk edecek. Büyük emek harcayarak yazdığınız bir yazı böyle bir sebepten dolayı beklediğiniz etkiyi oluşturmayabilir.

İçeriğinizi, blogunuzu farklı cihazlar ve internet tarayıcılarında mutlaka test edin. Bu noktadaki eksikliklerinizi giderin. Responsive özellikli blog tasarımlarından yana seçim yapın.

Blog yazınızı yazdıktan sonra mutlaka gerekli kontrolleri yapın. Başlığı okuyun. Etiketleri yazı ile alakalı bir şekilde girin. Yazınızın kolayca okunup okunmadığını kontrol edin. "Ben okuyucunun yerinde olsam bu yazıyı okur muydum?" diye kendinize sorun.

Webmaster forumlarındaki birçok kişi blogspot tabanlı blog sitelerine sıcak bakmıyor. Akıllarda .com uzantılı domain ile açılan, ücretli bir şekilde oluşturulan blogların çok daha iyi işler yapabildiğine dair algılar var. Bu son derece yanlış.

Eğer doğru içerik üretmenin kurallarını biliyorsanız Blogspot bir site ile binlerce ziyaretçiye ulaşmanız hayal değil. Önemli olan içeriğinizin tam anlamıyla fayda sağlaması ve mümkün olduğunca benzersiz olmasıdır. Çok iyi değerlere sahip, arama motoru sıralamasında üst sıralarda çıkan birçok Blogspot site var.

Kaliteli içerik üretmeyi önemserseniz hem ziyaretçi hem de para kazanmanız mümkün olacak.
Blog yazılarınız erişilebilir olmalı Blog yazılarınız erişilebilir olmalı Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Aralık 11, 2014 Rating: 5

1 yorum:

  1. Yazınızı okurken çok büyük bir heyecanla okuduğumu fark ettim. Bunu ilgilenmiş olduğum konuya bağlılığımla eşleştiriyorum. Seo konusunda çok haklısınız Engin Bey. Her ne kadar iyi yazılar yazabilsekte arama motoru optimizasyonu kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken bir gerçek. Yazmış olduğunuz bu yazı için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.