Hangi konuda blog yazmalısınız? Hangi blog para kazandırır?

Hangi blog para kazandırır? sorusu blog açmak isteyen, blog yazarak para kazanmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği sorular arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Blogger olmak, son yıllarda sosyal medya ile birlikte yeniden şaha kalktı. Sosyal medyadan önce sadece yazılı içerik odaklı gelişen ve varlığını sürdüren blogculuk günümüzde sosyal medya ile birlikte farklı bir kimliğe büründü.

YouTuber olmak, Instagram blogger olmak, Vlogger olmak son yıllarda oldukça popüler bir hale geldi. YouTube ve Instagram üzerinden çok ciddi bir takipçi/izleyici kitlesi edinen ve bunu paraya çeviren kişilerin sayısının hızla artması bu uğraşları daha bir popüler hale getirdi.

2018'de Hangi blog para kazandırır? 2018'de Hangi konuda blog açmalısınız? Blog yazarlığı ile para kazanmak için nasıl bir yol izlenmeli?

Bu zamanda sadece blog açmak ve blogda yazı yazmak şeklinde ilerlemek pek bir şey kazandırmıyor. Blog yazarlığı yapacak kişilerin bloglarının yanında sosyal medyayı da aktif bir şekilde kullanması zorunlu bir hal aldı.

Örneğin; makyaj blog yazarlığı yapanlar YouTube'da makyaj videoları ile Instagram'da da makyaj odaklı fotoğraf paylaşımıyla çok daha fazla kişiye ulaşabiliyor. Blog yazısı yazarak ayda 5-10 bin kişiye ulaşılabiliyorsa Instagram ve YouTube ile bu sayı milyonları bulabiliyor. Bu da reklam verenlerin daha çok dikkatini çekiyor.

Dikkat ederseniz markaların son yıllarda sosyal medyada hatırı sayılır takipçisi olan ve fenomen diye tabir edilen kişilere ilgisi çok daha fazla. Bundan dolayı Blogger ya da Wordpress ile oluşturduğunuz blogunuzun büyümesini, sizin daha geniş bir kitle tarafından tanınmanızı sağlamak açısından sosyal medya bulunmaz bir nimet.

Hangi konuda blog yazmalıyım? diyenlere öneriler 

İlgi alanlarınıza göre değişiklik gösterse de para kazandırabilecek blog fikirleri şunlar;

Anne-bebek-hamilelik konulu bloglar (Anne bloggerlar son yıllarda oldukça fazla öne çıktı. Bu alanda da bir şeyler yapabilirsiniz.
 
Finans-ekonomi-yatırım konulu bloglar (Bu alanda krediler, kripto paralar, blockchain teknolojisi gibi sahalara yönelebilirsiniz.

Makyaj-moda konulu bloglar (Instagram ve YouTube ile birlikte götürebilirseniz, kendinize özgün makyaj içerikleri ile ün yapabilirsiniz)

Teknoloji - ürün inceleme konulu bloglar (Her ne kadar fazla olsalar da belli dikeylerde hareket etmek aradan sıyrılmayı kolaylaştıracak. Örneğin; Drone'lar, yapay zeka, akıllı teknolojiler, giyilebilir teknoloji, robot teknolojisi, kodlama vb. iş yapacak alanlar.)

Kendin Yap konulu bloglar (Kişiler, kendi yapabilecekleri şeylere daha fazla ilgi gösteriyor. Bazı şeylerin nasıl yapıldığını en kolay ve yalın bir şekilde sunarsanız bu alandan da ekmek yiyebilirsiniz.)

Sağlık konulu bloglar (Diyet, zayıflama, kilo verme, diet yemek tarifleri vb. konulara ilgi hiçbir zaman azalmayacak. Kaliteli içerik üretirim ve okuturum derseniz bu alana yönelin.)

Eğitim konulu bloglar (Anaokulu, lise, kolej gibi eğitim kurumları ile ilgili bloglar iş yapabilir. Özen okul sayısı her geçen gün artıyor. Bu alanda da reklam veren kitle hazır.)

Gezi-seyahat konulu bloglar (Hem gezen hem de para kazanan birçok blog yazarı var. Gezmeyi seviyorsanız, gezilerinden paylaşacağınız notlar varsa bu bloglar tam size göre. Reklam verebilecek kitle de hazır.)







Hangi konuda blog yazmalısınız? Hangi blog para kazandırır? Hangi konuda blog yazmalısınız? Hangi blog para kazandırır? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Aralık 31, 2017 Rating: 5

1 yorum:

  1. hocam uzun zamandır paylaşımınızı bekliyorum yeni bir blog yazarı olarak sizin yazılarınızı beğenerek okuyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.