İçerik üretiminde çeşitliliği önemseyin


Sosyal medyada başarı için kullanıcıların dikkatini çekecek türden içerikler üreterek takipçisi sayısını artırmak birçok markanın ve kişilerin en çok önemsediği konuların başında yer alıyor. Sosyal medyada başarılı olmak için yüksek takipçili ve etkileşimli bir hesaba sahip olmak kolay değil. Bunun için planlı ve düzenli bir şekilde çalışmak gerekiyor.

Bu doğrultuda çalışmalar kapsamında sosyal medya için içerik üretirken sorunları çözmeye ve özellikle de hayatı kolaylaştıran küçük bilgileri paylaşmaya özen gösterilmeli. Bu tür paylaşımlar sosyal ağlardaki bilinirliği yavaş yavaş artırmada etkili.

Üretilen içeriklerin internet ortamında geniş bir kitleye yayılabilmesi için içerik türlerini şekillendirmek de gerekiyor. Sadece tek tür içerik üretilmesi geniş bir kitleye ulaşmak için yeterli değil. Ürettiği içerikler ile farklı sosyal ağlarda diyalog başlatanlar, düzenli ve planlı bir şekilde çalışmaya devam ederse kazançlı çıkacak.

Peki diyalog başlatılabilecek içerik türleri neler?

Blogunuz ve makaleleriniz

Bir blog yazarıysanız ve kaliteli içerikler üretebiliyorsanız bunları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmaktan çekinmeyin. Böylece daha fazla kişi tarafından okunma şansını yakalayabilirsiniz. Makalelerinizi sosyal medya sitelerinde, forum sitelerinde ve diğer bloglarda konuk yazar olarak yayabilmeniz hem kolay hem de maliyetsiz bir yol. Sosyal medya, blog yazarları için etkili ve önemli bir mecra olmasına rağmen günümüzde birçok blog yazarı tarafından etkili kullanılamıyor. Bu mecralardan gelen yorumlara pek kulak asılmıyor. Düzenli paylaşımda bulunan blog yazarlarının sayısı da çok değil. Halbuki sosyal medya hareketli ve her gün büyüyen bir ortam. Bu güçten yararlanmamak büyük bir kayıp.

Güncel haberler

Doğru kaynaklardan edinilen güncel haberlerin paylaşımı güvenilir bir bilgi kaynağı olarak öne çıkmanıza katkı sağlayabilir. Güncel haberleri blog sitenizde, sosyal medya hesaplarınızda, forum sitelerinde paylaşabilirsiniz. Yabancı dil bilginiz varsa başta İngilizce olmak üzere diğer dillerde yayınlanmış önemli olabilecek ve ilgi çekebilecek haberleri Türkçe'ye çevirerek paylaşıma sunabilirsiniz. Bunu düzenli olarak yaptığınız takdirde düzenli bir takipçi kitlesine sahip olmanız hayal değil.

Sektörel gelişmeler

İlgilendiğiniz ya da çalıştığınız sektöre dair son gelişmelere etkili ve doğru kaynaklardan ulaşabiliyorsanız bunları diğer ilgilenenler ile paylaşmanız size artı puan kazandıracak. Sektörel yayınlar, son yıllarda daha çok öne çıkmaya başladı. İnsanlar çalıştıkları ya da ilgi duydukları sektörlerdeki gelişmelere, etkinliklere daha fazla önem veriyor. Bunları doğru kaynaklardan hızlı bir şekilde edinenler o kaynaklar ile bağını koparmıyor. Blog yazarlığı yapıyorsanız sektörel anlamda daha niş konulara da eğilebilirsiniz. Niş bloglar her zaman ilgi çeker. Sektörel konuların yer aldığı bir blog da açabilirsiniz.

Ücretsiz E-book ve PDF dökümanları

Uzmanlık alanızdaki tecrübelerinizi hazırlayacağınız e-kitaplar ile paylaşıma açmanız referans kaynağı olarak öne çıkmanız için önemli bir yöntem olacak. PDF formatındaki dokümanlar birçok platformda kolayca okunabildiği için ilgi çeken içerik türler. Görseller ve maddeler şeklinde hazırlanmış dokümanlar okurların hoşuna gidecek. Hazırladığınız dokümanları dosya paylaşım sitelerinde, sosyal medyada, blog sitenizde, forum sitelerinde paylaşıma açabilirsiniz.

Promosyon kuponları ve çekiliş düzenleme

Promosyon kuponları ve çekilişler son yıllarda sosyal medya pazarlamada sıkça kullanılmaya başlandı. Birçok markanın yanı sıra bireysel kullanıcılar da bu yöntemlere başvurmaya başladı. Birkaç ürün alarak ufak çaplı kampanyalar düzenlemek çok maliyetli bir şey değil. Hedef kitlenin hoşuna gidebilecek ürünlere ilgi fazla olacak. Popüler bir blog yazarınız varsa daha çok ses getirebilirsiniz.

Püf noktalar, en iyiler, yapmanın yolları, incelikleri gibi başlıklar

İçeriklerin okunmasını ve yayılmasını sağlayacak en önemli unsur fayda sağlamasıdır. İnsanların içeriği okuması için çarpıcı ve ilgi çekici başlıklara dikkat edilmeli. "Püf noktalar, yolları, incelikleri, en iyiler, en kötüler" gibi kelimelerin yer aldığı başlıkları içeren yazıların okunma oranı yüksektir. Örneğin "Blogunuzdan para kazanın" gibi sıkça kullanılan bir başlık yerine "Blogunuzdan para kazanmanın 10 kolay yolu" başlığını kullanırsanız daha etkili ve ilgi çekici olacak.









İçerik üretiminde çeşitliliği önemseyin İçerik üretiminde çeşitliliği önemseyin Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mayıs 15, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.