Blog yazarlığı para kazanmada kolay yol mu?

Blog yazarlığını gerçekten büyük bir heves ile yapıyorum. Fırsat buldukça blog yazarlığı ile ilgili yeni bilgiler öğrenmeye çalışıyorum.

Geçenlerde bir makalem ile ilgili arama motoru Google'da blog yazarlığı ile ilgili bir arama yaptım. Karşıma çıkan sonuçlar, "blog yazarak para kazanmak" ile ilgili içeriklerden oluşuyordu.  Bu da benim çok dikkatimi çekti ve bununla ilgili bir yazı yazmaya karar verdim.

Blog yazarlığının para kazanmak için basit ve maliyetsiz bir yol olduğunun sürekli olarak vurgulanması açıkçası canımı sıkıyor.

Bloglardan para kazanma, sürekli ön planda olduğu için blog yazarlığının gerçek amacı geri planda kalıyor. Önüne gelenin blog yazarım ben de para kazanırım mantığı ile hareket etmesi bu işi kalitesizleştiriyor.

Zaman zaman blog yazarlığı hakkında hiç bilgisi olmayan okurlardan elektronik posta alıyorum. Bana sordukları soru şu "blog yazarak nasıl para kazanırım?" Benim de cevabım genellikle şöyle oluyor: "Blog yazarlığına başlarken para kazanmayı odak noktanıza koyarsanız başarısız olursunuz. Siz kaliteli içerik üretin, istikrarlı ve paylaşımcı olun gerisi zaten kendiliğinden gelecektir."

İnternetin para kazanma konusunda yeni fırsatlar sunması çoğumuzun iştahını kabartıyor. Kolay yönden para kazanmak için bloglar kullanılıyor. Şunu aklımıza koymamız gerek: bir blog, sahibine hemen para kazandırmaz. Para kazandırmanın kapısını açar. Gerisi kişilerin çabalarına kalan bir durumdur.

Her gün olmasa bile arada bir yazılar paylaşmak bilgiler vermek oldukça zevkli bir iş. Zevkini almaya başlayınca da kopamayacağınızı söylemek istiyorum.

Ancak para kazanmak için bu işe başlamayın. "Blog yazarak para kazanacağım" diye başlarsanız bu iş çok uzun sürmeyecek, kısa sürede bıkıp bırakacaksınız. Bunun örnekleri çok.

Blog yazarak para kazanmak konusunda açılmış çok sayıda blog var. Bu blogların amacı aslında bu konu üzerinden ziyaretçi çekebilmek. Bu bloglarda yazılanlarda bizlere hep şunlar vurgulanıyor:

  • Blog yazarlığı yapmak Sermayesizdir, hemen İnternetten para kazanmaya başlamalısın.
  • Blog yazarlığı her hangi bir tecrübe gerektirmez, Blog yazarlığı yapmak kolaydır
  • Blog yazarlığı yapmak,sana para kazandırır. Blog yazarak hayalindeki yaşama kavuşabilirsin.
  • Blog yazarlığı yaparak, popüler olursun.
  • Blogunu ne kadar güncel tutarsan o kadar çok kazanırsın. 

Blog yazarak para kazanma ile ilgili birtakım setlerin satışa sunulduğu internet ortamında blog yazarak ayda ne kadar para kazanabileceğiniz bile söyleniyor.

Ben blog yazarlığı yapan arkadaşların bu tür içeriklere itibar etmemelerini rica ediyorum. Para kazanmayı lütfen odak noktanıza koymayın. Blogunuzu sevin, ilgilenin. Gerisi inanın ki gelecek.


Blog yazarlığı para kazanmada kolay yol mu? Blog yazarlığı para kazanmada kolay yol mu? Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Mayıs 02, 2013 Rating: 5

1 yorum:

  1. İnternetten nasıl para kazanirim diye soranlara git bir blog ac yaz sonra reklamn al tarzinda oneriler geliyor.Buda blogculuk anlayisina ters benc.Öncelikle işini ciddi yapacaksin kaliteli olacak ardindan reklam alacaksin

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.