Google News kayıtlı haber sitesi alırken dikkat

Google News kaydı, haber siteleri için en önemli hit ve gelir kaynağı olarak biliniyor. Google News kaydı olan haber sitelerinin günlük on binlerce tekil ziyaretçi çektiği bilinen bir gerçek.

Trafik fazla olunca Google Adsense gelirleri de yüksek oluyor. Google News kaydı bulunan sitelerin birçoğunun aylık Adsense geliri 1500 TL'nin üstünde. Haber sitelerinin aldığı trafik arttıkça Adsense kazançları da artıyor.

Bu yüzden haber sitesinden para kazanmak isteyen birçok kişi Google News kayıtlı haber sitesi satın almak ya da mevcut haber sitesini Google Haberler'e sokmak için uğraşıyor.

Peki, Google News kayıtlı haber sitesi satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Google News kayıtlı site alacaksanız önce almayı düşündüğünüz sitenin geçmişini araştırmalısınız.

Bu noktada satıcıya şu soruları yöneltebilirsiniz:

Site ne zaman kuruldu? 

Son zamanlarda 1-2 aylık haber sitelerinin bile Google News'te yer aldığı biliniyor. Satın alacağınız sitenin köklü bir haber sitesi olmasına dikkat edin. Google News'e kayıt olduktan sonra  sırf News kaydı var diye çok yüksek fiyatlara satışa çıkan çok haber sitesi var.

Ne zamandan beri aktif? 

Bazı News kayıtlı haber siteleri News'e girdikten sonra özenli bir şekilde güncellenmiyor.

Her gün düzenli güncelleniyor mu?

Düzenli olarak haber girmek, Google News kaydı olan siteler için çok önemli. Güncel içerikler, hem hit hem de Adsense gelirleri açısından mutlaka önemsenmeli. Bu yüzden satın almayı düşündüğünüz haber sitesinin içeriklerinin güncel olup olmadığını kontrol edin.

Hangi haber sitesi yazılımını kullanıyor?

Google News kayıtlı haber siteleri arasında Wordpress yazılımlı olanlar olsa da birçoğu hazır haber sitesi yazılımı kullanıyor. Haber yazılımı kullanmak yüksek trafiklerde sitenin stabil çalışması açısından önemli. Anlık binlerce trafikte de bile donma ya da şişme yapmayan haber sitesi yazılımları ilgi görüyor. Bu noktada en çok kullanılan yazılım TE Bilişim, CM Bilişim, Gazisoft gibi firmaların yazılımları.

Hukuki bir sorun var mı? 

Site satın almadan önce hukuksal anlamda bir sorun olup olmadığını araştırın. Telif hakları ile ilgili başınızın ağrıyacağı gelişmelerler karşılaşmamak için önleminizi alın.

Hosting durumu nasıl? 

Trafiği yüksek haber siteleri sunucu kiralıyor. Paylaşımlı hostinglerde sıkıntı olabiliyor. Bu yüzden satın alacağınız haber sitesinin hosting bilgileri, hosting maliyetleri hakkında bilgi alın.

Sitenin güncelliği için kaç editör çalışıyor?

Google News kayıtlı haber sitelerinin tüm gün boyunca tek kişi tarafından güncel tutulması çok zor. Bu noktada bir ekip şart. Ekibin deneyimli olması giderlerinizi daha da artırabilir. Satın alacağınız site için ekip maliyetlerini de hesaba katın. Amatör kişiler ile çalışmayı düşünmeyin.

Haber ajansı üyeliği var mı? 

Haber sitesi ajansı üyesi olmak, güncel gelişmeleri anlık olarak okuyuculara sunmak ve güvenilir bir imaj açısından önemli. Aksi takdirde Google News'ten ziyaretçi çekmek çok zor.

Ne zamandan beri Adsense kullanılıyor?  

Bazı haber siteleri birkaç ayda Google News'e dahil olup Adsense ekliyor. Satıcıya sorduğunuzda 2-3 aydır Adsense ekli vb. cevaplar alırsınız. Birkaç aylık gelire aldanarak site satın almayın. Araştırın.

Google News'e haber düşürmek kolay mı?

