Düşük bütçeyle blog tanıtımı nasıl yapılır?

Blog yazarlarının en önemli sorunlarından biri de bloglarını istedikleri hedef kitleye gibi tanıtamamak. Bu yazımda pazarlamaya ve tanıtıma ayıracak bir bütçesi olmayan ya da sınırlı bir bütçesi blog yazarlarına birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Tanıtım yazısı alışı (Çok etkili ve popüler)

İçerik bakımından blogunuza benzer nitelikteli kaliteli sitelerden ve bloglardan alacağınız tanıtım yazıları ile birlikte internetteki görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Kaliteli sitelerden alacağınız kalıcı tanıtım yazıları, yıllar geçse de blogunuzun iyi bir izlenimle internet ortamında görünür olmasını sağlar. Bu yüzden tanıtım yazılarını kendiniz yazmalısınız ve her site için farklı yazı hazırlamalısınız. Blogunuz için dijital itibar önemlidir.

Link takası (Etkili, ama verim için sağlam bütçe gerek)

Bir web sitesinin tanıtımında en çok öne çıkan yöntemlerden biri de link tokuşudur. Blogunuz ile benzer içeriklere sahip siteler ile link takası yapma şansınız olursa çok iyi olur. Maalesef çoğu kişi link takası için aylık, üç aylık, 6 aylık ve yıllık ücretler talep ediyor. Ya da sitenizin sayısal verilerini dikkate alarak kabul ediyor. Alexa, PR, Google indeks sayısı, tekil kullanıcı ve sayfa görüntünle sayıları en çok önemsemen rakamsal veriler olarak öne çıkıyor. Ücretsiz link takası yapamazsanız cüzi ücretler link satışı yapanlara başvurabilirsiniz.

Banner takası (Görsel algı ve bilinirlik için faydalı)

Bir diğer pazarlama yöntemi de banner takası. Blogunuza ait banner'ın karşılıklı olarak başka bir sitede ya da blogda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu da link takası gibi sıkıntılı bir durum. O yüzden çok fazla rağbet görmüyor. Bütçerniz doğrultusunda düşük ücretli banner yayınlayan, trafiği tatminkar olan sitelere banner reklam verebilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu - (Hayati önem taşıyor)

Blogunuzun tüm büyük arama motorlarına kayıtlı olduğundan emin olun. Arama motorları, blogunuza en çok ziyaretçi gönderecek trafik kaynaklarıdır. Fayda sağlayıcı ve tamamen özgün bir şekilde kaleme aldığınız yazılarınız arama motorlarında üst sıralarda yer alabilir. Bazı blog yazarları yeni açtıkları blogları ile ilgili hiçbir optimizasyon çalışması yapmıyor. Bu yüzden yazıları geç indeks alıyor, blogları arama sonuçlarında görüntülenmiyor. Blogunuz için temel SEO adımlarını (anahtar kelimeler, başlıklar, arama motoru kaydı vb.) mutlaka uygulayın. Webmaster forumlarında düşük fiyatlar ile SEO-backlink çalışması yapanlar da var. İşinize yarayabilir ancak bence doğal SEO en iyisi.

Sosyal medya - (Çok etkili)

Sosyal medya siteleri günümüzde birçok web sitesi için en büyük trafik kaynağı konumunda. Çoğu büyük web sitesi sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar sayesinde ciddi bir ziyaretçi trafiği elde ediyor. Blogunuzun mutlaka Facebook, Twitter ve Google+ hesabı olmalı. İmkanınız varsa Facebook'ta çok düşük bütçeler ile reklam yapabilirsiniz ve iyi bir verim elde edebilirsiniz. Sosyal medyada hedefleme ile vereceğiniz reklamlar çok etkili. Böylece sizin blogunuzun içeriği ile ilgili olan ya da olabilecek kişilere doğrudan ulaşmış olursunuz.

Forum tanıtımları (Zaman gerekli)

Birçok forum sitesinde blogunu/siteni tanıt diye bir kategori bulunuyor. Bu kategorinin bulunduğu her forumda blogunuzu tanıtın. Linkini ekleyin. Faydasını göreceksiniz. Hatta forum tanıtımları sayesinde yeni ziyaretçiler de kazanabilirsiniz.

Dizinler (Zaman gerekli)

Ücretsiz olarak hizmet veren dizinlere blogunuzu ekleyebilirsiniz. Bazı dizinler sizden blogunuza kod eklemenizi talep etse de kodsuz karşılıksız ekleme yapanlar da var. Araştırın.

Bunların yanı sıra;

-Pinterest hesabı

-Linkedin hesabı

-Blog konusu ile alakalı forumlar ya da sosyal medya grupları

-E-mail pazarlama yötnemleri denenebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Konuyu çok fazla uzatmamak için burada bitiriyorum. Sizin bu konuda önerileriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.







Düşük bütçeyle blog tanıtımı nasıl yapılır? Düşük bütçeyle blog tanıtımı nasıl yapılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Kasım 18, 2013 Rating: 5

1 yorum:

  1. Blog tanıtımı konusunda detaylı bilgiler vermişsiniz. Blog tanıtım sitelerini de ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.