Sosyal medya için bülten nasıl yazılır?

Bir basın bültenini okutacak en önemli şey o bültenin başlığıdır. Başlık ilgi çekici ise bültenin okunması ve haber olarak değerlendirilmesi çok daha hızlı olacaktır.

Günümüzde çoğu basın bülteni genelde yazılı mecralarda kullanılacakmış gibi yazılıyor.  Bu durum son zamanlarda değişse de genelde öyle. Oysa mecralara göre basın bülteni yazmak ve göndermek daha etkili bir yöntem. Örneğin son zamanlarda sosyal medya için bülten yazımı önem kazanmaya başladı. Sosyal medyada bülteni okutacak en önemli unsur yine başlık. Başlık ilgi çekici olduğu takdirde sosyal medyada daha fazla kişiye ulaşmak hayal değil.

Sosyal medya basın bülteni, multimedya unsurları kullanmanın yanı sıra sosyal medya siteleri üzerinden içerik paylaşmak için okuyuculara kolaylık sağlıyor. Özellikle Twitter üzerinden zahmet harcamadan paylaşılan bültenlerinin geri dönüşü oldukça olumlu.

Peki  iyi bir sosyal medya basın bülteni nasıl yazılır? Nelere dikkat edilmeli?

Basın bültnei anahtar kelimeler içermeli ve SEO uyumlu olmalı

Bülteninizi yazarken, arama motoru optimizasyonunu ihmal etmeyin. Doğru bir SEO, anahtar kelime araştırması ile başlıyor. Markanız için uygun anahtar kelime ve terimleri bulabilmek için, Google AdWords gibi ücretsiz bir anahtar kelime aracı kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce markanız ile ilgili olası anahtar kelime ve terimleri düşünün. Daha sonra hizmetinize uygun olarak belirlediğiniz Anahtar kelimeleri basın bülteninizin başlığına ve ilk paragrafına ekleyin. Birden fazla bülten ile kirlilik yapmayın ve alıcıların kafasını karıştırmayın.Tek bir bülten dağıtın. SEO stratejinizin devamlı ve tutarlı olmasına özen gösterin.

Hedef kitlenize hitap edin

Sosyal medya bülteniniz müşterilerinize ya da faaliyet gösterdiğiniz sektöre hitap edebilir. Hedef kitlenizi anladığınızdan emin olun, özellikle niş bir kitleyihedef alsanız da anlaşılır olmaya dikkat edin. Markanız hakkında kimin ne konuştuğu, neleri taktir ettiğini, neleri eleştirdiğini analiz edin.

Multimedya unsurlarını kullanın

Bülteninizde, en az bir multimedya dosyası kullanın. Arama motorları fotoğraf ve videolara giderek daha fazla önemsemeye başladı. Bu nedenle multimedya içerikleri kullandığınız bir bültenin arama motoru sonuç sayfasının üst kısmında görünmesi daha kolay olabilir. Fotoğraf ve videolar, hikayenizi zenginleştirerek anlatıp benzersiz bir online deneyim sunmayı amaçlayan blogcular ve gazeteciler için de çok önem taşıyor.

Hem Google'ı hem de okuyucularınızı düşünün

İçeriğinizi arama motorları için optimize etmek için en iyi metodları uygulasanız da,  müşterilerinizi ve toplumu unutmamalısınız. Bülteninizi yazarken, arama motorlarının içeriğinizi bularak blog, forum ve haber sitelerine bu haberi bulma ve paylaşma imkanı sağladığını unutmayın. Hedef anahtar kelimeleri içeren net ve hedef odaklı bir ​​yazı stili ile insanların bülteninizi çeşitli mecralarda bulmasını kolaylaştırın. Sosyal medya basın bülteninizle içeriğin okuyucu dostu ve paylaşılabilir olmasını sağlayın.

Kendi iletişim ağınızı oluşturun ve sosyal medyayı aktif kullanın

Sosyal medya bülteni, sosyal medyada başarılı olmak için elbette tek başına yeterli olmayacak. Sağlıklı ilişkiler geliştirmek, hedef kitleyle etkileşimin merkezinde yer almalı. Hedeflenen kitleye hitap eden içerikler oluşturmak ve paylaşmak, sağlam ilişkiler kurma yolunda çok önemli. Sosyal medya basın bülteni, müşterilerinize doğru bilgiyi verirken, markanıza internet ortamında görünürlük şansı da sağlayabilir. SEO uyumlu hazırlanmış bir sosyal medya bülteni etkili bir pazarlama aracı olabilir.

Basın bültenine mi ihtiyacınız var?

medyaistasyonu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.
Sosyal medya için bülten nasıl yazılır? Sosyal medya için bülten nasıl yazılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Nisan 09, 2013 Rating: 5

2 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş. Benim konuyla alakalı daha önce hazırlamış olduğum bir çalışmam vardı. İncelemenizi isterim http://pinterest.com/pin/215821007115287395/

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkür ederim. Sizin yazınızı da inceledim. Örnek şablon gayet yararlı. SEO uyumlu yazılar için yol gösterici olacaktır. Blog yazan arkadaşlar dikkate almalı.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.