Tanıtım yazıları için site seçimine dikkat edin!

Tanıtım yazıları bir ürün, hizmet ya da internet sitesini tanıtan ve içerisinde tanıttığı alan hakkında linkler içeren bir seo uygulaması olarak son zamanlarda daha fazla önemsenmeye başlandı. Tanıtım yazılarının bu kadar fazla önemsenmesini birçok reklam türüne göre maliyeti düşük ve geri dönüş oranının daha yüksek olması olarak açıklayabiliriz.

Yeni açılan web sitelerin ya da mevcut sitelerin gerek SEO gerekse de tanıtım amacıyla ücretli olarak tanıtım yazısı alma yoluna gitmesi, tanıtım yazısı piyasasını da önemli ölçüde hareketlendirdi. Webmaster forumlarının e-ticaret kategorilerinde tanıtım yazısı alış ve satışı yapan çok sayıda kişi var. Tanıtım yazıları tek tek alındığı gibi toplu olarak da alınabiliyor.

Tanıtım yazısının bu kadar popüler olmasının bir diğer sebebi de diğer SEO yöntemlerine göre daha doğal olmasıdır. Tanıtım yazıları sizin hakkınızda başka sitelerin birşeyler yazması olarak da tanımlanabilir. Daha başka bir tabirle tanıtım yazısı kendi sitemizi/blogumuzu başka site ya da bloglarda belirli bir ücret karşılığı tanıttığımız yazılı bir reklam birimi olarak adlandırılabilir.

Başkalarının sizden ücretsiz bir şekilde bahsedecek kadar öne çıkan, kaliteli bir siteye sahip değilseniz doğal olarak ücretli tanıtım yazısı almayı tercih edeceksiniz. Tanıtım yazısı satın aldığınız sitenin içeriğinin sizin sektörünüz ile ilgili olması ve hiçbir zaman silinmiyor olması satın aldığınız tanıtım yazısını kalıcı ve doğal kılacak.

Tanıtım yazısı içerisindeki yer alan linklerin yıllar sonra dahi hala tanıtım yazısı yayınlatılan sitede yer alması; zamanla arama motoru örümceklerinin onu Google linklerde yansıtmasını da sağlayacak. Böylece link alt yapınızın kuvvetlenmesi  gerçekleşecek.

Tanıtım yazıları neden önemli?

-Tanıtım yazıları maliyet olarak diğer reklam türlerine göre daha düşük.
   
-Tanıtım yazılarının uzun vadede geri dönüş oranı diğer reklam çeşitlerine nazaran daha yüksek.
   
-Tanıtım yazıları yayınlanan sitenin ömrü kadar ve düşük seviyeli bir backlink kaynağı.
   
-Anahtar kelimeniz ya da kelimelerinizde yükseliş hızınızı arttırmaya yardımcı olur.

-Yeni açılan siteler için en doğal SEO tekniklerinden biri.

Tanıtım yazıları interne ortamında görünürlüğü artırmada son derece önemli. Dijital imaj ve marka bilinirliği çalışmaları için hayati önem taşıyor.

Tanıtım yazısı yayınlatmaya karar verdiniz. Peki, sizin için en uygun siteler/bloglar hangileri? Yazınızı hangi sitelerde yayınlatırsanız daha fazla verim alırsınız? Bu sorular, tanıtım yazısının amacına ulaşması açısından önem taşıyor. Uygun olmayan mecralarda yayınlanan tanıtım yazıları sitenizin imajını sarsacağı gibi SEO açısından da beklediğiniz düzeyde olumlu bir katkı sağlayamayacak.

Tanıtım yazısını yayınlatacağınız siteleri seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

-Tanıtım yazılarını yayınlatacağınız sitelerin geleceğinin olması çok önemli. Henüz birkaç haftalık bir siteye tanıtım yazısı vererek verim alacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Uzun zamandır internet ortamında olan ve düzenli olarak güncellenen siteler, tanıtım yazılarınızın etkili olması açısından gereklidir.

-Tanıtım yazısı yayınlatmış olduğunuz sitenin geleceği olmasına ayrıca dikkat etmelisiniz. Profesyonel yönetimden uzak, öylesine açılmış be birkaç ay sonra kapanacak sitelerde tanıtım yazısı yayınlatmak bu sitelerin kapandıktan sonra başka sitelerde tekrar tanıtım yazısı yayınlatmanıza neden olacak.

-Alexa ve Pagerank değerleri tanıtım yazısı için önemli bir unsurlar. Bu yüzden tanıtım yazısı yayınlatmayı düşündüğünüz sitelerin Alexa ve Pagerank değerlerinin iyi olmasına özen gösterin. Bu değerler zaman içerisinde sitenize etki edecek.
   
-Önünüze her gelen sitede tanıtım yazısı yayınlatmayın. Çoğu web sitesi sahibinin en sık yaptığı hatalardan biri de kaliteli kalitesiz birçok sitede tanıtım yazısı yayınlatılmasına girişmek. Eğer siz illegal bir site değilseniz illegal sitelerden tanıtım yazısı almanızın bir manası yok.
   
-Siteniz ile aynı kategoride yazan blog ya da sitelerden tanıtım yazısı almanız daha yararlı olacak. Site konusu ile alakalı olmayan sitelerde tanıtım yazısı yayınlatmak, arama motorları tarafından daha çok önemsenecek.
   
-Ucuz olsun diye link çöplüğüne dönmüş, belli bir yayın anlayışı olmayan, düzenli güncellenmeyen, para kazanmak uğruna açılmış çöp sitelerden her zaman uzak durun.

-Tanıtım yazısını kendiniz yazamıyorsanız bu işi profesyonel bir şekilde yapan kişiler ile çalışın. Piyasada tanıtım yazısı adı altında satışa sunulan makalelerin çoğu nitelikli değil. Sizin sitenizi ve hizmetlerinizi en iyi şekilde ifade edecek yazarları ve yazıları önemseyin.

-Her siteye aynı yazıyı göndermeyin. Her siteye aynı tanıtım yazısını göndermek yerine konunuz ile alakalı farklı bakış açıları ile tamamen özgün yazılmış ayrı  tanıtım yazılarına yer verin.

Etkili tanıtım yazısı nasıl hazırlanır?
Tanıtım yazıları için site seçimine dikkat edin! Tanıtım yazıları için site seçimine dikkat edin! Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Temmuz 22, 2013 Rating: 5

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.