Blogunuz size iş kapısı açabilir

Hobi olarak başladığınız blog yazarlığı, zaman içinde sizin için ciddi bir iş kapısı olabilir. İş dünyasında özellikle ilgi duyduğunuz bir sektör varsa bu sektör ile ilgili fikirlerinizi sektörde çalışanlar ile blog yazarak paylaşmak kariyerinizi önemli ölçüde etkileyebilir.

Blogunuzda paylaşacağınız içerikler şirketlerin er ya da geç dikkatini çekecektir. Markalar artık daha sosyal ve gündemi iyi analiz edebilen kişileri bünyesine katmak istiyor. Bunun için de internette ciddi ciddi araştırmalar yapıyorlar. Kendi faaliyet alanları ile ilgili yararlı ve orjinal paylaşımlarda bulunan blog yazarları ile iletişime geçerek beraber çalışmayı teklif edebiliyorlar. Bunun örnekleri oldukça fazla.

Blog yazarlığında en önemli husus özgün ve güncel bir yayın oluşturmanız. İş hayatı her gün yeni bilgilerle donanırken sizin 1 yıl önce yazmış olduğunuz makale marka ve şirketlerin ilgisini çekmez. Bu sektörel gelişmeleri ne kadar sıklıkta takip ettiğinizin de bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Bu yüzden düzenli içerikler ile blogunuzu doldurmanız gerekiyor.

Blogunuzun iş dünyasının ve diğer okurların ilgisini çekebililmesi için şunlara dikkat etmenizde fayda var:

*Daldan dala atlamayın. Tek bir konuya odaklanın.


*Düşüncelerinizi yazmaktan çekinmeyin. İnsanlar başka kişiler tarafından yazılanları okumayı ve eleştirmeyi seviyor. Çünkü daha samimi buluyorlar.

*Yazınızı blogunuza koymadan önce internet’te tarama yapın. Düşüncelerinizin daha iyi bir anlatımla bir yerlerde yazıldığını görebilirsiniz. Buna göre yazınızın içeriğini yeniden şekillendirebilirsiniz.

*Özgün düşüncelerinize bazı linkler ekleyebilirsiniz.  Bunda aşırıya kaçmayın. Okuyucular aşırı linkli sayfaları pek sevmez.

*Yazılarınızı kısa tutmaya çalışın. Kısa ve öz anlatımlar her zaman ilgi çekicidir.

*Güncel olmaya özen gösterin. Eskimiş içerikler kimsenin ilgisini çekmez.

*Yazma sıkılığınızı aynı aralıkta tutun. Örneğin haftada bir yazarken ayda bir yazmaya kalkışmayın.

*Yazılarınıza ara verecekseniz okuyucularınızı mutlaka bilgilendirin.

*Yazı dilinize ve imla kurallarına özen gösterin. Argo içeriklerden ve kısaltmalardan kaçının. Bazı kelimeleri, terimleri parantez içinde açıklayın.

*Linklerinizi zaman zaman yenileyin. Yazılarınızı kaçırmış olan okurlar için yararlı olacak.
Blogunuz size iş kapısı açabilir Blogunuz size iş kapısı açabilir Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Nisan 15, 2013 Rating: 5

3 yorum:

  1. Bunun en iyi örneklerinden biri benim sanırım. Sadece kendimi rahatlatmak ve insanlara yardımcı olmak amacıyla yazmaya başladığım blog sayesinde çok ilginç iş teklifleri aldım. Türkiye'nin en büyük SEO ajansı olan SEOZEO'dan tutun affiliate networklerine, dijital pr ajanslarına kadar pek çok kişi ve firmadan iş teklifi aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sizi bu konuda başarılı bir örnek olarak gösterebiliriz. Blog yazarlığı istikrarlı bir şekilde yapıldığı takdirde başarı da beraberinde gelecektir. Blog Hocam'ın bu alandaki başarısı takdir edilmeli. Blog yazarlığına başlayan ve iyi bir noktaya gelmek isteyenler sizin blog sitenizi referans almalı.

      Sil
  2. Sabır her işte olduğu gibi blog yazarlığında da son derece önemli. Sabırlı olmayan kişilerin blog yazarlığı yapması bence doğru değil. Büyük hevesler ile açılan bloglar birer birer çöp oluyor. İnternet ortamında fuzuli yer işgal ediyorlar. Çoğu blogger arkadaş blogunun kendisine hemen para kazandırmasını istiyor. Bu ne blog yazarlığında ne de diğer internet tabanlı işlerde mümkün. Zaman, istikrar, özgün içerikler önemli. Para kazanmaktan ziyade okunabilir, kaliteli blog nasıl oluşturulur onun üzerine kafa yormalı. Para kazanmak asıl amaç olmamalı.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.