Blog yazarak para kazanmak birinci hedef olmamalı

Blog yazarlığına yeni başlamış kişilerin aceleci davranmaları, blog yazarlığının sağlıklı ve amacına uygun bir şekilde sürdürülmesini ciddi anlamda etkiliyor.

Blog yazarak para kazanmak, nitelikli blogların ortaya çıkmasını engelleyen en önemli şeylerin başında geliyor. Bloglar, kaliteli ve faydalı içerikle şekillenen mecralar. Bu mecralara direkt para kazanma fikri ile yaklaşıldığında sonuç hüsran oluyor.

Blog yazmak, para kazanmak için yıllardır çok kolay bir yol olarak anlatıldı. Bunu artık bilmeyenimiz yok. Bu yazılanları okuyanların açtığı blogların hepsi çöp oldu.

İnternette bloglar hakkında yazılan Türkçe kaynakların büyük çoğunluğu, size nasıl daha iyi bir blog yazarı olacağınız konusunda gerçek anlamda ipucu sunmaz. Blog yazarak büyük paralar kazanabileceğinden yüzeysel ve tekrar bilgiler şeklinde bahseder. Bu yazılanları okuyanlar da bu işten çok büyük paralar kazanacağını düşünür.

Bu noktada gerçekçi olmak lazım. Eğer her blog yazarı blog yazarak para kazansaydı etraf blog zengininden geçilmezdi değil mi? Türkiye'de blog yazarak düzenli gelir elde eden kişi sayısı çok az. Çünkü bunu gönülden yapan pek yok. Açılan her blog bir süre sonra çöp oluyor.

Blogların çöp olmasına neden olan sözde blogcuların ortak özelliği şunlar;

Amaç yok.

Para kazanmaya odaklanmış.

Hangi alanda yazacağını bilmiyor.

Nasıl yazacağını bilmiyor.

Ne zaman yazacağını bilmiyor.

Nasıl paylaşacağını bilmiyor.

Okunabilir bir yazı için gerekli olanların farkında değil.

Okuyucuyu çekebilecek bir yazım yeteneği yok.

SEO hakkında temel bilgilere sahip değil.

İmla kurallarını bilmiyor.

Başlık atmayı bilmiyor.

Araştırma yapmayı istemiyor, bilmiyor.

Farklı kaynaklardan beslenmiyor.

Aceleci.

Bir anda popüler olmayı istiyor.

Uzun vadeli düşünmüyor.

Bu işi gönülden yapmıyor.

Yazmak ile ilgili ciddi deneyimleri yok.

Bu işi sadece iştahını kabarttığı için yapıyor.

Kaliteli ve faydalı içerik konusunda bilgisi yok.

Sürekli tema değişikliği yapıyor.

"Emek olmadan yemek olmaz"

Gerçek olan şu ki blog yazarak para kazanmak, çok kolay bir iş değil. Emek, sabır ve düzenli çalışma gerektiriyor. Binlerce blog var. Aradan sıyrılarak iyi bir konuma gelmek, hemen olabilecek bir şey değil. Sağda solda yazılan her yazıya itibar etmek, kişinin ilerisini görmesini engelleyecek.

Zaman zaman sosyal medya hesaplarımda ipucu şeklinde içerikler paylaşıyorum. Takipçilerin en çok sorduğu şu: "Blogumdan kısa sürede nasıl para kazanırım?" Bu soru benim de cevaplandırmaktan en nefret ettiğim soru. Genelde geçiştiriyorum. Çünkü bu soruyu soranların çoğunda gelecek vizyonu yok. Blog yazarlığını gerçek anlamda ciddiye almıyorlar.

Neden çoğu blog yazarı araştırmayı denemiyor? Hazıra konmak her zaman kolay. Başkalarının ciddi anlamda emek harcadığı, araştırarak, deneyerek, yanılarak öğrendiklerini size direkt sunacağını mı sanıyorsunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

"Emek, teşekkürler ödenmez." Bu sözü kesinlikle unutmayın. Bana Medya İstasyonu'nu açtığımdan beri blog yazarak nasıl para kazanıldığını soran o kadar çok kişi mail gönderdi ki...

Ben zaten yazılarımda ipuçlarını veriyorum. Gerisi kişinin azmine, yeteneğine bağlı. Ama alışılmış bir kere tembelliğe...

"Armut piş, ağzıma düş" mantığı ile hareket edenler maalesef ne kaliteli bir bloga sahip olabilecek ne de bu işten para kazanabilecek.


Türkiye'de neden kaliteli bloglar yok? diye soruluyor ya işte bundan...





Blog yazarak para kazanmak birinci hedef olmamalı Blog yazarak para kazanmak birinci hedef olmamalı Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Şubat 02, 2014 Rating: 5

1 yorum:

  1. Çoğu insan bu hataya başta düşüyor zaten. Vermeden alma peşinde. Verimli bir blogun ilk hedeflerinden birisi içerik olmalıdır. Çalışmayana para yok gibi düşünün. Yazı başarılı, tebrikler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.