Adsense yeni açılan siteye hemen eklenmeli mi?

Web siteleri için en önemli gelir kaynağı olan Google Adsense, doğru yerleşim ve doğru sektör seçimi ile site sahiplerine ciddi paralar kazandırabiliyor. Bu noktada Adsense'yi kurallara uygun olarak kullanmak, organik ziyaretçi trafiğine sahip olmak büyük önem taşıyor.

Peki, Adsense reklamları web sitelerine ne zaman eklenmeli? Yeni açılan siteye Adsense eklemek doğru mu?

Adsense ile para kazanmak için aceleci davranan birçok web sitesi sahibi var. Yeni açtıkları web sitelerine hemen Adsense kodları ekleyerek para kazanma hayali kuruyorlar. Önce sağlıklı bir şekilde düşünmek lazım. Yeni açılan bir sitenin organik anlamda ziyaretçi trafiği elde etmesi hemen mi olur? Yeni bir sitenin ziyaretçi trafiği elde etmesi birkaç aylık bir süreçte gerçekleşir.

Yeni sitelerinize yönlendirme trafik anında sağlayabilirsiniz ancak organik trafik sağlamanız için sabıra ve zaman ihtiyacınız olacak. Organik olarak gelen kullanıcı içeriklerinize göz atar, ilgisini çekenleri okur ve ilgisini çeken reklamları tıklar. Bazen de yerleşimin etkileyici bir şekilde yapılması nedeniyle bilmeden de reklamları tıklar.

Yeni site açanlar 10-20 içerik girerek hemen Adsense başvurusu yapmaya çalışıyorlar. Adsense başvuruları reddedilince de webmaster forumlarında içeriklerimin hepsi özgündü, Adsense başvurum onaylanmadı gibi şikayete başlıyorlar. Google'ı kandırabileceklerini mi sanıyorlar? Google'da biliyor yeni açılmış, içerikler peş peşe organik olmayan bir şekilde eklenmiş. Ziyaretçi de yok. Bu site ne sahibine para kazandırır ne de Google'a... Gerçekçi olmak lazım. Yeni açılan bir sitenin sıralamaya girmesi için bile zamana gerek var.

Doğal bir şekilde hareket ederseniz hem ziyaretçiniz organik olarak artacak hem de Adsense'den para kazanmaya başlayacaksınız. Sabırlı olun. Aceleye gerek yok. Sonra Adsense hesabınız banlandığında yine şikayet ederek Google'ı suçlayacaksınız. Kurallara göre davranının.

Yeni açılan sitelerin içeriklerinin index alma işlemi siz ekstra bir şey yapmadığınız sürece geç gerçekleşecek. Google siteleri birkaç ay kontrol altında tutuyor. Sitenizle ne kadar ilgilendiğinizi, düzenli içerik akışı olup olmadığına bakıyor. Siz yeni açtığınız siteye 10-20 içerikten sonra Adsense kodu eklerseniz ve uzunca bir süre sitenizle gerçek anlamda ilgilenmezseniz SEO bakımında da puan kaybedeceksiniz. Google, istikrarlı web sitelerini seviyor. 40-50 içerik girildikten sonra çeşitli bahaneler ile satışa sunulan o kadar çok web sitesi var ki... Sabır diyoruz ya gerçekten çok önemli.

Yeni sitenize 3-4 ay Adsense eklemeyin. Düzenli olarak özgün içerik üretin. İçeriklerinizin fayda sağlayıcı ve eskimeyen türden olmasına dikkat edin. Birden onlarca içerik ekleme gibi hatalara düşmeyin. Organik trafik almayı önemseyin. Çeşitli hit artırma yöntemlerini, programlarını kesinlikle kullanmayın. İçeriklerin kaliteli yazımı çok önemli. Haber tadında ama sert ifadeler ile kaleme alınmamış içerikler önemli. SEO yapacağım diye içerikleri katletmeyin. Google'ı kandıramazsınız.

Organik ziyaretçi aldıktan sonra sektörünüzde de reklam veren fazla ise Adsense'den siz de para kazanabilirsiniz. Acele etmeyin, sabırlı bir şekilde içerik girin.





Adsense yeni açılan siteye hemen eklenmeli mi? Adsense yeni açılan siteye hemen eklenmeli mi? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Eylül 01, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.