Blogumun trafiğini yüzde 100 nasıl artırdım?

Blog yazarlığında istikrarlı bir şekilde kaliteli ve uzun ömürlü içerik üretmek daha fazla okuyucu kazanmak ve arama motorunda yükselmek açısından çok önemli. Blog yazarak bir noktaya gelmek için öncelikle çok sabırlı olmak gerekiyor.

Son yıllarda birçok blog açıldı ama maalesef çoğu daha ilk yılını dolduramadan kapandı. Bunda hemen para kazanma, popüler olma ve çok ziyaretçiye ulaşma gibi faktörler etkili oldu. Blog yazarlığında başarı için istikrar ve sabır gerçekten çok önemli.

Medya İstasyonu'nu açtığımdan bu yana blogumu hiçbir zaman boşlamadım. Nitelikli ve okuyuculara faydalı olabilecek türden içerikler üretmeye odaklandım. Şu ana kadar bu blogda 500'den fazla yazı yazdım. Hepsini uzun ömürlü, eskimeyen türden içerikler olarak hazırladım. Hala 3 sene önce yazdığım yazılardan ciddi oranda trafik alıyorum.

Blogculukta profesyonellik çok önemli. Genel blog diye bir kavram yoktur. Bloglar, her içeriğin yer aldığı bir mecra değil. Bloglar belli ilgi ve uzmanlık alanlarına yönelik üretilen yüksek kaliteli içerikler ile yükselen mecralar. Ben blog açayım, Adsense eklerim, önüme gelen içerikleri girerim, hit alırım diyorsanız blogculuk gerçekten size göre değil.

Türkiye'de profesyonel blogculuk neden gelişmiyor? Yüksek kalite nitelikli içerik üreten çok kişi yok. Kopyala-Yapıştır ile blogculuk olmaz. İyi bir blog yazarı kendi içeriklerini kendi üretir ve okuyuculara kendi üslübu ile sunar.

İşte Medya İstasyonu adlı bu blogda bunu yaptım. 3,5 yıldan fazla süre 500'den fazla yazı ürettim ve organik trafik almayı hedefledim. Bu blog için özel bir SEO çalışması yaptırmadım, yapmadım. İçerik SEO diye adlandırdığım yöntem ile yükseldi. Ziyaretçi trafiği her yıl %100 arttı. Hemen çıkma oranı önemli ölçüde düştü. Bu büyüme ay bazında ve yıl bazında gerçekleşti. Yani bir seferlik ya da tek bir yazı ile gelen bir durum değil. İstikrarlı bir büyümeden bahsediyorum.

Sadece ziyaretçi trafiği artmadı, gelen mail sayısı da arttı. Bu mailler arasında öylesine soranlar olduğu gibi benden profesyonel anlamda destek ve hizmet almak isteyenler de oldu. Neredeyse her gün mail alıyorum. Bun maillerin hepsini tek tek gün içinde cevaplıyorum.

Medya İstasyonu'nun trafiği her yıl %100 nasıl arttı?

Özgün içerik ürettim.

Tüm yazıları sıfırdan hazırladım.

Yazmadan önce konu ve anahtar kelime analizi yaptım.

Üzerine yazılmamış ya da çok az yazılmış konulara yönelik farklı bakış açıları geliştirdim.

Kopyala-yapıştır mantığı ile hareket etmedim.

Her bir içerik için saatlerce zaman harcadım.

Okuyucuların yorumlarını dikkate aldım.

Önerilere ve eleştirilere saygı duydum.

Gelen mailleri tek tek cevapladım.

Hedef kitleye ihtiyacı olan, merak ettiği konulara yönelik bilgiler sundum.

Yazılarımda hedef kitlenin dikkatini çekmek amacıyla sıkça kullanılan bold, italik ve link kullanmaktan uzak durdum.

Reklam yerleşiminde aşırıya kaçmadım. Site 2 adet reklam var. Onlar da sadece masaüstünden blogu ziyaret edenlere görünüyor.

İçerik üretmeyi boşlamadım.

Ruhsal anlamda kendimi iyi hissetmediğim zamanlarda yazı yazmadım.

Yazılarımı sakin zaman dilimlerinde hazırladım.

Motivasyonumu hep yüksek tuttum.

Her gün olmasa da haftada en az 1 kez içerik üretmeye özen gösterdim.

Sosyal medya önemli ancak çok aktif kullanmadım.

Google odaklı değil ziyaretçi odaklı içerik üretttim.

Yazılarımı 100 kelime, 200 kelime gibi kelime sayısına göre yazmadım.

