Blog yazarları hep aynı hatalara düşüyor!

Blog yazarlığı ciddi emek ve istikrar isteyen bir alan olduğunu unutmamak gerekiyor. Blog yazarlarının ya da yeni blog açacak kişilerin kısa vadede bir noktaya gelmesi çok zor. Bu yüzden süreklilik ve ilgi çekici yazılar gerekiyor. Bu yazımda blog yazarlarının kaçınması gereken birkaç madde sıralamak istiyorum.

Sürekliliğin olmaması

Bir blog sitesi oluşturmak birkaç dakikanızı alır. Asıl sorun blog yazmaya başlamak değil, yazmayı kararlılıkla devam ettirmekten geçiyor. Blogunuzu ilk açtığınız zamanlarda binlerce kişi ziyaretinize gelmeyecek. Bu sizin moralinizi kesinlikle bozmamalı.

Kaliteli ve organik ziyaretçiler zaman içinde blogunuzun içeriği ile doğru orantılı bir şekilde sitenize akmaya başlayacak. Yılmadan, bıkmadan kaliteli içerikler üretmek çok önemli. Değerli içerik ürettikçe her şey daha iyi olacak.

İnternetin ve teknolojinin bizlere dayattığı en önemli şey sabırsızlık. Bu hataya düşmemek gerekiyor. Bu sıkıntılı süreci aşanlar profesyonel blog yazarlığına adım atabilir. Sabırsız yazarlar açtığı siteler ile internetin çöplüğüne dönüşümüne katkı sağlamış olur. Karar sizin...

Plansızlık

Plansız bir şekilde yayın hayatına başlayan bloglar er ya da geç silinmeye mahkum. Her konuda yazmaktansa bir ya da birkaç konuda yazmak daha mantıklı bir yol olacak. Bunu profesyonel blog yazarlarının çoğu vurguluyor.

Özen göstermemek

Bir isim buldunuz ve uzun zamandır hayalinizi kurduğunuz blogu kurdunuz. Uygun tema ve SEO ayarlarını da yaptınız. Bundan sonraki süreçte kendi içeriğinizi üretmek yerine sağdan soldan sitenize eklediğiniz yazılar ile hedefinize ulaşacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İtinasız hazırlanan bir blog sitesinin internet ortamında tutunması çok zor.

Blog yazarak zengin olma hayali

Blog yazarlığı konusunda çok az fikri olan ve bu işi birazda hafife alanlar bloguna içerik bile girmeden reklam ekleme yolunu seçiyorlar. Kaliteli bir blog hazırlamak yerine önce para kazanmayı düşünen sözde blogger adayları kısa süre sonra bu zihniyetle zengin olamayacaklarını anlıyor.

Bilgi sahibi olunmaması

Bizde blog yazarlarının çoğu bilgi sahibi olmadan bu işe girişiyor. Önce bilgin olacak ki fikirler de sonrasında gelsin... Yazacağınız konu hakkında herkesin bildiği kadar bilmeniz o blogu üst noktaya taşımakta yetersiz kalacak. Okurlarınıza değer verip, gerekirse onlar için biraz araştırma yapıp kaliteli bir yazı yazmalısınız. Kalite ve özgün içerikleri önemseyin.

Burada blogunu daha iyi bir konuma getirmek için çalışmak yerine çöp olmasına göz yumuyorlar. Kaliteli ve emek harcanarak hazırlanan her blog er ya da geç maddi bir getiri de sağlayacak. Para kazanmak birinci kaygı olmamalı. Blog yazarlığı keyifle ve heyecanla yapılmalı.






Blog yazarları hep aynı hatalara düşüyor! Blog yazarları hep aynı hatalara düşüyor! Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Nisan 03, 2013 Rating: 5

2 yorum:

  1. Pek çok yazsınızı okudum gerçekten de kaliteli olmuşlar. Gerçek şu ki herkes hayal dünyasındaki gibi bir blog oluşturmak istiyor ama bu da ancak tecrübe ve emekle olabilir.
    Ben de ilk başlarda gerçekten de oldukça kötü yazılar hazırlamışım. Ama işin içine girdikçe daha da iyi kavrayıp kendinizi düzeltme fırsatı buluyorsunuz. Önemli olan vazgeçmemek ve sizin gibi siteleri bulmak ve okumak
    Keşke ülkemiz de bu şekilde çok daha fazla özgün site olsa ama sınırlı sayıda özgün site var.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten de önemli bilgiler sunmuşsunuz. biz de bu konuya fazlasıyla önem veriyor, özellikle de blog yazarlığının öyle sanıldığı gibi basite alınmayacağı konusunda uğraşlar veriyoruz. sayfanızla yakinen ilgili olacağız, arada paslaşmalarımız da olabilir. hemen takibe alıyoruz, sizleri de bekleriz: Sosyal Bloglar

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.