Yazarak para kazanmak, geleceği olan bir internet mesleği

Yazı yazarak para kazanmak, son yıllarda internetten para kazanma yolları arasında en çok öne çıkan tekniklerden biri.

Evde internet üzerinden çalışarak para kazanma isteği ve ek gelir elde etme arayışı, yazı yazarak para kazanmayı birçok insanın başvurduğu popüler bir çalışma yöntemi haline getirdi.

Kalemine güvenen birçok kişi, internetten yazı yazarak para kazanma yolunu tercih etmeye başladı. Zaman içinde yazma kabiliyeti olmayanların da dahil olduğu geniş bir piyasa oluştu.

Oluşan piyasada yazı işi veren kişilerin çoğu cuzi ücretler ödediği için kaliteli ve fayda sağlayıcı içeriklerin üretilmesi gittikçe zorlaştı.

Peki, neydi yazı yazarak para kazanmayı bu kadar ilgi çekici kılan?

İnternetin sürekli yeni ve orijinal içeriklere ihtiyaç duyan bir yapıda olması, yeni sektörlerin, girişimlerin ortaya çıkması, özgün içerik ihtiyacını bir zorunluluk haline getirdi.

İnternetteki bilgi kirliliğinin hızla artması, temiz ve tamamen özgün içeriklere olan gereksinimi daha da artırdı. İnternetteki kopya içeriklerden bıkan ve daha doyurucu, fayda sağlayıcı içerikleri arzu eden kişiler, yazarak para kazanma sürecinde önemli bir rol oynadı.

Özgün içeriğin yeterince önemsenmediği dönemlerde kopyala-yapıştır yapan siteler zaman için önemli noktalara ulaşmıştı. Zaman içinde internet kullanıcılarının gerçek anlamda arzuladığı bilgileri, içerikleri sunmayı önemseyen arama motorları orijinal içerikleri öne çıkarmaya başladı.

Gelişmeler kopyala-yapıştır ile günü kurtaran kesimin pek hoşuna gitmedi. Bu kesim Google ile iyi geçinmek için Google'ın  taleplerine uygun olsun diye çok komik rakamlara niteliksiz kişilere "sözde özgün yazılar" yazdırmaya başladı.

Bu durum günümüz makale piyasasının oluşmasının en temel nedeni idi. Geçen süreçte 100 kelime ve katları 1 TL ve katları bu piyasanın bir standardı oldu. Bu piyasada iş yapanların çoğu için temel unsur "para" oldu.

Bir taraf para kazanmak için bu işe girişti, diğer taraf ise az para verecek çok iş yaptırmayı önemsedi. Sonuçta ortaya son derece kalitesiz, amaçsız, neye hizmet ettiği belli olmayan yazılar çıktı.

Halbuki bu piyasada bilgi birikimlerini yazı yazma yetkinliği ile birleştirerek bu işi hakkıyla yapanlar önemsenseydi ne düşük ücretler olurdu ne de kalitesiz yazılar...


Yazarak para kazanmak, geleceği olan internet işlerinden biri

Özgün yazının yazı yazarak para kazanma sürecindeki önemi, arama motorlarının siteleri sıralarken güncellik ve özgünlüğü en önemli kriter olarak değerlendirmesinden kaynaklanıyor. Yazı yazarak para kazanma işinin sürekliliğinin olmasının en büyük nedeni olarak internetin özgün ve fayda sağlayıcı içeriklere olan ihtiyacının her geçen gün daha fazla artması.

Arama motorlarının kaliteli, özgün ve fayda sağlayıcı içerikler barındıran sitelere yönelik yaptığı bu değerlendirme yöntemi,  birçok site ve ürün sahibinin kendini güncel tutması için özgün yazı hizmeti sunan kişilere ücret karşılığı yazılar yazdırmasını kaçınılmaz kılıyor.

Rekabetin her geçen gün daha fazla arttığı sanal dünyada kaliteli bir şekilde yazılmış yazılara ihtiyaç bitmeyecek.

Yazarak para kazanmayı düşünenler ve yazı yazdırarak sitelerini güncel tutmayı önemseyen kişiler "kalite" odaklı iş yapmayı önemsemeli...

 








Yazarak para kazanmak, geleceği olan bir internet mesleği Yazarak para kazanmak, geleceği olan bir internet mesleği Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Aralık 02, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.