Blog promosyonu için 10 ipucu

Blogunuzun daha çok kişi tarafından tanınmasını ve büyümesini istiyorsanız ona zaman ayırmanız gerekecek.

Ne yazık ki çoğu blog yazarı büyük hayaller ile başladığı bu uğraştan kısa sürede soğuyor. Blogunuz için düzenli olarak çok kaliteli içerik üretebilirsiniz.

Ancak bu tek başına yeterli değil. Ürettiğiniz içeriklerin başarılı olmanız açısından insanlar tarafından okunması, dikkate alınması ve yorumlanması gerekiyor.

Blog sitenize daha fazla trafik sağlamak açısından bazı yöntemleri uygulamanız lazım. Bu yazımda ücretsiz blog promosyonu yapmanın yollarından bahsetmek istiyorum.

Diğer bloglara yorum yazın

Blogunuzun trafiğini artırmada en bilinen yöntemlerden biri de başka bloglara yorum yazmaktır. İçtenlikle yorum yazmanız, sizin o blog yazarları tarafından da tanınmanızı sağlayacaktır. Yorum yazarken blog sitenizin linkini de bırakırsanız backlink alma şansınız olabilir. Bloglara yorum yazarken doğal davranmalısınız ve reklam yapma çabası içinde olmamalısınız. Bu yüzden alakalı alakasız her blog sitesine de yorum bırakmaktan kesinlikle uzak durmanızı öneriyorum. Blogunuzla aynı ya da benzer konulardaki bloglara bırakacağınız yorumlar daha etkili olacaktır. Bu tür yorumlar blog yazarları tarafından dikkate alınır ve sizin blogunuza ziyaret olarak geri döner.

Düzenli içerik ekleyin

Blogunuzu sürekli güncel tutmanız arama motorları tarafından daha sık ziyaret edilmenizi ve hızlı indeks almanızı sağlar. Mümkün olduğunca her gün yeni ve internet ortamında yer almayan içerikleri eklemeye özen gösterin. İçeriklerinizi arama motorları ile uyumlu hazırlarsanız şansınız daha da artacak.

Forum sitelerine üye olun

Çoğu forum sitesinde ücretsiz site tanıtım bölümü var. Forum sitelerine üye olarak bu alanlarda blogunuzun tanıtımını yapabilirsiniz. Ayrıca forumlardaki profilinizde web sitesi ve imza kısmına blog sitenizin linkini yazmak da önemli bir backlink kaynağıdır. Bu adım, forumda profilinizi ziyaret eden, yazdığınız bir konuyu okuyan ya da cevaplayanların dikkatini çekecek.

Sosyal medyayı kullanın

Sosyal medya, bloglar için en önemli trafik kaynağı. Buradaki hesaplarınızdan düzenli olarak paylaşımlarda bulunun. Link paylaşımlarında aşırıya kaçmayın. İlgi çekici içerikler ile ziyaret edilmenizi sağlayın. Yaygın olarak kullanılan sosyal medya sitelerine üye olarak web sitesi ile ilgili kısımlara blog sitenizin linkini yazın.

Diğer blogların linklerine yer verin

Kendi blog yazılarınıza diğer blogların bağlantılarını ekleyin. İçeriklerinizde beğendiğiniz, alıntı yaptığınız diğer blogların linklerinin yer alması bu bloglar ile ilgili arama yapanların sonuçlarında sizin blog sitenizin de listenmesini sağlayacaktır. Böylece görünürlüğünüz daha fazla artacak.

E-mailinizde imza olarak blog linkinizi yazın

Sürekli kullandığınız elektronik posta adresinizin imza kısmına blogunuzun linkini yazın. Yazıştığınız insanlar blog sitenizi ziyaret etme girişiminde bulunabilir.

Bloglar için düzenlenen yarışmalara katılın

Bu tür yarışmalara katılmanız daha geniş kitleye ulaşmanızda fayda sağlar. Özellikle büyük forum sitelerinde ve blogların kendi aralarında yapmış olduğu bazı yarışmalar var. Bunları takip edin. Bu yarışmalarda yer almanız daha fazla kişi tarafından görünmenizi sağlayacak.

