Instagram pazarlama eğitimi ile markanıza değer katın


Instagram pazarlaması, özellikle pandemi döneminde birçok kişinin en çok ilgi gösterdiği konulardan biri oldu. 

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok kişi internetten satış, sosyal medyadan satış, Instagram'dan satış ile evden para kazanmanın yollarını arıyor.

Bu dönemde işinden ayrılanlar, mevcut geliri yetersiz olanlar, yeni iş fikirleri arayanlar sosyal medyadan satış yaparak para kazanmak için ihtiyaç duyacakları bilgileri doğru kaynaklardan edinmeye çalışıyor.

Instagram pazarlaması neden önemli? 

Instagram pazarlama, Instagram'da bir markayı tanıtmayı içeren bir tür sosyal medya pazarlaması olarak tanımlanabilir. Bu sosyal medya platformu, markaların hedef kitleyle bağlantı kurmasına, marka bilinirliğini artırmasına ve satışları artırmasına yardımcı oluyor.

Instagram pazarlamasını doğru bir şekilde yürütmek, markalarla aktif olarak etkileşime giren ve onlardan satın almak isteyen geniş bir kitleye erişmeyi kolaylaştırıyor.

Bundan dolayı marka bilinirliği, daha fazla potansiyel müşterinin dikkatini çekmek ve satışları artırmak isteyen kişiler ve işletmeler için Instagram'ın pazarlama amaçlı doğru bir şekilde kullanımını özümsemekte fayda var.

İşletmeler için Instagram'ın 4 Faydası

Marka güçlendirme: Instagram pazarlama, marka bilinirliği için çok etkili bir kanal. Kullanıcılar, Instagram’ın yeni ürün veya hizmetleri keşfetmelerine yardımcı olduğunu söylüyor. Instagram'da sunulan markalara daha fazla güveniliyor. Instagram hesabı olmayan markaların potansiyel müşteriler tarafından ilgi görmemesi olağan bir durum.

Daha iyi etkileşim: Instagram, müşterilerle ilişkileri sürdürmek için en iyi kanallardan biridir. Takipçilerinizden beğeniler veya yorumlar yoluyla geri bildirim almanıza, onları kaliteli ve ilgi çekici içeriklerle meşgul etmenize, özel teklifler hakkında bilgilendirmenize ve daha pek çok şeye olanak tanır.

Daha fazla satış: Instagram, kullanıcıların doğrudan Instagram'dan alışveriş yapmasına olanak tanıyan birçok araç sunuyor. Bunların arasında Instagram hikayelerindeki bağlantılar, profilde link kullanma, alışveriş etiketleri, reklamlar ve daha fazlası var. Instagram'dan ürün ya da hizmet satın alanların sayısı her heçen gün artıyor. Özellikle pandemi döneminde Instagram'daki satışlarda ciddi artışlar yaşanıyor.

Kitle büyütme fırsatları: Instagram, hedef kitlenizi tanımlamanıza izin vererek işletmenizin erişimini artırmak açısından çok güçlü bir platform. Bu fırsat, hedefleme seçenekleri sayesinde Instagram reklam yöneticisinde yer alıyor ve kolayca uygulanabiliyor. Demografik verilere, ilgi alanlarına, davranışa ve daha fazlasına göre en uygun kitleyi belirleyebilirsiniz. 

Instagram analiz aracı, reklam performansınızı ölçmenize olanak tanır. Erişimi, toplam kampanya harcamasını, satın alma sayısını, satın alma başına maliyeti, dönüşümleri ve daha fazlasını izleyebilirsiniz. Instagram pazarlaması markanızı güçlendirir, size satın almaya istekli bir kitle getirir ve markanız-ürünlerinizle ilgilenmelerini sağlar.

9 Maddede Instagram Pazarlama Stratejisi

Hedeflerinizi belirleyin.

Hedef kitlenizi tanımlayın.

Rakiplerinizi analiz edin.

Bir işletme hesabı edinin.

İçeriğinizi tasarlayın.

Tutarlı bir estetik oluşturun.

Bir editoryal takvim yapılandırın.

Takipçi tabanınızı büyütün.

Takipçileri müşteriye dönüştürün.

Instagram Pazarlama İpuçları

Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği önemseyin ve gönderilerinizde, hikayelerinizde kullanın.

Instagram gönderilerinizi Facebook'ta paylaşın.

Hikayeleri ve önemli anları kullanın.

Etkileyicilerle işbirliği yapın.

Instagram Alışveriş özelliğini kullanarak bir Instagram satış mağazası açın.

Instagram Pazarlaması İle Yüksek Yatırım Getirisi Mümkün

Instagram pazarlama, marka bilinirliğiniz, müşteri sadakatiniz, satışlarınız ve potansiyel müşteri ediniminiz için olağanüstü sonuçlar sağlayabilir. Yatırım getirinizi artırmak ve potansiyel müşterileri beslemek için Instagram’ı doğru bir şekilde kullanmanız çok önemli. Bunun için Instagram pazarlaması ile ilgili kaynaklara göz atmak, bir Instagram pazarlama danışmanından destek almak önemli. Birçok kişinin farklı kaynaklardan bilgi edinecek zamanı olmadığı için bir dijital pazarlama danışmanı ile çalışması daha doğru olacaktır.

Instagram pazarlama danışmanlığı ile başarılı bir organik Instagram pazarlama stratejisinin nasıl oluşturulacağını ve uygulanacağını öğrenin. İşletmenizi büyütmek için bu görsel sosyal ağın gücünden yararlanın. Dijital ve sosyal medya pazarlamasında en çok talep edilen becerilerden birini öğrenerek kendinize ve kariyerinize yatırım yapın.

Instagram tamamen etkileşimle ilgilidir. Kullanıcıları profilinize çekin ve onları web sitelerinize, uygulamalarınıza ve ürünlerinize çekmek için profili kullanın. Instagram genellikle daha genç bir demografiye sahiptir, bu da genellikle pazarlaması daha eğlenceli ve yeni şeyler denemekle ilgileniyor. Instagram pazarlama doğru yapılırsa mükemmel bir yatırım getirisi sağlayacaktır. 

Instagram Pazarlaması İçin Destek Alın!  

Eğitim şekli: (Birebir, Uygulamalı Online Eğitim & PDF Notları)

İletişim: medyaistasyonu@gmail.com 

 

Instagram pazarlama eğitimi ile markanıza değer katın Instagram pazarlama eğitimi ile markanıza değer katın Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Kasım 20, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.