Google News kapatılacak mı, Google Haberler ne olacak?

Haber siteleri için en büyük gelir kaynağı Google Adsense reklamları. Bundan dolayı daha fazla ziyaretçi çekerek gelirini artırmak isteyen haber siteleri için Google News'te yer almak büyük önem taşıyor.

Haber sitesi kurmak isteyenler ya da mevcut haber sitesinin trafiğini artırmak isteyenler kaliteli habercilik yapmak yerine Google News'e sitemi nasıl sokarım, Google News kaydı nasıl alınır gibi sorulara yoğunlaşmış durumda.

Google News kaldırılacak mı? Google Haberler sekmesi ne olacak?

Google News haber siteleri için trafik ve Adsense geliri artırmada en büyük kaynak olsa da son zamanlarda hızla kirlenen yapısı ile düzenleme bekliyor. İnternet dünyasında Google Haberler sekmesinin masaüstü aramalarda kaldırılacağına dair söylentiler öne çıkıyor.

Google Adsense'e üzerinden gelir sağlamak isteyen pek çok haber sitesi son yıllarda spam içerik, yalan, spekülasyon ve benzer haberlere fazla yüklendiğini biliyoruz. Google haberler bölümünde pek
çok yalan ve yanlış bilginin yer alması ciddi bir bilgi kirliliği oluşturdu.

Türkiye'de birçok büyük haber sitesi spam içerik nedeniyle Google News'ten ve arama sonuçlarından çıkarıldı.

Zamanında günlük on binlerce ziyaretçi çeken, Alexa sıralamasında üst sıralarda yer alan, Adsense'den aylık binlerce lira kazanan siteler Google News'ten çıkarılınca bir anda dibe vurdu.

Google News sekmesi neden kapatılacak?

Google masaüstü kullanımlarında arama yapan kullanıcılara haberler sekmesini sunarken son yıllarda hızlı bir şekilde yayılan yalan haberlere ulaşılmasının önlenebilmesi ve Google arama sonuçlarında daha doğru güvenilir kaynaklara ulaşılmasının sağlanması açısından Google Haberler sekmesini yakın zamanda kaldırabilir.

Google Haberler alanı kaldırıldığı zaman yalan yanlış haberlerin yayınlandığı haber sitelerinin kolay bir şekilde erişilmesi kullanıcıların bu konuda farklı bilgiler ve izlenimler elde etmesinin önüne geçilecek. Google haberler sekmesinin kaldırılmasıyla birlikte bu bölüme erişimin kapatılması da bekleniyor.

Google Haberler sekmesi kaldırıldıktan sonra önemli haberler bölümü adı altında daha ciddi haber portallarınaın haberlerine yer verilecek. Bu değişikliğin ne kadar etkili olacağı bilinmese de Google tarafından böyle bir değişikliğin yapılması en çok haber sitesi sahiplerini ve yöneticilerini vuracak.

Google News kapatılınca ne olacak?

Google News iptal edildiği takdirde birçok site ciddi ziyaretçi kaybı yaşayacak.

Haber sitelerinin Adsense gelirleri ciddi oranda düşecek.

Çöp haber siteleri tarihe karışacak.

Haber sitesi açarak para kazanmak zorlaşacak.

Ciddi internet haberciliği yükselişe geçecek.

Daha güçlü, finansal anlamda güçlü, kurumsal haber sitesi kurmak şart olacak.

Haber siteleri, künyesiz merdiven altı yayıncılık yapamayacak.

Sözde haberciler bir bir elenecek.

Haber sitesi editörlüğü önem kazanacak.

Haber değeri olan, spamdan uzak içerik sunan siteler kazanacak.

Ciddi haber sitelerinin reklam gelirleri artabilecek.

Haber sitesi Google News'ten çıkarılan birçok kişi bu işlerden elini ayağını çekecek.

Şimdiye kadar habercilik deneyimi olmayan, makale satın alarak, kopya içerikler sunarak habercilik yaptığını sananlar ellerindeki haber sitelerini ucuz pahalı demeden satmaya çalışacak.

Webmaster forumlarının site alış-satış kategorilerinde satılık haber sitesi ilanları daha çok artacak.

Haber sitesi sahipleri daha profesyonel kişiler ile çalışacak.

Birçok haber sitesi sahibi içeriklerini gözden geçirme yoluna gidecek.

Haber siteleri Alexa'da dibe vuracak.

SEO anlamında ciddi kayıplar yaşayacak.
Google News kapatılacak mı, Google Haberler ne olacak? Google News kapatılacak mı, Google Haberler ne olacak? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Kasım 21, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.