İyi makale yazmak için bu noktalara dikkat

Makale yazarlığı son yıllarda internetten para kazanmak, web sitelerini arama motorunda daha üst sıralara taşımak ve özgün içerik ihtiyacını karşılamak açısından birçok kişinin ve markanın en çok önem gösterdiği konuların başında geliyor.

İçerik kavramının her geçen gün daha fazla ön plana çıktığı günümüz internet dünyasında okuyucuların ilgisini çekebilecek, onlara faydalı olabilecek türden içerik üreten çok fazla kişi maalesef yok.

Açılan web sitelerinin içeriklerinin çoğu sıfırdan üretilen içerikler değil. Mevcut içeriklerin çeşitli değişiklikler sonucu yeniden yayınlanması, web sitelerini farklılaştırmayı engelliyor.

Bu noktada kaliteli içerik üretimi açısından iyi bir makalenin nasıl yazılacağını iyi bilmek lazım.

İyi makale yazmak için dikkat edilmesi gereken noktalar;

Konuyu belirlemek,

Yıllarca okunabilecek konuları seçmek,

Konu hakkında ön araştırma yapmak,

İmla kurallarını uygulamak,

Cümleleri mümkün olduğunca kısa tutmak,

Kolay anlaşılabilecek yapıda cümleler kurmak,

Yabancı kelimelerden uzak durmak,

Anahtar kelime yoğunluğuna dikkat etmek,

Bold, italik ve linkli kelime kullanımından mümkün olduğunca kaçınmak,

Başlıkları Google'da kolay bulunabilecek şekilde oluşturmak,

Cümle tekrarlarından kaçınmak,

Ansiklopedik ifadelerden uzak durmak,

Samimi ve okuyucuyu sayfada tutacak bir yazım dili benimsemek,

Ara başlık kullanmak,

Paragraf kullanmak,

Az kelime ile çok şeyi anlatmak,

Piyasada SEO uyumlu makale diye satılan makalelerin %90'ı kaliteden gerçekten uzak. Yukarıda sıraladığım maddelere rastlamak güç. Makale yazarlığında profesyonellik şart. Bir yazar her konuda iyi makale yazamaz. Belli alanlarda kaliteli içerik üretebilir. İyi bir makalede kelime sayısına bağlı çalışmak o makalenin kaliteli ve okuyuculara fayda sağlaması noktasında en büyük engel.

Makale yazarlığı yapanlar para kazanmak için yazım işini aldığı makaleleri hızlı bir şekilde yazmak, kelime sayısının dışına çok çıkmamak adına kaliteyi çoğu zaman düşürebiliyor. Ortaya çoğu zaman saçma ve okunmaktan uzak yazılar çıkıyor. İşin garip tarafı bu yazıların web sitesi sahipleri tarafından kaliteli olarak algılanması. Kalite nedir arkadaşlar? Ucuz yazı mı? Belirtilen sürede teslim alınan yazı mı? Okuyucuların yıllarca ziyaret edebilecekleri, keyifle okunan yazı mı?

Kaygılardan uzak bir şekilde makale üreten kişiler ile uzun soluklu çalışmakta fayda var.Web projelerinizden verim almak istiyorsanız kaliteli içeriğe yatırım yapın. Ucuz makale ile yol alamazsınız. Boşa zaman harcamayın.





İyi makale yazmak için bu noktalara dikkat İyi makale yazmak için bu noktalara dikkat Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Kasım 08, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.