White Hat SEO önem kazanacak

Son zamanlarda sürekli değişkenlik gösteren SEO güncellemeleri ile SEO rekabeti artmaya başladı. Arama motorlarının gün geçtikçe gelişen ve değişen algoritmaları karşısında web sitesi sahipleri artık ne yapacaklarını şaşırdı.

Artık geleneksel SEO teknikleri yerini daha doğal, arama motorlarını aldatmaya yönelik olmayan tekniklere bırakacak. İnternet dünyasında son zamanlarda yeni nesil SEO anlayışı ile ilgili bir kavram dolaşıyor. Duymayanlarınız olabilir. Ben bu yazımda "White SEO" diye adlandırılan bu kavrama biraz değinmek istiyorum.

White Hat SEO nedir? diye soranlar için kısaca "en doğal SEO tekniklerinden oluşan yeni nesil bir SEO anlayışı" cevabını verebilirim. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de SEO ( Arama Motorları Optimizasyonu ) kavramının gelecek yıllarda tamamen White kavramına kayacağına inananlardanım.

Webmaster araçlarına gelen doğal olmayan yollardan elde edilmiş link uyarıları, Google Penguen 2.0 güncellemesi derken, webmasterlar tedirgin bir bekleyiş içerisine girdi. Bunun nedeni Google’ın bir süredir, yapay oluşturulmuş linklerle, webspam ve black hat seo yöntemleri ile sıralama sonuçlarında haksız yer edinmiş sitelere karşı açtığı savaş. 

Bu noktadan sonra alışılmış SEO teknikleri artık daha çok emek, çalışma ve kalite isteyen bir yapılanmaya doğru yönelecek. SEO adı altında yapılan, yarardan çok zarar getiren çalışmaları uzun uzadıya anlatmamıza gerek yok. Bu yüzden daha nitelikli, uzun vadede de fayda sağlayıcı çalışmalar için emin adımların atılması gerekecek.

SEO kavramının  White SEO'ya doğru kayması demek site/ blog sahiplerinin daha adil bir ortamında rekabet etmesi anlamına geliyor. White bildiğiniz üzere beyaz anlamına geliyor. Beyaz, saflığı, temizliği dürüstlüğü temsil eden bir renk. İnternet dünyasında da her türlü oyunun üçkağıdın döndüğünü varsayarsak daha adil ve insanları kandırmaya yönelik olmayan çalışmaların önemseneceğini söylemek yanlış olmaz.

Ben yakın gelecekte "sözde SEO uzmanlarının" birer birer piyasadan silineceğini düşünüyorum. “Bu işi gerçekten bilen yapacak. Önümüzdeki yıllarda White üzerine uygulamalar yapan Onpage işlemleri titizlikle yerine getiren kişiler daha çok öne çıkacak. Gözlemdiğim kadarıyla bu değişim bu yıl başladı ve etkisini arttırarak sürecek.

Gelecekteki SEO hususunda bazı öngörülerim

*Türkiye’de White üzerine çalışan kişilerin sayısının yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu durum gelecekte nitelikli SEO uzmanı sıkıntısı yaşanacağının bir işareti olabilir.

*Rekabetin kıyasıya yaşandığı e-ticaret ve haber sitelerinin white seo uzmanlarına ve White Hat SEO tekniklerine ciddi anlamda ihtiyacı olabilir.

*White hat SEO tekniklerini iyi özümseyen ve uygulamaya çalışanlar avantajlı olacak.

*Geleneksel SEO teknikleri konusunda diretenlere itibar edilmeyecek.

*Özgün içerik üretimi, bilgi verici, okuyucuları doyurucu makalelere ihtiyaç artacak.

*İnfografikler önem kazanacak.

*Sosyal medya paylaşımları White Hat SEO için hayati önem taşıyacak.

*Özgün içeriğin bel kemiği olan bloglar öne çıkacak.

*Şirketler/markalar yazma becerisi yüksek, belli kalıplara sıkışıp kalmamış içerik yazarları ile çalışmayı tercih edecek.

*SEO uyumlu makale piyasasında tutunmaya çalışanlar kaliteyi yükseltmek durumunda kalacak.

*Özgün yazılmış tanıtım yazılarının kaliteli sitelerde yayınlatılması geleneği artarak devam edecek.

*Artık içeriği oluşturan kişinin itibarı (Author Rank) arama sonuçlarına direkt etki edecek. Online itibar yönetimi hayati önem taşıyacak.

*Eski nesil SEO çalışmaları kapsamında sadece SEO uğruna yazılmış yazıların yer aldığı siteler arama motoru sıralamasında düşüşe geçecek.

*İçeriğin daha değerli ve okunabilir, paylaşılabilir olması için oluşturma periyodu seyrekleşecek. Daha az ama daha nitelikli içerik üretimine odaklanılacak.

*Kopyala-yapıştır mantığı ile hareket eden siteler/bloglar çöp olacak.

*White Hat SEO hizmeti veren servisler öne çıkacak.

*Site analizleri için White Hat SEO araçları daha çok kullanılacak.

*White Hat SEO link inşası önem kazanacak.

*Arama motorlarını kandırmaya yönelik girişimler etkili bir şekilde cezalandırılmaya devam edecek.

White Hat SEO önem kazanacak White Hat SEO önem kazanacak Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Temmuz 17, 2013 Rating: 5

1 yorum:

  1. Gayet açıklayıcı bir yazı olmuş. Açıkçası White Hat Seo tanımını sayenizde ilk kez duymuş oldum..
    Teşekkürler paylaşım için..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.