News kayıtlı siteler arasında binlerce ziyaretçi çekenlerin yanı sıra çok az ziyaretçi çeken birçok haber sitesi var. Bunları webmaster forumlarında 2-3 bin TL'ye bile bulabilirsiniz. Bazı sitelerin Google News'e haber düşürmesi çok zor. Bu da hem ziyaretçi trafiğinin hem de gelirlerin az olmasına neden oluyor. Birçok kategoride News kaydı olan, haber düşürmekte sıkıntı yaşamayan siteleri tercih edin.

Adsense harici gelir var mı?

News kaydı olan sitelerin ana gelir kaynağı Adsense reklamları. Adsense ile her ay binlerce lira kazanan siteler olsa da Adsense %100 garantili gelir kaynağı değil. Ufak bir kural ihlalinde hesap banlanabilir.Bu da sitelerin gelirinin kesilmesine neden olacaktır. Adsense harici alternatif reklam firmaları kullanan, banner reklam, advertorial reklam alan siteleri de göz önünde bulundurmak gerek.

Adsense gelirleri gerçek mi?

 Haber sitelerinin Adsense kazançları yüksek olsa da bazı kazanç görüntülerinin gerçeği yansıtmayacağını da akıldan çıkarmamak gerek. Adsense hesabına 500 site bağlanabiliyor. Belki paylaşına gelir hesaptaki diğer sitelerin gelirlerinin de toplamı olabilir. Satın aldığınız sitenin aslında aylık belirtilen miktarda kazanmadığını görmek sizin moralinizi bozabilir. Bu yüzden sadece satın almayı düşündüğünüz sitenin Adsense gelirlerine bakın. Bir aylık değil, daha uzun periyottaki kazançları inceleyin. Adsense gelirlerinde dalgalanma olup olmadığına bakın.

Güvenilir satıcılar ile alışveriş yapın 

Satın almayı düşündüğünüz site ile ilgili satıcıyla sadece online ortamdan konuşup pazarlık yapmayın. Yüzyüze konuşun, detaylar hakkında bilgi alın. Kafanızdaki soru işaretlerini giderin. Google News kayıtlı site alıp dolandırılan kişiler de var. Satış aşamasında bir sözleşme yapmanız iyi olacak.

Siteye ödeyeceğiniz para için hesabınızı iyi yapın

Satın alacağınız siteye ödeyeceğiniz paranın hesabını iyi yapın. Genelde News kayıtlı siteler aylık gelirlerinin 10-15 katı bedellere satılsa da ek kazanç modelleri, markalaşma gibi özel durumlar sitelerin bedelini daha da artırabilir. Vereceğiniz parayı kaç ayda çıkarabileceğinizi iyi hesaplayın. Hosting, ajans üyeliği ödemeleri, personel giderleri gibi ek giderler de olacak. Adsense'den nasıl olsa kazanırım diye düşünmeyin. Adsense bu, garanti değil. Google'ın sağı solu belli olmaz.

Nakit paranız varsa alın, kredi çekmeyin

Bazı arkadaşların News kaydı olan gelirli haber sitesini kredi çekerek satın almayı düşündüklerine dair haberler alıyorum. Bu son derece tehlikeli bir adım. Nakit paranız yoksa bu işe girmeyin. Site satın almak için çekeceğiniz kredinin geri ödemesini de hesaba katın. Kredi borcunuz süresinde Adsense'den banlanabilir, Google News'ten çıkarılabilirsiniz. Bu ihtimalleri düşünün. Kenarda birikmiş tüm paranızı bu işe yatırmayın. Sizi bir süre döndürebilecek paranız da olsun.

Şunu hiçbir zaman unutmayın;

Google News kayıtlı bir haber sitesi ile kurallara uygun bir şekilde online yayıncılık yaparsanız çok ciddi kazanç elde edebilirsiniz. Kazançlarınızı artırmak, çeşitlendirmek sizin elinizde. Olaya profesyonel açıdan bakın. News kaydını ücretli bir şekilde yapan kişiler olduğu gibi kriterlere uygun bir siteniz varsa kendiniz de News başvurusu yapabilirsiniz. Sizin adınıza haber sitesi açıp belli bir süre içerik girdikten sonra News kaydı alan, kazanç elde edebilecek aşamaya geldikten sonra size yönetimi teslim eden kişiler de var. Bunları da düşünebilirsiniz.



