Responsive blog teması seçimini önemseyin

Mobil cihaz ve mobil internet kullanımının son yıllarda önemli ölçüde artması ile birlikte web sitelerinin mobil cihazlar üzerinden görüntülenme rakamlarında da artışlar yaşanmaya başlandı.

Google Analytics verilerine göz attığımda mobil cihazlar (akıllı telefon, tablet pc) üzerinden yapılan ziyaretlerin masaüstü bilgisayarlardan yapılan ziyaretlere yaklaştığını gördüm.

Son yıllarda birçok web sitesinin mobil sürümü olsa da hala mobil siteye sahip olmayan çok sayıda site bulunuyor. Mobil cihazlar üzerinden internet kullanımının arttığı bu zamanda mobil web siteye sahip olmak artık bir zorunluluk. Kurumsal ve bireysel web sitelerinin mobile uyumlu hale getirilmesi, ziyaret sayısını artırmak açısından büyük önem taşıyor.


Peki, mobilden daha fazla ziyaret almak için nelere dikkat edilmeli?

Responsive tema seçilmeli

Responsive tema, bilgisayar, tablet, telefon ve benzeri tüm ekranlarda; yatay scrollbar’sız ve sorunsuz bir şekilde çalışan, görüntülenen temalar olarak tanımlanabilir. Son zamanlarda birçok web sitesi responsive temaya sahip olmaya başladı. Ziyaretçileri web sitesinde tutmak, uyumlulukla paralel bir durum olunca responsive imdadımıza yetişiyor.Kullanılan cihazlara uygun bir şekilde görüntülenme imkanı sunan responsive tema mobil cihazlarda daha keyifli bir internet deneyimi açısından bir gereklilik.

Blogununa mobil cihazlardan daha fazla ziyaretçi çekmek isteyen blog yazarlarına responsive özellikli tema seçimi yapmalarını öneriyorum. İnternette ücretsiz ve harika tasarımlara sahip çok sayıda responsive tema bulunuyor. Google'da "free responsive theme, free blogger responsive template, free wordpress responsive theme" gibi anahtar kelimeler ile arama yaptığınızda hoşunuza gidecek tasarımlara ulaşmanız mümkün. Blog yazmaya yeni başlayanlara responsive tema seçerek işe koyulmalarını tavsiye ediyorum.

Responsive tema seçiminin avantajları

Responsive özellikli bir tema kullanmanız fiyat ve zamandan tasarruf etmemiz açıısndan önem taşıyor. Büyük yatırımlar alan web siteleri Android ve İOS uygulamalarıyla bu problemlerini çözüyor. Bunun yanı sıra mobil web siteleri ile de tüm cihazlarla uyumlu bir şekilde görüntülenmeyi sağlayabiliyorlar. Küçük ölçekli ve kendi imkanlarıyla web sitesi/blog sahibi olanların tüm platformlarda uyumlu görüntülenmeyi sağlaması maddi açıdan zor olabiliyor. İşte bu noktada responsive tasarımlar ile bu sorunu kısa ve maliyetsiz şekilde çözmek mümkün oluyor.
Bir sitenin Responsive olup olmadığına ise zoom yaparak kolayca öğrenilebilirsiniz.

Mobil site ayarları aktif edilmeli

Blogger'da ayarlarda mobil cihazlardan girildiği zaman blogun mobil sürümünün görüntülenmesi seçeneğini aktif ederseniz blogunuz mobil cihazlara uygun şekilde görüntülenecektir. Responsive tema kullanmayan bloggerlar için faydalı bir işlem. Wordpress'te de birçok eklenti ile blogunuzu ya da sitenizi mobil uyumlu hale getirmeniz mümkün.

Mobil uygulama yaptırma

Blogunuzun ya da web sitenizin mobil cihazlarda kusursuz ve profesyonelce görüntülenmesi için Google Play ya da App Store'da yer alacak şekilde mobil uygulamalarını da geliştirebilirsiniz. Son zamanlarda Google Play'de ve App Store'da birçok web sitesinin uygulamalarını görmek mümkün.







Responsive blog teması seçimini önemseyin Responsive blog teması seçimini önemseyin Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Haziran 12, 2014 Rating: 5

5 yorum:

  1. Yine harika ve çok güzel bir yazı olmuş. Bence artık blog yazarları mobil temalara çok önem vermeliler.

    YanıtlaSil
  2. uzun süredir sizi takip ediyorum.içerik-tasarım-özgünlük vb. söylemlerinizi dikkate alarak blog yazmaay karar verdim.blog tema seçimim sizinki gibi oldu.http://www.seobloggertemplates.com/2013/05/respoaum-responsive-blogger-template.html bu linkteki galiba sizin blogunuzun teması,sizden özenerek yazmaya başlayacağım,sayenizde bir çok şey öğrendim sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yorumunuz için teşekkürler Ahmet Bey. Medya İstasyonu'nda bloglar hakkında faydalı olabilecek türden içerikler paylaşmaya önem veriyorum. Blogculukta size başarılar diliyorum. Düzenli ve sabırlı bir şekilde çalıştıktan sonra iyi bir konuma gelebilirsiniz. Hayırlı olsun...

      Sil
    2. Merhaba benim temanız çok hoşuma gitti ve blogumun tekinde kullanıcam fakat o üst sayfalara misal anasayfaya # temada bu işaret yerine linki yazıyorum misal siteadresi.com diye bu sefer siteadresi.com/siteadresi.com diye yönleniyor sebebi ney nasıl düzeltebilirim.

      Sil
  3. Blogunuzu buldum ve sanki bir kitap okurmuşcasına bütün yazılarınızı bir oturuşta bitirdim :).Acaba bir ara uğraşmıştım da becerememiştim blogger a kendi alan adımızı nasıl bağlıyıcağımızı gösteren bir anlatımda yapabilirmisiniz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.