Blogunuza tanıtım yazısı ve reklam nasıl alabilirsiniz?

"Uzun süredir blog yazıyorum, yazılarımı okuyan bir kitle var, organik trafik de alıyorum ve artık blogumdan para kazanmak istiyorum" diyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.

Günümüzde blog yazarların en önemli gelir kaynakları Google Adsense, tanıtım yazıları ve banner reklamlar. Adsense reklamları ile düzenli gelir elde eden blog yazarı pek olmadığı için tanıtım yazıları ve banner reklam çalışmaları blogların en çok gelir elde ettiği yöntemler.

Çok fazla trafiğe sahip bir blog siteniz yoksa, içeriğiniz ile alakalı çıkan reklamların tıklama başına maliyeti düşük ise Google Adsense'nin ödeme eşiği olan 200 TL'ye ulaşıp ödeme almanız için birkaç ay beklemeniz gerekebilir. Oysa ayda 2-3 banner reklam ve 5-10 tanıtım yazısı alarak iyi kazanç elde edebilirsiniz.

Birçok blog sahibi Google Adsense reklamları yayınlayarak blogundan para kazanmaya çalışıyor. Kazançlar çok düşük olunca da sürekli şikayet ediliyor. Alternatif kazanç yöntemleri ile blogunuzdan tatmin edici bir gelir elde etmeniz mümkün.

Bazı bloglar vardır, reklam veren kişiler ya da markalar arama motoru üzerinden ulaşır ve teklif iletir. Blog sahibi kabul ederse çalışma yapılır. Sizin de organik trafik alan, belli sektöre ya da kitleye yönelik içerik üreten bir blogunuz varsa bu tür teklifler alabilirsiniz. Peki, size şu ana kadar arama motoru üzerinden kimse ulaşmadıysa nasıl bir yol izleyeceksiniz? Cevap gayet basit. Siz onlara ulaşacaksınız. "Peki, ama nasıl?" dediğinizi duyar gibiyim. Aşağıdaki basit adımları uygulayarak.

Blogunuza reklam ve tanıtım yazısı almak için uygulayabileceğiniz yöntemler:

-Sizinle aynı ya da benzer konularda içerik üreten blogları takip edin. Bu bloglarda reklam veren ya da tanıtım yazısı yayınlatan site sahiplerine ya da firmalara mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

-Bunun için firmaların ya da kişilerin web sitelerindeki iletişim sayfalarına girerek, iletişim formu ya da paylaşılan bir mail adresi üzerinden bir teklif gönderebilirsiniz.

-Sosyal medya hesaplarınızda blogunuza tanıtım yazısı ve banner reklam aldığınıza dair iletiler paylaşın.

-Webmaster forumlarına üye olun, reklam alış-satış ve tanıtım yazısı kategorilerinde konu açın.

-Webmaster forumlarında SEO çalışmaları kapsamında tanıtım yazısı ihtiyacı için ilan açmış kişilere özel mesaj gönderin.

-SEO işi yapan ajanslara ulaşarak sitenizden bahsedin, tanıtım yazısı aldığınızı söyleyin.

-Reklam ve tanıtım yazısı aldığınızı vurgulayan bir banner oluşturarak görünür bir yerde konumlandırın. Banner'dan iletişim sayfanıza link verin.

-Banner reklam koymak istemiyorsanız "Reklam verin, Tanıtım yazısı yayınlatın" gibi bir sayfa oluşturarak gerekli bilgileri girin. Fiyatlarınızı belirtin. Uzun süreli çalışmalarda indirim uyguladığınızdan bahsedin.

-Yüksek fiyatlar çekmeyin. Fiyatlarınızda esneklik payı her zaman olsun.

Tüm bu basit yöntemlerin etkili olduğunu göreceksiniz. Yılmayın, sabırlı olun. 

Medya İstasyonu'nunda yazmaya başladığım ilk zamanlarda hiçbir reklam ya da tanıtım yazısı teklifi almamıştım. Blogumun organik bir şekilde gelişmesi için ben de kimseye ulaşmadım. Bu süreçte sadece nitelikli ve eskimeyecek türden içerik üretmeye odaklandım.

Zaman içinde blogumun ziyaretçi trafiği artmaya başladı. Arama motoru üzerinden daha fazla ziyaret almaya başladım. Yazdığım konular ile ilgilenen kişiler arasında reklam ve işbirliği teklif edenler de oldu. Yurt dışından da talep aldım. Tüm bunlar zaman içinde organik bir şekilde gelişti.

Bu noktada blogunuzun içeriğinin gerçekten faydalı olması büyük önem taşıyor. Reklam ya da tanıtım yazısı çalışması yapacak kişi ya da kuruluşlar da bunu önemsiyor. Sizi güvenilir ve alanında uzman bir içerik üreticisi olarak kabul ediyorlar. Bu yüzden blog yazarlığını profesyonel anlamda yapmaya özen göstermelisiniz.









Blogunuza tanıtım yazısı ve reklam nasıl alabilirsiniz? Blogunuza tanıtım yazısı ve reklam nasıl alabilirsiniz? Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Aralık 18, 2015 Rating: 5

3 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.