Google News kayıtlı haber sitesi alırken dikkat Google News kayıtlı haber sitesi alırken dikkat Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Aralık 23, 2015 Rating: 5

4 yorum:

  1. Bende fitness vücut geliştirme hakkında bir blog sitesi açtım. Bu site daha yeni fakat aynı konuda eski bir blogum daha var. 3 yıl önce açtığım blogda sadece bir kaç içerik var yeni açtığım blog sitesinde ise bir sürü organik içerik var ve eski açtığım blog sitesi daha çok hit alıyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta site hit artırma yöntemi olarak sitenin domain yaşı. Yani siz naparsanız yapın sitenin domain yaşının en az 3 yıl olması şart. Ne kadar eski o kadar hit demektir. Başka bir hit arttırma yoluysa link değişimi fakat ilginç orjinal konular içeren yani herkesin merak ettiği fakat kimseninde bu konuda yazmadığı blog siteleri daha çok hit alıyor. Yani burada sitenin hit alması için öncelikle genel konularda değil birazda özel konularda yazmak. Bu arada paylaşım için teşekkürler. Yalnız blogunuzun eski olduğunu görüyorum. Arşivlerinizde baktığım kadarıyla şubat ayında blog yazmayı bırakmışsınız. Bilemiyorum belkide pes etmişsiniz.
    Bence birazda bu işler azim işi. Birden olmuyor. Hit kazanmak özel konuları ele alıp merak uyandırmak. Birazda megaloman olmayı gerektiriyor. Her şeyin başında azim diyorum. Azmin elinden bişey kurtulmaz. İnsanlar site ya da blog açar. Sonrada acele edip hit kazanmak ister. Çok yönlü düşünecek olursak. Hit kazanmak ya da para kazaanmak için site açarsak sonu hayal kırıklığıyla bitiyor. Bence amaç öncelikle insanlara bazı konularda hizmet etmek için site açmak. Başka bir konuysa site açıp facebookda reklam vermek. Bu sadece belirli bir süre hit almanızı sağlıyor. Fakat insanlar reklamlarda sitenizi ziyaret eder. Kopya ya da alışılagelmiş bazı içerikler gördüğünde bunu hissederler ve verdiğiniz reklam paraları boşa gider. Demek istediğim hit kazanmak için orjinal konular seçip yaratıcılığın gelişmesi ki bu da zamanla olacak şeydir. Ayrıca sizlere orjinal içeriklere yani organik içeriklere ve yaratıcı bir faaliyetle devam edem bu siteyi incelemenizi tavsiye ederim. Belki size bir fikir verir. http://fitnessbodybiz.blogspot.com.tr < Örnek site linki .. Riplerinizi bekliyorum. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Belli alanlara yönelen blog sitelerinin başarılı olması genel içerikli bloglara göre daha kolay oluyor. Medya İstasyonu 3 seneye yakın bir zamandır yayında. Blog yazmayı hiçbir zaman boşlamadım. Eskimeyecek türden içerik ürettiğim için çok sık periyotlarda yazı yazmıyorum. 3 sene önce yazdığım yazılar her gün trafik alıyor. Kaliteli, özgün ve eskimeyecek türden içerikler üretmek blog yazarlığında başarılı olma noktasında büyük önem taşıyor. Organik trafik alabilecek nitelikte yazılar üretmek gerekiyor. Blog yazarlığında başarılar diliyorum. Hoşçakalın.

      Sil
  2. Engin Bey makaleniz çok faydalı oldu.Detaylı anlatımınız bilinçli bir şekilde hareket etmemiz açısından çok değerli bilgilere sahip.Çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Yetersiz içerik diye adsense onay vermedi 1 aylık haber sitesi. 70bin sayfa görüntülemesi var. Haberler kopyala yapıştır oluyor hergünde özgün kendi yazılarımı giriyorum, bu sorunu nasıl aşabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim sitem www.todaysanadolu.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.