Adsense'den para kazanmanın maliyetsiz yolu

Google Adsense ile para kazanmak, blog yazarlığı yapan birçok kişinin aklında olan bir kazanç yöntemi. Adsense ile para kazanma hakkında yazılanları okuyanların iştahı daha da kabarıyor.

Adsense ile tatminkar bir gelir elde etmek hayal değil ancak bazı noktalara dikkat etmekte fayda var. Doğru içerik ve doğru hedef kitle ile Adsense'den para kazanmak imkansız değil. Sıfır maliyetle açacağınız bir blog ile Adsense'den siz de para kazanabilirsiniz.

Bu yazımda Adsense'den para kazanmak isteyenler için birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Adsense'den para kazanmada site içeriği ile alakalı reklamların çıkması önemli. İçerik ile alakalı reklamların tıklanma olasılığı her zaman daha yüksek olur. Örneğin içeriğiniz emlak ile ilgiliyse eklediğiniz Adsense reklamları emlak sektörü ile alakalı çıkacaktır.

Adsense reklamlarının tıklanmasında Adsense uyumlu tema kullanımı büyük öneme sahiptir. Adsense reklamlarını ziyaretçilerin en çok dikkatini çekecek noktalara yerleştirmek tıklanma olasılığını artırır. Adsense reklamlarının en çok tıklandığı alanlar yazı içi ve sitenin üst kısımlarıdır. Piyasada birçok Adsense uyumlu tema bulunuyor. Hoşunuza giden bir tanesini seçin ve işe koyulun.

Özgün içerikler üretmek Adsense'den para kazanmada çok önemli faktördür. İçeriğinizin kaliteli olması hedef kitlenin ilgisini çekmede son derece etkilidir. İçeriğin kaliteli olduğunu fark eden kullanıcıların içerik ile alakalı reklamlara tıklama şansı fazla olacaktır.

Mobil Adsense reklamlarının tıklanma oranları da yüksektir. Bu yüzden web sitesi temasının mobil uyumlu olmasına özen gösterilmeli. Mobilden ziyaretlerin fazla olması mobil reklamların görüntülenme ve tıklanma sayısını artıracaktır.

Anahtar kelime aracı kullanarak anahtar kelimelerdeki rekabet düzeyi ve tıklama başına maliyeti hesaplamak Adsense'den para kazanmada önemli bir husus. Eğer yeni bir web sitesi açacaksanız ve Adsense geliri elde etmek istiyorsanız anahtar kelimelerinizi ve konunuzu belirlemelisiniz. Çok fazla alan üzerine yazmak yerine belli alanlara yönelmek ve bu alanlarda uzmanlaşmak kazançlarınızı artıracaktır.

Eğer İngilizceniz iyiyse İngilizce Adsense reklamlarından daha fazla para kazanabilirsiniz. Örneğin Türkiye'de tıklama başına 0, 50 TL alıyorsanız aynı reklamın İngilizce olanından 4-5 TL alabilirsiniz. Adsense kazançları yüksek olan birçok kişinin İngilizce içeriklerden kazanç elde ettiği biliniyor. Türkiye'de reklam verenlerin tıklama başına verdikleri ücret son derece düşük. Bu rakamlar oyun sitelerinde çok daha düşük olabiliyor.

Adsense ile para kazanmak için illa ki ücretli bir site kurmak gerekmiyor. İçeriğiniz sağlam olduktan sonra Blogspot siteden de para kazanabilirsiniz. Önemli olan Adsense uyumlu bir tema kullanmak ve düzenli olarak içerik üretmek. Ziyaretçilerinizin arama motoru üzerinden sitenize ulaşmasını sağlarsanız Adsense'den para kazanmanız kolaylaşacaktır. Bunun için de temel SEO ayarlarını yapmak ve rağbet görebilecek içeriklere yoğunlaşmanız yeterli. Blogspot uzantılı olup ciddi ziyaretçi trafiğine sahip olan birçok site var. Blogspot siteler Google'da daha hızlı index aldığı gibi üst sıralarda yer alabiliyor.

Bundan 1-2 sene önce Blogger bir site açarak yaptığım denemede gayet olumlu sonuçlar almıştım. Yakın bir zamanda yeniden denemeyi düşünüyorum. İnternet kullanıcıları ihtiyacı olan bilgileri en kolay nerede buluyorsa onlar için değerli site orasıdır. Birçok internet kullanıcısı site uzantısına, ücretsiz oluşuna, blog oluşuna bakmıyor.

Yapmanız gereken basit;

Bir Gmail hesabı oluşturun.

İçerik üretmek istediğiniz alanla alakalı bir blog oluşturun.

Blogun isminde anahtar kelimelerden en az bir tanesinin geçmesine özen gösterin.

Adsense uyumlu Blogger temalar araştırın.

Adsense yerleşimlerini yazı içine yapmaya özen gösterin.

Blogunuzun anahtar kelime, title, description kısımlarını ayarlayın.

Blogunuza verileri takip etmek için bir Google Analytics kodu ekleyin.

Bloguzun içeriği ile ilgili anahtar kelimelerinin aranma hacimlerini takip edin.

Düzenli olarak içerik üretin.

Son olarak sabırlı olun ve bazı şeylerin oturması için zamana ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Bol kazançlar...



Adsense'den para kazanmanın maliyetsiz yolu Adsense'den para kazanmanın maliyetsiz yolu Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Eylül 30, 2014 Rating: 5

3 yorum:

  1. Kısa ve açıklayıcı bir yazı olmuş sanırım en çok kazandıran adsense reklamı sitenin üst kısımları

    YanıtlaSil
  2. cok güzel acıklamışsın kardeşim http://www.haberkasaba.com/ sitem var adense için başvurdum ama hala cevap gelmedi zamanı mı var yok site adense reklama uygun degilmi daha

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yazı olmuş bende gelişmeye çalışıyorum. Bu da benim blogum: http://blindandfearless.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.