Instagram'da ürün satışını artırmanın püf noktaları

Instagram'da satış yapmak, internetten para kazanmak isteyenlerin son zamanlarda en çok ilgi gösterdiği konuların başında geliyor. Instagram'dan ürün satışı yaparak para kazanılabildiğinin farkına varan pek çok kişi Instagram butik açma yoluna gidiyor. Instagram'da butik açmak kolay olsa da asıl önemli olan butikte satışa sunulan ürünlere müşteri bulmak.

Peki, Instagram'da ürün satışı yapanlar, yapmak isteyenler Instagram'da satışları artırmak için hangi yöntemleri uygulamalı?

Akılda kalıcı butik adı: Butik adının satılacak ürünler ile alakalı olması Instagram'daki SEO açısından önemli. Çok sayıda butik var, benzer ya da aynı ürünleri satanlar da var. Bunların arasında sıyrılmak için anahtar kelimenizi sayfa adınızda geçirmenizi tavsiye ediyorum. Örneğin gözlük satışı yapıyorsanız sayfa adınızda gözlük kelimesi geçsin. Ürün ile ilgili etiketlerde de butik adınızı geçirebilirsiniz.

Butik ile ilgili bilgilerin doğru girilmesi: Ürün ile ilgi açıklamaların, doğru etiketlerin girilmesi dikkat çekmek açısından önemli. Kargo, ödeme yöntemleri, iade ya da değişim imkanı olup olmadığı, sipariş alma şekli ile ilgili bilgileri mutlaka belirtin. Eksik ya da inandırıcılıktan uzak bilgiler tüketicilerin sizden alışveriş yapmalarını engelleyecektir.

Yüksek kalite ürün fotoğrafları: Instagram'dan alışveriş yapacak kullanıcıların büyük çoğunluğu yüksek kaliteli ürün fotoğraflarına ilgi gösteriyor. Kaliteli görseller daha fazla beğeni alıyor ve organik takipçi getiriyor. Fotoğraf kalitesine önem verin. Profesyonel görünecek şekilde fotoğraflar çekmeye ve paylaşmaya dikkat edin.

Fenomenlerle işbirliği: Ürünlerinizi daha geniş bir hedef kitleye ulaştırmak, sayfanızdan ürünlerinizle ilgilenecek kişilerin haberdar olmasını sağlamak, organik takipçi elde etmek için takipçisi organik bir şekilde fazla olan kişiler ile işbirliğine gitmeniz satışlarınızı artıracak. Birçok Instagram butik bu şekilde büyüyüp satışları artırdı.

Benzersiz ürünler satmak: Instagram'da satış yapanlar arasında benzer ürünleri satan çok fazla var. Örneğin saat,ayakkabı, çiftlere özel ürünler, takılar vb. Burada sıyrılmak için belli bir kitleye yönelik ürünler ya da piyasada zor bulunanlara yönelmek direkt müşteri bulmak ve satışları artırmak açısından çok önemli. İmitasyon takı yerine vintage takı ya da el yapımı takı ürünleri satmak daha etkili olacaktır. Saat satışında da aynı şekilde. Mesala piyasada çok bulunan modellerden ziyade antika saat ya da vintage saat satmaya odaklanın.Ya da sıradan güneş gözlüğü yerine az bulunan vintage gözlük modelleri satmak doğrudan hedef kitlenin dikkatini çekmek ve düzenli satış için önemli. Bu doğrultada hareket edin, kitlenizi daraltın, sürekli sizden alışveriş yapabilecek kemikleşmiş bir müşteri kitlesi için ürün bulun ve sayfanızda sunun.

Güvenilir olmak: Instagram'dan ürün satın almak isteyen kişilerin en çok önem verdiği konu güvenilir satıcılardan alışveriş yapmak. İnternetten dolandırıcılık olayları oldukça fazla. Telefon siparişi verip de salata ile karşılaşanları duyduktan sonra insanlar Instagram gibi mecralardaki online alışverişlerde daha çok tedirgin oluyor. Çünkü birçok Instagram butik yasal bir alışveriş platformu değil. Faturasız, vergi kaydı ya da şirket olmadan satış yapıyor. Kapıda ödeme yöntemi de sunmuyor. Bu gibi faktörlerden dolayı tüketiciler alışveriş yaparken daha yasal bir platformda faaliyet gösteren Instagram butiklerine yöneliyor. Instagram'da ürün satarak para kazanmak istiyorsanız güven duyulacak bir şekilde hesabınızı optimize etmelisiniz.

Ücretsiz kargo ve kapıda ödeme: Ücretsiz kargo ve kapıda ödeme imkanı olup olmadığı Instagram'dan alışveriş yapanların en çok sorduğu ve tercih ettiği yöntemler. Tüketiciler kargo için ekstra ücret ödemek istemiyor. Güven açısından da satın alacağı ürünü kapıda ödeme ile görüp sonra satın almak istiyor. Ücretsiz kargo imkanını belli bir fiyat üzeri alışverişlerde de sunabilirsiniz.

Instagram'da ürün satışlarını artıracak başka yöntemler önermek isterseniz yazının altına yorum yazabilirsiniz.




Instagram'da ürün satışını artırmanın püf noktaları Instagram'da ürün satışını artırmanın püf noktaları Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Temmuz 14, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.