Çalışacağınız içerik editörü hakkında bilmeniz gerekenler

Özgün ve güçlü içeriğin web siteleri ile hedef kitle için ne denli önemli olduğu bilinen bir gerçek. Bunun farkında olanlar "kaliteli içerik" yatırımlarını her geçen gün artırıyor.

Kaliteli içerik yatırımı derken webmaster forumlarında 100 kelime 1 TL gibi komik rakamlara yazılan yazıları kesinlikle kastetmiyorum. Bunların son derede kalitesiz ve faydasız olduğu bilinen bir gerçek. Bu tür yazılar yazanların çoğu içerik editörlüğü alanında profesyonel değil. Kimse kendini kandırmasın.

Gerçek işi içerik editörlüğü olan, bu işten gelir elde eden, profesyonelce yazılmış, okuyuculara değer katacak ve geri dönüşü olan metinleri içerik yatırımı kapsamında değerlendiriyorum.

Profesyonel içerik editörü, 100 kelime 1 TL'ye yazı yazmak için enerjisini harcamaz. Günde 3-4 adet yazar, sağlam yazar. Olması gereken de bu. İçerik yazarı bir fabrika işçisi değil ki sabahtan akşama kadar bilgisayar başında yazı yazsın. Hala bunu anlamak istemeyen, ucuz iş yapmaya ve yaptırmaya alışmış kişiler var.

Ne iş yaparsanız yapın işinizde profesyonel olmaya odaklanmalısınız. "SEO uyumlu makale yazarıyım, her konuda yazabilirim, hemen teslim ederim, 100 kelime 1 TL'den yazarım"  yol alınmaz. Her işin bir değeri ve  bilgi birikimi var. İçerik editörlüğünü profesyonel bir iş olarak düşünen ve bu alanda ilerlemek isteyenler kendilerini harcamamalı ve harcatmamalı.

İyi içerik üreticileri internet piyasasında altın gibi değerli. Bunu asla unutmamak gerek. Herkes web sitesi açabilir, yazı yazabilir ama herkes iyi ve okunabilir yazılar yazamaz. İçerik yazarlığı bir yetenek işi. İki kelimeyi bir araya getirmeyi bilmeyen kişilerin yazar etiketiyle bir şeyler yapmaya çalışması web sektörü açısında gerçekten üzücü bir durum. Bu yazımda içerik editörü ihtiyacı olanların genelde dikkat etmediği önemli hususlara değinmek istiyorum.

İçerik editörünüz hakkında neler biliyorsunuz?

İçerik ihtiyacınız için çalışacağınız içerik editörünü sadece ucuza yazıyor diye seçiyorsanız yanlış yoldasınız. Editörünüz hakkında yazı ücretlerinden daha fazlasını da bilmeniz iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacak.

Asıl işi ne?

İçerik konusunda ne kadar donanımlı?

Kaç yıldır içerik üretiyor?

Hangi alanlarda iyi?

Okuyucuların ilgisini çekecebilecek, faydalı ve uzun ömürlü içerik hazırlayabiliyor mu?

SEO, imla kuralları hakkında bilgisi var mı?

Ne tür içerikler üretiyor?

Özgünlük kontrolü yapıyor mu?

Yazıları sıfırdan mı yazıyor yoksa derleme mi yapıyor?

İçerik ürettiği kendine ait web sitesi ya da blog var mı?

Referansları var mı?

Müşteri memnuniyeti nasıl?

Revize taleplerine cevap verebiliyor mu?

Beğenilmeyen yazılarla ilgili düzenlemeler yapıyor mu?

İçerik üreteceği mecrayı incelemiş mi?

İçerik geliştirme çalışmaları kapsamında konu önerileri sunabiliyor mu?

İçerikleri nerede, ne şartlar altında üretiyor?

Nasıl çalışmaktan keyif alıyor?

Verimli çalışması için ihtiyacı olan şeyler neler?

Yazı başına aldığı ya da önerilen ücret tatminkar mı?

Günde kaliteli ve fayda sağlayacak nitelikte kaç adet yazı yazabilir?

Hangi günler çalışmıyor?

Bu soruların cevapları hakkında bilgi sahibi olmak hem içerik üreticisinin hem de içerik ihtiyacı olanların daha kaliteli şartlar altında çalışmasını sağlayacak. Profesyonelliği kesinlikle ikinci plana itmeyin. Uzun vadeli düşünün ve geleceğe yatırım yapın.

"Yazdıklarınıza katılıyorum, nitelikli içerik üreten, uzun soluklu çalışabileceğim güvenilirr bir içerik yazarına ihtiyacım var" diyorsanız bana medyaistasyonu@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Yazılarınızı gün içinde cevaplayacağım.
Çalışacağınız içerik editörü hakkında bilmeniz gerekenler Çalışacağınız içerik editörü hakkında bilmeniz gerekenler Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Ekim 12, 2016 Rating: 5

1 yorum:

  1. Güzel yazmışsınız, Hintliler ve yerli Hintliler inşallah bitcoin vs işlere kayar da bizi rahat bırakırlar.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.