Organik ziyaretçi trafiği neden önemli?

Google üzerinden gelen ziyaretçi trafiği web siteleri için büyük önem taşıyor. Birçok web sitesi sahibi Google'dan daha fazla ziyaretçi çekebilmek için üst sıralarda yer almaya çalışıyor ve SEO çalışmalarına ciddi paralar harcıyor.

Organik trafik neden önemli?

Google üzerinden alınan trafik web siteleri için hedefli ziyaretçi açısından büyük önem taşıyor. Örneğin, blog yazmak ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen bir kullanıcı Google'da "Blog nasıl yazılır?" diye bir arama yaptığında ilk sayfada karşısına çıkan sonuçları tıklayarak sitelere yöneliyor. Bu sitelerde aradığını tam bulamazsa diğer sayfalardaki sitelere gidebiliyor.

Google'da ilk sayfada olmak için kaliteli, fayda sağlayıcı içeriklerin kolayca bulunabilir olması önem taşıyor. Başlıkların en çok aratılan anahtar kelimelere göre şekillenmesi, içeriğin mümkün olduğunca özgün ve bilgi verici nitelikte olması gerekiyor. Eğer iyi bir içerik üreticisiyseniz, kullanıcı davranışlarını analiz ederek içeriğinizi optimize edebiliyorsanız yazılarınızın üst sıralarda yer alması imkansız değil.

Organik trafik, web sitesi kazançları açsıından da önemli. Google'dan trafik alan sitelerin Adsense gelirleri yönlendirme trafik alanlara göre çok daha fazla. Google'dan gelen ziyaretçinin reklamlara tıklama oranı yüksek oluyor.

Organik trafik elde eden sitelerin daima üst sıralarda listelenmesi Google'ın özgün içeriğe önem verdiğinin en önemli göstergesi. Kopya içeriklerle de üst sıralara çıkılabiliyor ancak bu uzun vadeli olmuyor. Google, orijinal içerik üreticilerini uzun vadede daima ödüllendiriyor.

Blogumun trafiği Google'dan

2 yıldan uzun bir süredir özgün içerik ürettiğim Medya İstasyonu, trafiğinin neredeyse tamamını Google üzerinden alıyor. Ürettiğim içeriklerin birçoğu fayda sağlayıcı ve eskimeyecek türden. 2 sene önce yazdığım yazılar her gün trafik alıyor. Ben her zaman en iyi SEO yönteminin içerik olduğuna inanıyorum. Yazılarımı kolayca bulunabilecek şekilde optimize ediyorum. Bu da Google'da üst sıralarda yer almayı kolaylaştırıyor.

Google'dan organik trafik elde etmede güncel içerik üretimi büyük önem taşıyor. Blogumda düzenli içerik üretimini önemsiyorum. En azından haftada 1-2 kez içerik üretmeye dikkat ediyorum. Google her zaman yeni içeriğe büyük önem veriyor. Blogunuza en son 1-2 ay önce içerik girdiyseniz Google’da sitenizin yavaş yavaş alt sıralara düşmesi kaçınılmaz olacak. Fakat sitenizi düzenli olarak güncelliyor, yeni içerikler ekliyorsanız Google’da sitenizden daha fazla sayfa daha üst sıralarda yer aldığını göreceksiniz.

Çok kısa yazılar yazmayın, doyurucu içerikler üretin

Yazılarınızın çok kısa olmaması, okuyucuları doyurucu olması da önemli. Bloglar, diğer mecralara göre okuyucuların daha fazla önemsediği alanlar. Bloga giren kullanıcılar yazıları okur. Yazı çok kısaysa, bilgi vermekten uzaksa, detaylandırılmamışsa kullanıcıların bir daha o blogu ziyaret etme şansı düşüktür.

Arama motoru Google da sitenizde yayınlanan metinlerin uzunluklarına dikkat ediyor. Sadece yeni içerik oluşturmak için çok kısa makalelere yer veriyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Google'ın sitenizi güncel gördüğünü sanıyorsunuz oysa o bundan çok fazla etkilenmeyecek. Sitenizde daha detaylı ve derinlemesine yazılar yayınlamayı mutlaka önemseyin. Bu yöntem hem Google’ı hem de okuyucuları memnun edecek.

Ziyaretçileri memnun edin

Google'ın içerikleri listeleyen basit bir arama motoru olduğunu asla düşünmeyin. Google sitenize gelen kullanıcıların geçirdiği süreyi ölçümlüyor. Hemen çıkma oranı düşükse ziyaretçilerin memnun kalmadığını, sizin iyi bir içerik üreticisi olmadığınızı düşünüyor. Bu da sıralamalarda gerilere düşmenize neden oluyor.

Eğer Google üzerinden gelen ziyaretçileri sitenizde daha uzun süre tutabilirseniz Google da ziyaretçilerin sitenizden memnun olduğuna karar vererek, arama sonuçlarında sitenizi daha üst sırada yer verecek. Bunun için yine ayrıntılı, özgün içerikler üretmeye odaklanmalısınız.

Organik trafik elde etmenizi sağlayacak tavsiyeler

Bilmediğiniz konuda yazı yazmayın.

Yazmadan önce mutlaka bir ön araştırma yapın.

Konuya farklı bakış açısı ile yaklaşın.

Yazınızın konusu ile ilgili en çok aratılan anahtar kelimeleri analiz edin.

Yazınızın başlığının ilgi çekici ve kısa olmasına özen gösterin.

Farklı başlıklar kullanın.

İçerik ile başlık uyumuna dikkat edin.

Yazınızda mutlaka ara başlıklar kullanın. Ara başlıklarda da anahtar kelimeler geçsin.

 İçeriğinizin mümkün olduğunca benzersiz olmasına dikkat edin.

Kopya ifadelerden uzak durun.

Samimi bir şekilde yazın.

Anahtar kelime yoğunluğuna dikkat edin.

Anahtar kelimeleri linklemek, bold yapmak gibi davranışlardan kaçının.

Yazdığınız konu ile alakalı önceden yazdığınız yazılar varsa yazı sonunda  okuyuculara okumaları için tavsiye edin. Bu sayfada kalma süresini artırır.

Yazınızın art niyetli kişilerin kopyalama ihtimaline karşı hızlı indeks almasını sağlayın.

Yazınızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşın.










Organik ziyaretçi trafiği neden önemli? Organik ziyaretçi trafiği neden önemli? Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Ağustos 20, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.