Yazma motivasyonunuzu artırmak için enstrüman çalın

Blog yazarlığına büyük hevesler ile başlayan ve sonrasında düzenli olarak içerik üretemediği için blog yazmayı bırakan birçok kişi bulunuyor.

Blog yazmak, istikrarlı bir şekilde yapıldığında anlam kazanan bir uğraş. Bu yüzden blog yazarlarının içerik üretimi konusunda kendilerini iyi bir şekilde motive etmesi gerekiyor.

Blog yazısı yazma sürecini sekteye uğratan birçok faktör var. Bunlardan en önemlisi blog yazarının o anki ruh hali. Sakin bir kafa ile yazılmayan yazılar genelde özensiz olduğundan dolayı etkili olamıyor.

Örneğin; Medya İstasyonu'nundaki yazılarımı gerçekten yazmak istediğim zamanlarda ve sakin bir ruh haliyle kaleme alıyorum. Bunun için yazılarımı yazarken sabah saatleri ya da gece saatlerini tercih ediyorum. Eğer ruh halim elverişli değilse, keyifsizsem sırf güncel olsun diye yazma sürecine girmiyorum.

Yazmakta sıkıntı çeken blog yazarlarına zihinlerini rahatlatacak aktiviteler edinmelerini öneriyorum. Mesela; ufkunuzu genişletecek ve zihninizi rahatlacak bir aktivite olarak bir enstrüman çalmayı deneyin. Herkesin hoşuna gidecek ve çalabileceğini bir enstrüman illa ki vardır. Müzik, ruhun gıdasıdır unutmayın.

Küçük yaşlardan beri amatör müzik ile uğraşan biri olarak müziğe başlamanızı öneririm. Canım ne zaman sıkılsa, ne zaman kendimi stresli hissetsem klavyenin başına oturarak en sevdiğim şarkıları birkaç dakika çalıyorum ve gerçekten rahatlıyorum.

Son zamanlarda müzik aletleri satışı yapan sitelerde daha fazla vakit harcamaya başladım. Yeni bir müzik enstrümanı çalmayı öğrenmek istiyorum. Bundan dolayı uygun müzik enstrümanlarına göz atıyorum. Yaylı ve nefesli çalgılar ilgimi çekiyor.

Peki, bir müzik aleti çalmak size neler katacak? Hiç düşündünüz mü?

Bir müzik aleti çalmayı öğrenmenin ve bunu başarmanın insana sağladığı pek çok fayda olduğu biliniyor.

Zekanızı geliştirecek

Müziğin beyin üzerindeki etkilerini araştıran birçok çalışma mevcut. Özellikle küçük yaşlardan itibaren müzik aleti ile uğraşmak kişinin zeka düzeyinin belirli oranda artırarak, başarı oranının yükseltiyor. Hafızayı geliştiriyor, zihni canlandırıyor ve aktif hale getiriyor.

Disiplinli olmayı öğreneceksiniz

Bir müzik aletinin çalmayı öğrenmek tıpkı farklı bir dili öğrenmek gibi olduğu için zaman gerektiren bir uğraş. Bunu öğrenmek için belirli bir düzen ve disiplin şart. Günün belirli saatlerinde çalışmak, zaman ayırmak ve sürekli belli aralıklarla pratik yapmak size ve yaşamınıza bir disiplin getirecek.

Stresinizi azaltacak

Günümüzdeki yaşam koşullarında bazen çok bazen az miktarda stres yaşıyoruz. Bu yoğun tempoya bir ara verip dinlenmeyi hepimizin en doğal hakkı öyle değil mi? Bir müzik aletini çalmak, kafanızı boşaltmak, bir ara vermek ve rahatlamak için çok iyi bir aktivite olacak.

Motivasyonunuzu artıracak


Bir aleti çalmaya yeni başladığınızda, blog yazarlığına başladığınız ilk zamanlardaki gibi ilk başlarda zorlanabilirsiniz ve hevesiniz kaçabilir. Ancak çalıştıkça bunu başarmanın verdiği haz sizi motive edecek. İlk öğrendiğiniz parçalar basit olsa da gittikçe bunu geliştirebilir ve en son aşamaya kadar ilerleyebilirsiniz. Böylelikle en üst aşamaya varmak için aşama aşama ilerleyerek başarı için gerekli sabır ve motivasyonu kazanmış olacaksınız.

Yaşamınıza renk ve eğlence katacak

Başlangıçta zorlukları olsa da müzik aleti çalmak, hayatınızı değiştirir, basit ezgilerle başlayan müzik yolculuğu zamanla farklı müzik türlerinden örneklerle oldukça eğlenceli hale gelecek, ufkunuzu ve hayata bakışınızı değiştirecek. Böylece daha pozitif bir ruh haline sahip olarak nitelikli yazılar üretmek için gereken gücü kendinizde bulacaksınız. Bir müzik aleti çalmak, yazma alışkanlıklarınıza çok farklı boyutlar katabilir. Denemenizde fayda var. Kaybedeceğiniz hiçbir şey yok. Kazanacaklarınızı düşünün.

Müzik enstrümanlarına meraklıysanız ve kendinize uygun müzik aleti bakıyorsanız www.muzikbakkal.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

2011'den beri enstrüman satışının yanı sıra faydalı olabilecek müzikal bilgiler de veren Müzik Bakkal'da her bütçeye uygun çok sayıda müzik aleti bulunuyor. Sitede yer alan el yapımı müzik aletleri de ilginizi çekebilir.
Yazma motivasyonunuzu artırmak için enstrüman çalın Yazma motivasyonunuzu artırmak için enstrüman çalın Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Mayıs 06, 2014 Rating: 5

3 yorum:

  1. Yazı çok başarılı. Reklam da olsa :)

    YanıtlaSil
  2. Yazı çok güzel olmuş. Aslında herkesin yaptığı işe daha iyi odaklanması ve uzmanlaşması için yaratıcılığını geliştirmesi gerekiyor. Yaratıcılıkta ancak arada kafaya reset atma ile oluyor sanırım :) Müzik bu anlamda çok faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. MüzikBakkal reklamı olmuş sanırım :D Tırt bir site değilmiş ama beğendim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.