Blog yazarlığının faydaları saymakla bitmez!

Blog yazmak, her ne kadar internetten para kazanmanın kolay bir yolu gibi görülse de aslında insana kattığı çok şey var. Blog yazarlığının kişisel gelişime sağladığı katkıları unutmamak gerekiyor. Blog yazarlığının sosyal yönünün ele alındığı yazılara rastlamak pek zor. Genelde blog yazarak para kazanmak ile ilgili  yazılar öne çıkıyor.

Bu yazımda blog yazmanın kişilere ne gibi yararlar sağladığı hakkında bazı noktalara değinmek istiyorum.

Blog yazmak öğreticidir

Blog yazarlığının en önemli işlevlerinden biri de öğretici yönünün güçlü olmasıdır. Özgün içerik üretmeyi ilke edinen blog yazarları yazacakları konu hakkında bilgili olmak ve birşeyler öğrenmeyi amaçladığı için öğrenme aktivitesi devam eden bir süreçtir. Blog yazmak, araştırma ister. Araştırma yaparken farkında olmadan farklı şeyler de öğrenilir. Daha önce üzerinde durulmayan, önemsenmeyen konulara farklı bir bakış açısı ile bakılmasına katkı sağlar. Yazdığınız yazılara okuyucuların yaptığı yorumlar öğrenme ve araştırma arzusunu daha çok tetikler.

Kariyerinize katkı sağlar

Çalıştığınız işten memnun olmayabilirsiniz. Maaşınız azdır, iş yeri ortamı istediğiniz gibi değildir ya da çalışma şartları ağırdır. Yoğun stresin etkisini hızla hissettirmeye başlağı dönemlerde blog yazmak, ilaç gibidir. İlgi alanlarınız doğrultusunda içerikler ürettiğiniz blog sitesi gün gelir size farklı iş kapılarını açar. Blogda yazmak ve düşünmek, yazılanların başkaları tarafından okunması, yorumlanması sizin kendinize olan özgüveninizin ve motivasyonunuzun artmasını sağlar.

Networking yapmanıza yardımcı olur

Blog yazarlığının kişilere kazandırdığı en önemli şeylerden biri de çevreyi genişletmektir. Özgün ve fayda sağlayacak içeriklerin yer aldığı bloglar daha fazla önemsenir ve sürekli ziyaret edilir. Blogunuzdaki yazıları okuyan ve yorumlayan kişiler sizin daimi takipçiniz olur ve kendi çevrelerine de sizi referans kaynağı olarak tavsiye edebilirler. Diğer blog yazarları ile tanışır, sosyal medyadan meslektaşlarınızla iletişim kurabilirsiniz. Blog yazarları ile iletişim halinde olmanız, bilgiye ihtiyacınız olduğunda ya da kariyerinizle ilgili bir probleminiz olduğunda yardım almanızı sağlar.  Blog yazmak, fikir ve bilgi temelli olduğundan dolayı faydalı bir uğraştır.

Girişimcilik ruhunuzu açığa çıkarır

Blog yazarlığında belli konular üzerine araştırmaya dayalı yazdığınız yazılar, size zamanla daha farklı projeleri hayata geçirmek için cesaret verecektir. Blog yazarken zamanla geliştiğinizin farkına varırsınız. Bu gelişiminizi projeleriniz ile desteklemek istersiniz. İnsanların içindeki girişimcilik ruhunu açığa çıkarmada blog yazarlığı önemli araçlardan biridir.

Marka olmanızı sağlar

Belli konularda ürettiğiniz içerikler zamanla çok kişi tarafının ilgisini çekip takip edilmeye başlandığında yavaş yavaş tanınmaya başlarsınız. Bu da size önemli bir kişisel marka deneyimi sağlar. Blogunuz sayesinde, çok sayıda markanın ve kişinin dikkatini çekebilirsiniz. Blogunuz üzerinden iş veya proje teklifini daha kolay almanız da mümkündür. Blog yazarlığı yaparak proje ve iş teklifi alan kişiler var. İş dünyasının içindeyseniz ve hala bir blogunuz yoksa uzmanlık alanınız ile ilgili yazılarınızın yer aldığı bir blog açmanız sizin yararınıza olacaktır.

Blog yazıları referans kaynağıdır

Sosyal medyada paylaşılan içerikler fast food gibidir ve çok hızlı bir şekilde hazırlanır ve tüketilir. Oysa blog yazıları kalıcı olarak yer almaya devam edecektir. İçerikleriniz ilgi çektikçe sosyal medyanın yanı sıra geleneksel medyada da yer bulabilirsiniz. Bu da görünürlüğünüzün ciddi anlamda artmasına yardımcı olur. Markalar için blog yazarlığı yapan birinin özgeçmişini incelemek normal bir özgeçmiş bilgisini incelemeye göre daha etkili olabilir. Sosyal medyanın hızla yükselmesi ile birlikte blog yazarlığının sonunun geleceği ile ilgili söylentiler son derece gereksizdir. SEO çalışmaları kapsamında bile hala önemli bir yere sahip olan bloglar kalıcı bilgi kaynağı olmaya devam edecektir.

Blog yazmanın faydaları hakkında eklemek istediğiniz farklı başlıklar olabilir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.

Blog yazarlığının faydaları saymakla bitmez! Blog yazarlığının faydaları saymakla bitmez! Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mayıs 29, 2013 Rating: 5

1 yorum:

  1. Blog tutmak evrak çantanızın her daim yanınızda olmasını sağlayabilir..
    Günümüzde, internete artık heryerden kolayca ulaşılabildiği için oluşturulan kişisel bir blog sayesinde dilediğiniz zaman, istediğiniz yerde arşivinize, fotoğraflarınıza, dökümanlarınıza vs. kolayca ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.