Evde iş kurmak için nereden başlamalı? Basit örnek iş planı hazırlama


Evden çalışmak, evde iş kurmak son zamanlarda girişimcilerin en çok araştırdığı konuların başında geliyor. Koronavirüs salgını ile birlikte iş hayatında yaşanan değişim evden çalışma, uzaktan çalışma kavramlarını daha cazip hale getirdi. 

Birçok kişi kendi işini kurmak, evde home ofis çalışmak, evden çalışarak para kazanmak istiyor. Evden iş kurmak ve güzel kazançlar elde etmek mümkün. Öncelikle ne tür bir iş modeli geliştirileceğine yönelmek gerekiyor. Birçok kişinin kafasında evden para kazanma fikri var ancak nereden başlaması gerektiği konusunda sıkıntı yaşıyor. Oysa bir iş planı hazırlamak öyle sanıldığı kadar zor ve karmaşık değil.

Evde en kolay kurulabilecek girişimcilik fikirleri arasında internet tabanlı iş modelleri geliyor. Bunlar arasında e-ticaret yapmak, ikinci el ürün satışı, online danışmanlık, online kurs, online ders, içerik yazarlığı, grafikerlik, web tasarım, sosyal medya danışmanlığı, PR danışmanlığı, haber sitesi editörlüğü, dijital pazarlama danışmanlığı, yerel pazarlama danışmanlığı, canlı destek, SEO danışmanlığı, ürün fotoğrafçılığı, e-kitap satışı gibi iş modelleri en çok öne çıkanlardan. Bu iş modellerinden kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz biri varsa vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz.

Evden yapılacak iş için bir iş planı nasıl oluşturabilirsiniz? Örnek iş planı hazırlama

Yukarıdaki iş modelleri arasında kendiniz için en uygun olanı belirleyin. Bu iş fikri sosyal medya danışmanlığı olsun.

İşinizin kapsamı: İstanbul'da Beylikdüzü, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Silivri ve Büyükçekmece, Çatalca ilçelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelere ve meslek gruplarına (Doktor, estetik cerrah, diyetisyen, psikolog vb.) yönelik Instagram'da doğru hedef kitle ile buluşması, satışlarını artırmaya yönelik aksiyonlar ve hedef kitle ile etkileşime geçmesi için danışmanlık hizmeti vereceksiniz. Ana sosyal medya kanalınızı Instagram olacak. Örnek iş planımızda Instagram'a hakim olduğunuzu varsayıyorum. 

Sizinle aynı alanda hizmet veren birçok freelancer çalışan ya da sosyal medya ajansı olsa da siz direkt Instagram odağında nitelikli bir şeyler sunabilirsiniz fark yaratabilirsiniz. Niche olmak her zaman iyidir. Bir sosyal medya uzmanının her platformu eş zamanlı mükemmel bir şekilde yönetmesi mümkün değil. Instagram artık şirketlerin, bireysel satıcıların, danışmanların, KOBİ'lerin en çok verim aldığı platform ve harika geri dönüşler sağlıyor.

Hizmetin içeriği: Instagram gönderi tasarımı, Instagram doğru etiket seçimi, gönderi açıklama metni hazırlama, Instagram biyografi alanı düzenleme, Instagram logo tasarımı ve aylık belli sayıda gönderi paylaşımı, Instagram reklam yönetimi ve sonuçların analiz edilmesini kapsayacak.

Hizmet bedeli: Aylık 500-1000 TL (Aylık) olarak belirleyim. Başlangıçta daha düşük bir rakam da belirleyebilirsiniz. 250-300 TL iyidir.

Minimum çalışma süresi: 3-6 ay olsun.

İhtiyacınız olan araç-gereçler: Evinizin bir odasını çalışma alanı olarak yapılandırabilirsiniz. Bu verimli çalışmanız için önemli. Çalışma masası, dizüstü bilgisayar, akıllı telefon, internet bağlantısı, grafik tasarım programları, sosyal medya analiz programları, ofis programları, online tasarım programları (Örneğin: Canva) sizin hakkında potansiyel müşterilerin bilgi edinebileceği bir kişisel web sitesi, işinize ve varsa referanslara dair bir PDF sunumu da olsun. Yapacağınız iş online olacağı için çok fazla eşyaya ve araca gereksinim olmayacak.

Kendinizi nasıl tanıtacaksınız? Dijital PR'dan faydalanın. Basın bülteni dağıtımı hizmeti alın, birkaç nitelikli haber sitesinde tanıtım yazısı yayınlatın. Sosyal medya hesabınızı optimize edin, güncel tutun.

Müşterilere nasıl ulaşacaksınız? E-posta, tanıtım maili gönderimi, arama motoru sorgulamaları, sosyal medya reklamları, Google Benim İşletmem aramaları.

Müşteri ile nasıl iletişim kuracaksınız: Telefon görüşmeleri, WhatsApp, Mail, online video konferans (Pandemi dönemi olduğu için yüzyüze iletişimden uzak durmakta fayda var.)

Ödemeyi nasıl alacaksınız? EFT, havale ve diğer ödeme alt yapıları (Iyzico, Shopier vb.)

Diğer gereksinimler (İş hacminiz artarsa bir home ofis şahıs şirketi kurmanız iyi olacaktır. Home ofis ile ilgili yazılarımı da okumanızı öneriyorum.)

Yukarıdaki örnek iş planını kendi yapacağınız işe göre uyarlayabilirsiniz. İnternet tabanlı bir girişimcilik fikri başlatacaksınız başlangıçta çok fazla şeye ihtiyacınız olmayacak.

 




Evde iş kurmak için nereden başlamalı? Basit örnek iş planı hazırlama Evde iş kurmak için nereden başlamalı? Basit örnek iş planı hazırlama Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Kasım 06, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.