Blog kardeşliği yapın
Kendi blogunuzla benzer bloglar ile link alışverişinde bulunmanız ziyaretçi trafiğinin artmasında önemli bir yol. Kaliteli, size fayda sağlayabileceğini düşündüğünüz ziyaretçi kitlesi olan blog siteleri ile link takası yapın. Bunu yaparken aşırıya kaçmayın. birkaç tane olsun yeter.

Misafir yazar olun

Başka blog sitelerinde misafir olarak yer almanız blogunuzun tanınması ve ziyaretçi çekmesi açısından gerekli. Başka bloglarda misafir yazar olarak yer alırken bu bloglar için özel içerikler hazırlamanız gerektiğini unutmayın. Hazırlayacağınız içerikler daha önce hiçbir yerde yayınlanmış olmamalı. Niş bloglar diğer bloglara göre daha kaliteli ve fazla ziyaretçiye sahiptir. Bu tip birkaç blogda misafir yazar olarak bulunmanız sizin yararınıza olacak.

Size gelen yazarlık tekliflerini geri çevirmeyin

Yazdığınız içerikler başka blogların ya da web sitelerinin ilgisini çekebilir. Bu yayınların sahipleri, size kendi yayınlarında yazar olarak yer almak için teklifte bulunabilir. Bu talepleri asla geri çevirmeyin. Haftada bir de olsa içerik göndererek tanınırlığınızı artırın.




Blog promosyonu için 10 ipucu Blog promosyonu için 10 ipucu Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Mayıs 09, 2013 Rating: 5

4 yorum:

  1. Güzel bir yazı daha yazmışsınız. Bazı yazılarınız gerçekten çok başarılı ve faydalı. Tebrik ediyorum.

    Ama ne yalan söyleyeyim blogunuzun ismi ile içeriği arasında pek alaka kuramıyorum. Sanki bloghocam, bayrağı size teslim etmiş siz devam ediyorsunuz gibi hissettiriyorsunuz.

    Diğer bir konu da blogunuzun teması. Siyah mermer görünümü bence olmamış. Gerçi blog sizin, karar sizin. Beni ilgilendirmez ama fikrimi söylemek istedim.

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Yazılarımı medya ana başlığı çerçevesinde yazıyorum. Medya İstasyonu'nda medya çatısı altındaki konularda yazılar var. Bunun içine medya, gazetecilik, blog yazarlığı, sosyal medya, halkla ilişkiler ve dijital pazarlama vb. konular giriyor. Blog Hocam'a gelince alanında gayet başarılı bir yayın. Ondan bayrağı teslim aldığım falan yok. Serdar Kara, takdir ettiğim bir blog yazarı. Yazılarından öğrendiğim çok şey oldu. Blogumun temasını basit tutmak istedim. Okuyucuların direkt içerik ile muhatap olmasını istiyorum. Tema düzenlemek ile vakit kaybetmek istemiyorum. Belki ilerleyen zamanlarda ufak bir değişikliğe gidebilirim. Son zamanlarda çok yoğunum. Tek işim blog yazmak değil. Bu yüzden sadece yazmak için zaman ayırabiliyorum.

      Sil
  2. Paylaşım için teşekkürler. Bence memlekette gün geçtikçe blog yazarlığını sevdiren kişiler artıyor. Serdar Kara bu kişilerden biri. Siz ve evdeyazar.blogspot.com son zamanlarda takip ettiğim yazarlardansınız. Başarılarınızın ve katkılarınızın daim olması temennimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Bey yorumunuz için teşekkür ederim. Blogumu takip etmeniz çok güzel. Yazdıklarımın ilgi çekmesi ve yorumlanması beni mutlu ediyor. Blog yazarlığına ilgi son zamanlarda yeniden artmaya başladı. Sosyal medya kullanımının blog yazarlığını önüne geçmeye başladığı bu zamanda kaliteli içerikler üreten, farklı düşünceler katan yazarlara ihtiyacımız var. Yazmak istediğim çok konu var. Bunların listesi hazır zamanla blogda yayınlayacağım.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.