Ücretsiz blog açmak için 7 neden

Blog açmak isteyen kişilerin en çok sorduğu sorulardan biri "Ücretli mi yoksa ücretsiz blog açmak mı daha iyi?" sorusu. Blog yazmak için illaki ücretli bir site oluşturmaya gerek yok. Bir e-mail hesabı ile ücretsiz blog açmak mümkün.

Milyonlarca blog sitesinden birçoğu Blogger, Wordpress, Tumblr vb. gibi ücretsiz blog platformları üzerinden yayın yapıyor. Bu noktada en çok önemsenmesi gereken blog yazarlığını istikrarlı bir şekilde sürdürmek olmalı.

2 yıldan fazla bir süredir Blogger alt yapısını kullanarak oluşturduğum Medya İstasyonu'nda okuyuculara faydalı olabilecek yazılar yazıyorum. İçerik üretmek ve bunları hedef kitleye sunmak için ücretli bir platform ihtiyacı duymadım. Blogger üzerinden yayıncılık yapmaktan son derece memnunum.

Bu yazımda blog yazmak isteyen blog yazarlığına yeni başlayan kişiler için ücretsiz blog açmanın faydalarına değinmek istiyorum.

1- Ücretsiz blog açmak her şeyden önce maliyetsiz. Alan adı, blog teması, hosting gibi giderleniz olmaz. Günümüzde bunlar çok maliyetli şeyler olmasa da büyük heveslerle oluşturulan binlerce blogun açıldıktan çok kısa bir süre sonra ilgisizlik nedeniyle çöp olduğunu düşünürsek boşa masraf olduğu kesin. Bu yüzden ücretsiz blog açma imkanı sağlayan platformlar üzerinden bir blog oluşturmak daha iyi olacak.

2- Blog yazmaya yeni başlayan biri için alan adı, hosting ve tema alarak blog oluşturmak hem ciddi zaman kaybı hem de bazı temel teknik bilgileri gerektirebiliyor. Blogun temel ayarlarını yapma noktasında harcanan zaman, oluşabilecek problemler blog yazma hevesini kırabiliyor. Oysa ücretsiz blog oluşturarak çok kısa sürede blog yazarlığına adım atabiliyorsunuz.

3- Ücretsiz blog oluşturmak kolay. Ayrıca hoşunuza gidebilecek binlerce blog teması da mevcut. Son yıllarda tasarlanan birçok blog teması responsive özelliğe sahip olduğu için mobilden de kolayca görüntülenebiliyor. Ücretsiz blog teması indirebileceğiniz çok sayıda web sitesi var.

4- Ücretsiz açtığınız blog ile de arama motoru sıralamalarında çok iyi noktalara gelebilirsiniz. Bu noktada iyi bir içerik üreticisi olmanız yeterli. Medya İstasyonu'nda yazdığım birçok blog yazısı ilgili aramalarda ilk sayfalarda yer alıyor. Okuyucuya faydalı içerik ürettikten sonra bunu hangi platform üzerinden sunduğunuzun pek önemi yok.

5- Ücretsiz blog açarak da para kazanmanız mümkün. Ücretsiz açtığınız blogunuzdan Google Adsense, tanıtım yazısı satışı, banner reklam yayınlama gibi reklam modelleri ile gelir elde edebilirsiniz. Böylece sıfır maliyetle para kazanma imkanınız olacak. Tek ihtiyacınız olan şey biraz zaman ve istikrarlı bir şekilde nitelikli içerikler üretmek.

6- Blogger ve Wordpress üzerinden oluşturacağınız ücretsiz blog ile ekstradan SEO ihtiyacı duymazsınız. Özgün hazırladığınız yazılarınızın hızlı indeks alması kolaydır. Bu da sizi aylık ya da dönemsel SEO harcamalarından kurtarır.

7- Sizin gibi ücretsiz blog platformları üzerinden yayın yapan değişik bloglar bulabilir ve yeni blog yazarları network oluşturabilirsiniz.

Webmaster işleri ile ilgilenen çoğu kişinin kafasında ücretsiz bloglara yönelik ciddi bir önyargı var. Halbuki kaliteli içerik barındıran, içerikleri gerçekten emek harcanarak oluşturulan ücretsiz bloglar var. Bu bloglardan alınabilecek verim birçok siteden ve ücretli açılan blogdan daha fazla.

Geçen seneye göre istikrarlı içerik üretimi sayesinde ziyaretçi trafiğimi 3 kat artırdım. Özel bir çalışma mı yaptım? Hayır. Tamamen istikrarlı blog yazısı yazma ile oldu. Medya İstasyonu Türkiye'nin en nitelikli blogları arasında yer alma hedefiyle yola çıktı.

Şu ana kadar aldığım tepkiler çok iyi. Hem nitelik hem de nicelik bakımından hedeflediğimden daha iyi bir noktada. Siz de başarabilirsiniz. Kesinlikle karamsar olmayın. Sadece kaliteli bir şekilde, fayda sağlayacak şekilde yazın.

Bugün günlük binlerce tekil kullanıcıyı ücretsiz bir blog ile çekmek hayal değil. İsteyin ve planlı çalışın yeter.











Ücretsiz blog açmak için 7 neden Ücretsiz blog açmak için 7 neden Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Ekim 27, 2015 Rating: 5

3 yorum:

  1. Önemli olan bu işten zevk almak, devamı zaten geliyor :)

    YanıtlaSil
  2. Blog açmak için 7 neden varken baze kapatmak için tek bir neden olabiliyor. Bu da bu işin trajikomik yanı olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  3. Blog açmayı düşünen birçok kişi işin içerik tarafını ikinci plana itiyor. İçerik kaliteli ve fayda sağlayıcı olduktan sonra hangi platform üzerinden blogculuk yapılmış bir önemi yok. Blog yazısı oluşturma sürecinde zevk almak başarılı olmadan çok önemli bir kriter. Blog açmak da kapatmak da kolay. Önemli olan sürdürebilmek.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.