En çok para kazandıran 3 blog türü ve öneriler

Blog açmak ve blog yazarak para kazanmak isteyenler en popüler blog konuları ile ilgili sürekli araştırma yapıyor.

 Birçok farklı konuda blog yazılsa da en çok para kazandıran, reklam alma potansiyeli yüksek blog türleri belli. Bu yazımda en çok kazandıran bloglara değinmek ve blog konusu arayanlar için bilgi vermek istiyorum.

En çok para kazandıran 3 blog türü

Anne-bebek blogları: Bu tür bloglar son yıllarda en çok ilgi gören bloglar arasında yer alıyor. Annelik deneyimleri, bebek bakımı, hamilelik dönemi tecrübeler, anne-bebek ürün deneyimleri, anne-bebek sağlığı konusundaki yaşanan deneyimler gibi konular içeren bu blogların ziyaretçisi fazla oluyor. Bu blogları okuyanlar genellikle anne adayları, yeni bebek sahibi olanlar, gebelik dönemini yaşayan kitleden oluşuyor.

Markalar, anne bloglarına ayrı bir önem veriyor. Bundan dolayı takipçisi ve okuyucusu olan bu blogları reklam ve tanıtım kampanyalarında mutlaka değerlendiriyorlar. Birçok PR ajansı, reklam ajansı, medya satın alma ajansı bu tür blogları ve blog yazarlarını çoktan kıskacına aldı.

Anne blogları, son yıllarda hızla artsa da farklı bakış açıları ile ilgi çekici içerik üreten blog yazarları bu alanda kendilerini iyi bir şekilde konumlandırabilir. Blog yazmanın yanı sıra Facebook ve Instagram'da da organik takipçi edinmek önemli. Ürün tanıtımları, banner reklamlar, sponsorlu içerik çalışmaları ile iyi bir gelir elde etmek mümkün. Anne blogger arasında aylık binlerce lira kazananların olduğunu söyleyeyim. Hem anne hem blogger olan bayanların ürettiği içeriklere önümüzdeki yıllarda daha fazla ilgi gösterilecek. Bu tür bir blog açmak istiyorsanız şimdiden işe başlamanızda fayda var.

Moda-kozmetik ürün blogları: Anne blogları kadar popüler olan bir diğer blog türü de moda ve kozmetik ürün blogları oluyor. Bayanların en çok ilgi gösterdiği konuların başında moda ve bakım ürünleri geliyor. Modadaki son trendler, kıyafet incelemeleri, moda öngörüleri, ünlülerin giyim tarzını analiz etme, kombin önerileri sunma, ucuz ve kaliteli kıyafet alışverişi önerileri ile moda blogları hatırı sayılır bir okuyucu kitlesi edinebiliyor. Cilt bakmı ürünleri, kozmetik ürünler ile ilgili güncel bilgileri paylaşan bloglar da ilgiyle takip ediliyor. Yeni ürünlerin incelenmesi, yorumlanması okuyucuların ilgisini çekiyor. Son yıllarda YouTube video içerikler ile binlerce takipçiye ulaşan ve ciddi paralar kazanan blogger bayanlar var. Markalar kozmetik ürün tanıtan blogger'lara denemeleri için ürün gönderiyor ve üzerine ücret bile ödeyebiliyor. Hem ürün deneyen hem de para kazanan birçok blogger ve YouTuber var. Bu tür bir blog açmayı düşünüyorsanız mutlaka video içerik de üretmeye bakın. YouTube üzerinden daha kolay tanınıp daha hızlı kazanç elde edebilirsiniz.

Yemek blogları: Yemek blogları, en çok para kazandıran blog türleri arasında yıllardır üst sıralarda yer alıyor. Blog açmak isteyen kişilerin en çok ilgi gösterdiği alanlardan biri.İnternette en çok okunan, aranan ve paylaşılan içeriklerin başında yemek ve mutfak ile ilgili içerikler geliyor. Bu yüzden yemek ile ilgili olmayan erkekler bile yemek sitesi açmaya başladı. Her ne kadar çok sayısa yemek blogu olsa da kendine özgün yemek tarifleri sunan, okuyucuları kendine has anlatım tarzıyla bilgilendiren yemek bloggerlar iyi noktaya gelebiliyor. Yemek bloglarına reklam veren kitle de oldukça zengin. Gıda firmaları, mutfak akademileri, mutfak malzemeleri üreticileri vb.

Öneriler

Özgün içerik üretmek şart. Tüm içerikleri kendiniz özenle hazırlamalısınız. Taşıma suyla değirmen dönmez.

Sade bir blog tasarımınız olsun. Her yerden reklam fışkırmasın.

İfade tarzınız samimi olmalı. İçeriklerinizi okuyan sitenizi yeniden ziyaret edebilmeli. Taklitten uzak durun.

Sosyal medyayı aktif kullanın. YouTube, Instagram ve Facebook en çok önemsemeniz gereken mecralar. İçeriklerinizi buralarda düzenli paylaşın.

Google Analytics ile ziyaretçilerinizi düzenli analiz edin. Az olsa da SEO bilginiz olsun. Yoksa da size bu konuda destek olabilecek gerçek uzmanlarla ya da gönüllüler ile çalışın.

Para kazanma konusunda aceleci olmayın. Blogunuzun belli bir kıvama ulaşmasını bekleyin. Organik ziyaretçi sayınızın artması önemli.

Takipçi satın almayın, ziyaretçi satın almayın. Doğal olmak en iyisi.

Okuduğunuz bu yazı harici birçok süslü püslü yazılar ile karşılaşabilirsiniz. Herkesin yazdığını dikkate almayın. Profesyonel blogger'ları takip etmek size yol gösterecek.

Sabırsız olmayın. Zamanla iyi bir noktaya geleceksiniz. Bugün blog açıp yarın ne para kazanırsınız ne de binlerce ziyaretçiye ulaşırsınız. Planlı çalışın yeter.

"Blog yazarak bu kadar kazanıyorum, şu kadar ziyaretçim var" diye sizi can evinizden vuracak içeriklere kendinizi çok kaptırmayın. Kimse size gerçek kazancını söylemez. Her blog yazarı para kazanmıyor. Bazıları sizin gibi acemi ya da bu işe yeni başlayanları çekmek için öylesine içerik üretiyor.

Blog yazarlığı hakkında alternatif yazılar için medyaistasyonu.blogspot.com'u ziyaret edin. İşinize yarayacak birçok yazı var.





En çok para kazandıran 3 blog türü ve öneriler En çok para kazandıran 3 blog türü ve öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Mart 12, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.