Ruh hali kaliteli içerik üretimini etkiliyor

Kaliteli ve fayda sağlayıcı içeriklerin düzenli bir şekilde okuyuculara sunulması, profesyonel blogculuk açısından büyük önem taşıyor.

Nitelikli içeriğe ihtiyacın her geçen gün arttığı günümüz internet dünyasında, iyi bir içerik üreticisi olmak başarıya ulaşmada en büyük faktör.

Kaliteli içerikler üretebilmek için en önemli şeylerden biri de yazma isteğinin olması. Özensizce yazılan yazıların faydalı sağlamaktan uzak olduğu bilinen bir gerçek. Blog yazmayı hobi olarak yapıyorsanız günlük yaşamınızdaki yoğun tempo, çoğu zaman içerik üretme isteğinizin önüne geçebiliyor.

Yoğun, stresli ve yorucu bir iş kolunda çalışıyorsanız işten eve geldiğinizde blogunuza bir şeyler yazmak yerine dinlenmeyi tercih etmeniz gayet doğal.

Bir de buna ekonomik ve aile hayatı ile ilgili problemler de eklenirse keyif aldığınız uğraşlardan zaman içinde uzaklaşmanız kaçınılmaz olacak.

Geçtiğimiz günlerde blog okuyucularımdan biri bana yazma konusunda sıkıntılar yaşadığını, yazı yazmaya odaklanamadığını, birtakım problemlerinin onu engellediğinden bahsetmişti. Karamsar bir ruh hali ile yazdığı gayet belliydi. Yazmak ve üretkenlik gerektiren diğer alanlarda iyi bir ruh hali olması çok önemli.

Yazma aktivitesinin her zaman sakin kafa ve istekle yapılması gerektiğine inanıyorum. Kendimden örnek vermem gerekirse içinden gerçekten yazma isteği gelmiyorsa yeni içerikler üretmek için bilgisayar başına geçmiyorum. Keyifsizce yazılan yazıların başkalarına fayda sağlayacağını kesinlikle düşünmüyorum.

Yazmak için iyi bir ruh haline sahip olmak gerek. İçsel olarak birtakım sıkıntıların olması yazı yazma hevesini maalesef kırıyor. Günlük hayatta birçok problemle karşılaşabiliyoruz. Birçoğumuz yorucu ve aşırı stresli işlerde çalışıyor. Maddi sıkıntılarımız oluyor. Evlilik ya da aile hayatımızda problemler yaşayabiliyoruz. Bunlar enerjimizin düşmesine neden oluyor. Bu da üretkenliğimizi baltalıyor.

Çoğu zaman yaşadığımız bu problemler ile tek başımıza mücadele etmeyi tercih ediyoruz. Oysa profesyonel bir destek almak, sağlıklı sonuçlar almak açısından her zaman önemli.  Sorunlarınızın üstesinden gelmek için bir psikoterapi merkezi desteği ile yola koyulmak faydalı olacak.

Tavsiyelerim

Sizi huzursuz eden problemleri yakın çevreniz ile paylaşın.

Eşinizle, aile bireyleriyle iletişiminizi azaltmayın.

Hayata pozitif bakma alışkanlığı edinin.

Hayatınızda kötü giden bir şeylerin olması, yaşam sevincinizi ve enerjisi düşürse de bunların kolayca aşılabileceğini unutmayın.

En çok keyif aldığınız şeyleri yaşadığınız sıkıntılardan dolayı bir kenara itmeyin.

Bir şeyler ile uğraşmak size her zaman iyi gelecek.

Sorunlarınızı tek başınıza çözmek yerine profesyonel yardım alın. Bir psikolog yardımı ile hayata daha iyi bir pencereden bakmak kötü bir tercih değil.

Evliliğiniz ile ilgili problemler yaşıyorsanız bir evlilik terapisti görüşmek nasıl bir yol izleyeceğinizi öğrenebilmeniz açısından faydalı olacak.












Ruh hali kaliteli içerik üretimini etkiliyor Ruh hali kaliteli içerik üretimini etkiliyor Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Ekim 26, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. Selamlar,
    Kaliteli ve düzenli içerik eklenmesi, bugün artık web siteleri için olmazsa olmaz bir konu. Sizin de belirttiğiniz gibi, yazmak için hem istek, hem de pozitif bir ruh hali gerekli ve bunu sağlamak her zaman mümkün olmuyor. Kişi, ilgi alanı ile ilgili yazılar yazıyor ise er geç bilgisayarın başına oturup yazısını yazacak, istediği gibi bir metin elde edene kadar da kalkmayacaktır, kaliteli bir blog için ideali budur... Şayet ilgi alanı dışında bir konuda, sırf o kategoride siteler çok ziyaretçi alıyor diye blog açıp yazmaya başlamış ise; er geç tıkanacak, var olan şevkini ve zamanını boş yere harcayacaktır. En mantıklısı kişinin önce kendini tanıması, sonra da gerçekten sevdiği, bilgili olduğu alanda yazmasıdır...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.