İlgi çekici, arama motoru üzerinden kolayca bulunabilecek başlıklara yer verdim.

Ara başlık kullandım, imla kurallarına dikkat ettim.

İçerik kalitesi yüksek yayınları takip ettim.

Her konuda uzman olan sözde blogcuların yazılarını okumadım.

Blog ve diğer web girişimlerinde başarısız olup da başkalarının başarısını kıskanan, bir açığını bulmaya çalışanları dikkate almadım.

Genel bir dille yazmadım, kendime özgü ifade tarzıyla, karşılıklı sohbet ediyormuş gibi içerik yazdım. En önemlisi de bu zaten. Ansiklopedi türü cümlelere hiç gerek yok. Samimiyet her kapıyı açar.

SEO yapacağım diye kendimi kasmadım. Okuyuculara aradıkları bilgiyi kolay ve şeffaf bir şekilde verirseniz en kral SEO'yu yapmış olursunuz. Google kullanıcıya yönelik içerik üreten siteleri/blogları yükseltiyor.

Blogumun trafiğinin organik bir şekilde artmasını sağlayan faktörler bunlar.

Peki, siz blogculuğa başladığınızdan bu yana nasıl bir ivme yakaladınız? Ziyaretçi trafiğiniz ne durumda? Arttı mı yoksa azaldı mı? 2017'de ziyaretçi trafiğinizi artırmaya yönelik çalışmalarınız olacak mı?

Yorum olarak belirteniz hem ben hem de diğer blog yazarları ve blogculuğa meraklı kişiler bilgilenmiş olur.








Blogumun trafiğini yüzde 100 nasıl artırdım? Blogumun trafiğini yüzde 100 nasıl artırdım? Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Aralık 16, 2016 Rating: 5

12 yorum:

  1. Ben bloga yeni başladım bu tavsiyelerinizin yararlı olacağına inanıyorum, çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben 2014te başladım yazmaya her geçen gün takipçim artıyor ama konularım pek değişmiyor, ayrıca seo meo bilmem yazarım ve günlük 1000 kişi ziyaret ediyor bloğumu bu da yetiyor bana ve 2017 de inşallah bu şekilde devam :)

    YanıtlaSil
  3. Televizyon dizileri hakkında blog yazıyorum.Benim trafiğimde televizyon dünyası gibi güncel tuttuğum sürece ziyaretçi geliyor.Ama boşladığım anda düşüyor.

    YanıtlaSil
  4. İyi akşamlar, bende blog açtım açalı bir ay oldu okuyucu nerdeyse yok denecek kadar az. Neyi yalnış yaptığımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  5. Bende ülkemizde genel olarak bloggerların kopyala yapıştır yaptıklarını düşünüyorum. Kendimde de özgün olmaya dikkat ediyorum. İnanıyorum ki kaliteli ve özgün içerikler paylaştıkça karşılığı gelicektir.

    YanıtlaSil
  6. İyi günler, içeriğinizi oldukça yol gösterici buldum ve teşekkür ederim.
    Yeni açtığım blogumda kısa gençlik hikayeleri yazıyorum, ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ben de yeni blog açanlardanım.Fakat benim blogum güncel konular yada magazinsel şeyler gibi herkesin ilgisini çekecek tarzda bir blog değil.Hindistan'la ilgili yazılar yazıyorum.Blogumla ilgili tavsiyelerde bulunursanız sevinirim. https://hindistanadair.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Ben de blogu yeni açtım ve her hafta bir kaç tane yazı paylaşmaya çalışacağım 2 hafta oldu son günlerde bir düşüş var ama sabırlı bir şekilde devam edeceğim.
    kucuk-resim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Olaya çok farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak bana ümit verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bir aydır ekokolik.com isimli çevre temalı bir bloğum var. İnternette karşıma çıkan seo uyumlu yazı yazma işi beni çok yordu ve özgürlüğümü kısıtladı. Ben sizin gibi yapmak istiyorum. Kaliteli ve özgün yazı en güzeli.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar, kitap incelemelerimi , bireysel yazılarımı içeren bir blog açtım. Henüz iki içeriğin var blog bilgim çok zayıf başka blog yazarlarını takip etmeyi bile bilmiyorum şimdilik. Bu işte ilerlemek hem kişisel gelisimim hem de meslegim açısından önemli olacaktır. Öneri ve eleştirilerinize açığım. Bloguna davetlisiniz:)

    YanıtlaSil
  11. teknoloji ve sosyal meedya hakkında içrik üretiyorum incelerseniz sevinirim techyardimcin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir yazı olmuş Benim bloguma da beklerim
    Duygublog16.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.